Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Sahura Kadar Uyumayıp Gecenin Sessizliğinde Keyifle İzleyebileceğiniz 20 Film

Sahura Kadar Uyumayıp Gecenin Sessizliğinde Keyifle İzleyebileceğiniz 20 Film

EC was here.
27.05.2018 - 09:20

Uyuyup uyanmak çok zor geliyorsa, sahura kadar bu filmler sizi dinç tutabilir! 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk Korku / Primal Fear (1996)

1. İlk Korku / Primal Fear (1996)

IMDb: 7.7

Tanınmış bir psikoposun öldürülmesi, büyük bir yankı uyandırır. Bu cinayet sırasında olay yerinden kaçmakta olan Aaron, görgü tanıkları tarafından suçlu olarak ilan edilir ve suçu işlediğin neredeyse kesinleşmiştir. Son derece prestijli bir avukat olan Martin Vail ise olayların bu şekilde geliştiğinden tam olarak emin değildir ve Aaron'ı savunma görevini üstlenir. Aaron'ın suçluluğu o derece nettir ki Vail'in bu göreve atanması beyhude bir uğraş olarak addedilir. Ancak kısa bir süre sonra davanın seyri tam anlamıyla değişir.

2. Unutulmaz Titanlar / Remember the Titans (2000)

2. Unutulmaz Titanlar / Remember the Titans (2000)

IMDb: 7.8

Herman Boone bir Amerikan futbolu koçudur. 1970'lerin Virgina'sında ırkçılık hakimdir. Oldukça ırkçı yönelimlerin olduğu bir Amerikan futbolu takımı da bir koç aramaktadır. Bu lise takımı da kimlik sorunları yaşayan ve ırkçı tavırları olan oyunculardan kuruludur. Siyahi bir koç olan Herman Boone'un başa gelmesi, bütün bu kişilik bunalımlarının kökenine inecek ve insanların karakterlerini sorgulatacaktır.

3. Hayalperest / Dreamer: Inspired by a True Story (2005)

3. Hayalperest / Dreamer: Inspired by a True Story (2005)

IMDb: 6.9

Ben Crane, yara almış olan yarış atlarının bir şans daha hak ettiklerine inanmaktadır. Kızı Cale ile birlikte bir atın bakımını üstlenerek önceki sahibi tarafından kurban edilmesine engel olurlar. Söz konusu kısrağın çiftliğe gelmesi aslında baba ve kızı için yitirmiş oldukları aile bağlarını yeniden inşa etmek için büyük bir fırsattır. Bacağı kırık kısrak Sonya, belki de yarış pistine dönmek için bir şansa daha sahip olabilir. Elbette Cale, Ben ve babasının çabaları ile gerçek anlamda mucizeler bile yaratılabilir.

4. Gizemli Nehir / Mystic River (2003)

4. Gizemli Nehir / Mystic River (2003)

IMDb: 8.0

Jimmy, Sean ve Dave isimli üç küçük çocuk caddede hokey oynadıkları sırada polis görünümündeki kişiler tarafından oyunu bırakmaları için uyarılırlar. Bu sert görünümlü adamlar Dave'i arabalarına alıp küçük çocuğa günlerce cinsel tacizde bulunurlar. 

Bu olayın üzerinden 25 yıl geçmiştir. Küçük çocuklar artık büyümüş, bu süreçte de görüşmemiştirler. Jimmy'nin esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden kızı, eski dostları tekrardan bir araya getirir. Artık bir polis olan Sean cinayetin ardında yatan gizemleri çözerek çocukluk arkadaşına yardım etmeye karar verir. Ancak bu cinayetteki esrar perdesi, arkadaşlıklarının ilk yıllarına kadar uzanan bir dizi gizemi doğuracaktır.

