Görüş Bildir
Haberler
Sahte Yazılım Kullananlar Dikkat!

Sahte Yazılım Kullananlar Dikkat!

Burak Taşçı
08.02.2014 - 10:54 Son Güncelleme: 08.02.2014 - 11:06

Dikkat! Yazılım Korsanlığından Hapse Girebilirsiniz

Korsan yazılım kullananlar son zamanlarda köşeye sıkışmaya başladı. Toplama olarak tabir edilen bilgisayarlara kurulan yazılımlar BSA (Business Software Alliance/İşyeri Yazılım Birliği) tarafından denetlenmeye başladı. 

Teknogram.com’un edindiği bilgilere göre, BSA genellikle şirketleri arayarak bilgisayar yazılımları, faturaları, şirkette kaç bilgisayar olduğu gibi sorular istiyor. Fatura bilgilerini toplayıp yazılımların sahte mi gerçek mi olduğunu ortaya çıkarıyor.

Bu bilgileri veremeyen şirketlerin dosyaları olumsuz kapatılıyor ve savcılık kanalıyla şirkete gelip teftiş yapabiliyor.

BSA ile hiç uğraşmamak için yapmanız gereken şey her programı lisanslı kullanmak. Yoksa hapis cezası ve para cezası ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

CLOUD İLE YÜKLENEN PROGRAMLARDA BSA ARAMIYOR

Bulut teknolojisi ile yüklenen bilgisayarlarda BSA şirketleri arayıp bilgi istemiyor. Büyük yazılım şirketlerinin yaptığı bu sistem ile şirketin bilgileri otomatik olarak BSA’ya iletiliyor ve yazılım korsanlığı gibi bir sorununuz olmuyor. Cloud ile yüklenen bazı programlar ise serialiyle birlikte farklı bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Ancak tek kullanıcı olduğu için serialle beraber tek bilgisayar çalışabiliyor.

Büyük cezalarla karşı karşıya kalmamak için orjinal lisanslı yazılımları tercih edin.

Kaynak: http://www.teknogram.com/dikkat-yazil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın