Görüş Bildir
Haberler
Sakal Uzmanı Yorumluyor: Sakalınızın Şekli Kişiliğiniz Hakkında Ne Anlatıyor?

Sakal Uzmanı Yorumluyor: Sakalınızın Şekli Kişiliğiniz Hakkında Ne Anlatıyor?

Cantug Fidan
24.09.2015 - 20:01

Hepimiz aslında biraz yargılayıcı olduğumuzu kabul ediyoruz ama ilk izlenimler aynı zamanda en çok akılda kalanlardır. İşte bu yüzden çok geç olmadan sizi bu konuda uyarmayı bir borç biliyoruz. Siz fark etseniz de fark etmeseniz de sakallarınız sizin hakkınızda çok şey anlatıyor.

Yapılan bir ankete göre kadınların salaş bir tipi olan erkeklere karşı, aralarında en rahat ve yumuşak başlı olanlar onlar gibi gözüktükleri için, güçlü bir ilgisi var. Ama yine de  pogonolojist yani sakal uzmanı Allan Peterkin erkeklerin sakalları hakkında yorumlar yapmış. Bakalım sakal uzmanları gerçekten sakalınıza göre sizi çözebilmiş mi?

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/09...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Komple Sakal

Komple Sakal

Yaşlı adam sakalı. “Bence çoğu insan için insanı daha bilge gösteren bir sakal; ya da sıklıkla akademisyenler bu tarzı kullanıyor.” diyor Peterkin. ” Komple sakalın aynı zamanda Musa ve İsa gibi dini karakterlerle çağrışımı olduğu için, bu sakal tarihi bir ağırlık da veriyor insana. Birazcık eski moda bir stil olabilir ama günümüzde çoğu genç insanın bu tarzı kullandığını görüyoruz.”

Keçi Sakalı

Keçi Sakalı

Biraz geçmişte takılı kalmış adam sakalı. “Bu 1990ların ortalarında hit olmuş bir tarzdı. O zamanlar için büyük bir olaydı ancak şimdilerde biraz sona gelmiş/çok fazla kullanılmış(?) bir tarz. Bazı erkekler hala bu sakal modelini kullanıyor ancak bir zamanlar röportaj yaptığım biri demişti ki ‘Eğer baban ve dişçinin hala keçi sakalı varsa, görünüşünü değiştirmenin vakti gelmiş demektir.’” diyor Peterkin.

Salaş/Kirli Sakal

Salaş/Kirli Sakal

Son trendlerden haberi olan adam sakalı. “Eğer Esquire, GQ gibi erkek magazin dergilerine şöyle bir göz gezdirirseniz büyük ihtimalle içindeki her üç reklamdan en az birindeki erkeği bu sakal modeliyle göreceksiniz. Hatta bazen bir bıyıkla ya da uzun favorilerle birleştirilmiş kirli sakallı modelleri görmeniz yüksek ihtimal. Öyle ya da böyle kirli sakal ana unsur.” diyor Peterkin. “Bu tarz hakkındaki en büyük yanılgı ise insanlar kirli sakallı olmanın kolay olduğunu sanıyorlar. Ama aslında bu sakalın muhafazasını/sürekliliğini sağlamak zorundasınız.”

Uzun Favoriler

Uzun Favoriler

Eğlenmeyi seven adam. “Favori deyince hepimizin aklına ilk olarak Elvis gelir. Şakacı/eğlenceli bir görünüş.” diyor Peterkin.

Çeneyi saran sakal

Çeneyi saran sakal

Dikkat çekmek için yalvaran adam. “Bu kendisine sakalı hakkında soru sorulmasını isteyen bir adamın sakalı. Her şey ellerinin altında olduğu için biraz da kendi sokaklarında ya da iş yerlerinde görmediklerini aradıklarını düşünüyorum.” diyor Peterkin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bıyık

Bıyık

Biraz burnu havada bir adam. “Tarihsel olarak bıyık, sakal tiplerinin arasında en çalkantılı geçmişe sahip olanıdır. 1970’lerde bıyık cinsel çağrışımların konusu olmuştur: açık ilişki yaşayan adam bıyığı, porno bıyığı ve gay-biseksüel bıyığı. Bıyık aslında sahibine geçmişten büyük bir yükle geliyor ancak son zamanlarda Movember gibi yardım kampanyaları sayesinde bu eski imajlardan kolaylıkla kurtulunabiliyor. Bence bıyık bırakan genç insanlar, başkalarının onların bıyığına bakarak ne düşündüklerini umursamayacak kadar kendine güven sahibi.” diyor Peterkin.

At Nalı Şeklinde Bıyık

At Nalı Şeklinde Bıyık

İsyankar adam. “Bu bıyık bu zamana kadar hep motorcu bıyığı olarak biliniyordu; ancak şimdi güreşçilerle birlikte anılıyor. Aslında Hulk Hogan gibi ünlü bir güreşçi bu tarzı sahiplendiğinde, sanırım artık onunla özdeşleşti.” diyor Peterkin.

Pala Bıyık

Pala Bıyık

Güzel bir kişiliğe sahip olan adam. Verandada oturup çayını yudumlayan insanı çağrıştırıyor.

Dudak altında bırakılmış küçük sakal

Dudak altında bırakılmış küçük sakal

Biraz sıra dışı bir adam. “Dünya Savaşları sırasında Amerika’daki çoğu erkek tıraşlıydı. Yüzyıllar geçtikçe erkekler yüzlerindeki sakal miktarını yavaş yavaş arttırdılar. Bu sakal modeli 1950lerde beat müziği meraklısı asi gençler arasında popülerdi. Daha sonra hippiler bu tarzı sahiplendi.”

Bıyık ve Uzun Favoriler

Bıyık ve Uzun Favoriler

Kocaman bir kalbi olan bir centilmen. “Bu  tarz hakkında aklıma ilk gelen tek gözlüklü bir Viktoryan centilmeni ya da kuzeyde görev yapan General Burnside.” diyor Peterkin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinekkaydı/Tertemiz tıraşlı

Sinekkaydı/Tertemiz tıraşlı

Modern ve düzenli adam. “Eskiden sakal-bıyık bir heves/moda değildi ve erkekler hayatları boyunca tek bir tarza sahipti. Sanırım şimdiki gençler sakal bırakmak ve tıraş olmak arasında gidip geliyorlar. Erkeklerin eskisine göre bu konuda daha özgür olduklarını düşünüyorum ve ilerleyen zamanlarda Mad Men tarzı bu görünüşe döneceğimizi düşünüyorum.”

Geçmişte Dr. Peterkin bir insanın sakallarının o kişi hakkında çok şey ifade ettiğini düşünüyordu. “Siyasi görüşünü, dinini ve sınıfını sadece yüzüne bakarak anlayabilirdiniz.” diyor Peterkin ve ekliyor “Ancak 20. yüzyılın sonları ve 21. yüzyılda, o kişinin kendisine sormadan sakallarının ne ifade ettiğini artık gerçekten bilemezsiniz. Hepimiz sakal ve bıyığa farklı anlamlar yüklüyoruz ancak aslında yüklediğimiz anlamların o kişinin kim olduğuyla hiç ilgisi olmayabilir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
45
32
20
18
13
10