5. Aşk Mevsimi / The Graduate (1967)

5. Aşk Mevsimi / The Graduate (1967)

IMDb: 8.0

Üniversite öğrenimini yeni bitirmiş genç Benjamin, okulu bitirmesinin ardından büyük bir boşluğa düşmüştür. Ne yapacağına dair karar veremeyen genç adam, çevresi tarafından sürekli sıkıştırılmakta, ancak onların istediği gibi yaşamayı istememektedir. Depresyonun eşiğine gelen genç adamın hayatı, şehir dışındaki evlerinde dinlendiği bir sırada babasının patronunun karısını görmesiyle aniden değişir. Kısa zaman içerisinde ilginç bir ilişkiye daha başlayacak olan Benjamin, hem annesini hem de kızı Elaine'i aynı anda idare etmeye çalışacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jüri / Runaway Jury (2003)

6. Jüri / Runaway Jury (2003)

IMDb: 7.1

New Orleans'ta yaşanan vahşi bir cinayet sonrasında hayatını kaybeden Jacob Wood, tam olarak çözülemeyen bir davanın kurbanı olmuştur. İki yıl sonra kocasının kanını yerde bırakmamaya karar veren karısı Celeste, bu cinayetten dolayı büyük bir şirketi suçlu tutmaktadır. Celeste, şirkete dava açar ve bu davada onu dürüst ve güvenilir bir avukat savunur. Ancak dürüstlük ve doğruluk çoğu zaman olduğu gibi bir kez daha hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Kimin kazanacağı ilk günden belli olan bu dava adalet ve hukuk kurumlarının kapalı kapıları ardında dönen şeyleri gözler önüne serer.

7. Üçkağıtçılar / Matchstick Men (2003)

7. Üçkağıtçılar / Matchstick Men (2003)

IMDb: 7.3

Kıdemli dolandırıcı Roy ile onun himayesi altındaki hırslı partneri Frank, son günlerde su arıtma mekanizmalarına ilişkin bir dolandırıcılık sistemi üzerinde çalışmaktadırlar. Hiçbir şeyden şüphelenmeyen bir takım insanlar, bu su arıtma filtrelerini esas değerinin on katı bedel ödeyerek satın alıp araba, mücevher ya da deniz aşırı seyahat kazanmayı hayal etseler de hiç kimsenin bir şey kazanması söz konusu olmamaktadır. Roy’un özel hayatı pek de iyi gitmemektedir. Kendisinin geniş alan fobisi ve aşırı duyarlı mizacı suç işleme yeteneğini tehdit altında bırakınca, bir psikologdan destek almak zorunda kalır. Bir an önce iyileşmeyi talep ederken, terapiler onu bambaşka bir noktaya taşıyacaktır. Bir zamanlar varlığından şüphe etmiş olsa da bundan emin olamadığı 14 yaşındaki kızı ile yüz yüze gelmek yeterince sıra dışı bir deneyim yaşatacaktır kendisine. Aralarındaki bağ giderek güçlenirken, Roy baba olmanın keyfini çıkartmaya başlar. Ancak bu sırada Angela da babasının soru işaretleri ile dolu mesleğine karşı müthiş bir merak ve ilgi geliştirmektedir.

8. Yaşamın Renkleri / Pleasantville (1998)

8. Yaşamın Renkleri / Pleasantville (1998)

IMDb: 7.5

Pleasantville, siyah-beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir ahenk ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır.

9. Duvak / The Painted Veil (2006)

9. Duvak / The Painted Veil (2006)

IMDb: 7.5

Bu aşk hikayesinde Kitty, genç, zeki, utangaç ve biraz da duygusuz bir tavrı olan Dr. Walter Fane ile evlidir. Doktorun uzmanlık alanı enfeksiyona neden olan hastalıklardır. İşine fazlası ile düşkün olması karısının mutsuzluğuna neden olmaktadır ki Walter bunu, karısının kendisini aldatmakta olduğunu keşfettiğinde bile anlayamaz. Aksine intikam arzusu ile dolar. Dahası bu konuda öylesine acımasızlaşır ki bu intikamı farklı bir yöntemle gerçekleştirmeyi planlar. Çin’de herkesi öldüren bir kolera salgınının olduğu bir köyde hekimlik yapmayı kabul eder. Karısı da onunla gitmek zorundadır. Ölüm döşeğinde var olmaya çalışan bu köydeki insanlar arasında deneyimleyecekleri hayat onlar için de büyük bir dönüşüm anlamını taşımaktadır.

10. Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees (2008)

10. Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees (2008)

IMDb: 7.3

Yalnız hayatından ve sorunlu baba kız ilişkisinden dolayı bunalan Lily, annesinin hatıralarıyla avunmaktadır. Lily Owens, ona değer veren en iyi arkadaşı Rosaleen ile birlikte Güney Carolina’nın bir köyüne gider. Bu köyde annesinin sırları saklıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kramer Kramer'e Karşı / Kramer vs. Kramer (1979)

11. Kramer Kramer'e Karşı / Kramer vs. Kramer (1979)

IMDb: 7.8

Bir gün bir kadın, kocasını terk etme kararı verir ve onu oğlu ile baş başa bırakarak çekip gider. İşte tam da burada bir anne ve babanın, gerçek anlamda ebeveyn olmayı öğrenme süreçlerinin ilk adımı atılır. Ted işkolik biridir başlangıçta ve oğlu Billy için gereken zamanı ayırması çok zordur. Bir kahvaltı sofrasında ne olması gerektiğini bile bilemez ve aslında oğlunu hiç tanımamaktadır. Yine de zaman onlara her şeyi sevgi ile öğretecektir. Tam yakınlaşma ve o bağ kurulduğu anda anne Joanna ortaya çıkar ve oğlunun velayetini ister. İşte o andan itibaren de kıran kırana bir ebeveynlik mücadelesi başlar.

12. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

12. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

IMDb: 7.6

Harry’nin asıl işi hırsızlıktır. Ancak hesapta olmayan olaylar aracılığı ile bir anda kendisini oyunculukla ilgili bir elemelerde bulur. Rol dedektifliktir. Sonra başarılı olmayı aklına koyar ve ciddi bir biçimde oyunculuk öğrenmeye başlar. Rastlantı bu ya, okul arkadaşı Harmony ile derslerde karşılaşır. Ancak Harry bunca zaman sonra onu etkilemekten vazgeçmek niyetinde değildir. Kahraman ayaklarında kendini öne sürer. Ancak ne yazık ki durum pek göründüğü gibi değildir, zira bu rol her an gerçeğe dönüşme potansiyeli taşımaktadır.

13. Yan Pencere / Medianeras (2011)

13. Yan Pencere / Medianeras (2011)

IMDb: 7.5

Dünyanın büyük metropollerinden birinde yaşıyorsanız, her gün yüzlerce insan görüp karşı komşunuzla bir an bile karşılaşmayabilirsiniz. Mariana ve Martin Buenos Aires'te modern kent yaşamının kaosu içinde hayatlarını sürdürmeye çalışan yalnız insanlardır. Martin evden neredeyse çıkmadan web tasarımı yaparak hayatını kazanırken, Mariana ise uzun süreli bir ilişkiden yeni çıkmış ama ayrılık acısını henüz atlamadığı bir dönemdedir.

Bu kalabalık şehirde birbirlerine teğet geçen hayatlar yaşayan Martin ve Mariana kentin tesadüfler çarkına takılacaklar mıdır?

14. Muhsin Bey (1987)

14. Muhsin Bey (1987)

IMDb: 8.6

İstanbullu Muhsin Bey, Türk musikisine ve çiçeklerine düşkün, değerlerine bağlı bir 'eski usul' adamdır. 80’lerde hızla değişen şehre, köyden kente göçün getirdiği kültür erozyonuna yabancı ve ilkeleriyle yaşayan bir adam. Bir gün kaset çıkarmak için şehre gelmiş, yanık sesli türkücü Ali Nazik’le kesişir yolları. 

Muhsin Bey, Ali’yi şöhretle tanıştırabileceğini düşünür. Bu iki ayrı dünyanın insanı böylece, zorlu bir işbirliğine girerler. Dünyaların ne kadar ayrı olduğunu anlamaları içinse, elbette zaman gerekecektir.

15. Asabiyim Ben / Relatos salvajes (2014)

15. Asabiyim Ben / Relatos salvajes (2014)

IMDb: 8.1

Öfkenin iliklere işlediği, dengenin her daim hassas olduğu bir toplumda, aşkların, nefretin ve intikam duygusunun hüküm sürdüğü birbirinden bağımsız bireylerin öykülerini taşıyor perdeye Asabiyim Ben...

Satın alınan şereflerin gölgesinde, insanlar kanunlar karşısında çaresiz ve öfkeli olduğu bir dünyaya ait altı farklı hayat hikayesi dikiyor karşımıza. Yolsuzluğun ve yozlaşmışlığın hüküm sürdüğü bir ülkede, kana bulanan muhteşem düğünler, ölüme yürüyen danslar, telleri iyiden iyiye gevşeyen sinirler ve bu yoldan çıkmışlığı tasvir eden 'eğlenceli' öyküler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Persepolis (2007)

16. Persepolis (2007)

IMDb: 8.1

Yıl 1970, İran. Marjane Statrapi, gencecik gözlerle izlemektedir İran rejiminde olan bitenleri. Bugüne kadar yazılıp çizilen onca şeyin ardından bir kez de küçük bir kızın penceresinden bakmanın farklı tadı yansıyor perdeye. Marjane’in ailesi Şah iktidarının düşüşü karşısında çok mutludurlar. Ekonomik ve toplumsal yaşam standartları açısından artık yeni umutlar filizlenmiştir. Onca zor zamanlardan sonra artık demokratik bir yönetim anlayışına kavuşacaklarını düşünen İranlılar hayal kırıklığı yaşayacaklardır. Şimdi de mollaların zamanıdır.

17. Hayatımın Şarkısı / La famille Bélier (2014)

17. Hayatımın Şarkısı / La famille Bélier (2014)

IMDb: 7.4

Mandıracılık yaparak geçimini sağlayan Bélier ailesinin, 16 yaşındaki Paula hariç, tüm fertleri işitme engellidir. Paula ailenin tüm gündelik işleriyle, en başta çiftlikteki işleriyle tek başına ilgilenir. Bunun yanı sıra ailesinin çevresiyle kurduğu ilişkilerinde çevirmenliği de bizzat üstlenmektedir. Özellikle de radikal bir kararla yaklaşan yerel seçimler için belediye başkanlığına adaylığını koyan babası, bu süreçte kızına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyar. Ancak Paula bir gün, müziğe karşı doğuştan bir yeteneği olduğunu keşfeden müzik öğretmeninin ısrarlarıyla, Radio France'ın düzenlediği şarkı yarışmasına katılmaya karar verir. Hayallerini gerçekleştirmek ve ailesinin yanında olmak arasında sıkışıp kalan Paula'nın verdiği karar, yetişkinliğe doğru kaçınılmaz bir adım atmasına neden olur.

18. Ekim Düşü / October Sky (1999)

18. Ekim Düşü / October Sky (1999)

IMDb: 7.8

Gerçek bir öyküden filme aktarılan 'October Sky', tüm erkek çocukların babaları gibi madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin hikayesini anlatıyor. 50’li yıllarda Batı Virginia’nın Coalwood kasabasında maden kontrolörü olarak çalışan John Hickam’ın en büyük isteği, oğulları Jim ve Hower’ın da kendi gibi kontrolör olmalarıdır. Fakat Jim bir futbol bursu kazanmıştır ve Hower’ın ise çok başka hayalleri vardır.

19. Mayın Sahili / Under sandet (2015)

19. Mayın Sahili / Under sandet (2015)

IMDb: 7.8

Gerçek olaylardan esinlenen film, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Danimarka'ya mayın temizlemek için gönderilen Alman savaş esirlerinin hikayesini anlatıyor. Kıyı boyunca çıplak ellerle kum kazan Alman esirler 2.000'den fazladır ve bunların yaklaşık yarısının hayatını veya uzuvlarını kaybettiğine inanılmaktadır.

20. Sarmaşık (2015)

20. Sarmaşık (2015)

IMDb: 8.1

Bir armatör iflas eder ve o sırada seferde olan gemisindeki mürettebat, gemide mahsur kalır. Zira deniz hukuku gereği gemide kalmak zorundadırlar ve hiçbir yere kıpırdayamazlar. 5 gemici ve bir de kaptandan oluşan mürettebat, bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine girecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
35
18
9
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

biz nihat hatipoğlu ile alacakaranlık kuşağını tercih ediyoruz ):

Pasif Kullanıcı

tercih etme butonuna virüs girmesi üzdü.(

Resho

Bence herkes Persepolis'i izlemeli.

Pasif Kullanıcı

Olağan şüpheliler ve spectral önerebilirim.Bu arada #1 baya iyiydi sonunda HASSSSSSSSSSSSİ.... dedim.

Tyotu10

o son hücre sahnesi hele