Görüş Bildir
Haberler
Şahin: 'Sözlerim Saptırıldı'

Şahin: 'Sözlerim Saptırıldı'

ATKN
27.10.2015 - 16:05

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, 'Sandıktan 7 Haziran'a benzer bir sonuç çıkarsa, korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak' sözlerinin saptırıldığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karabük'te esnaf ziyareti sırasında gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e, pazartesi günü yaptığı 'Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak' açıklamasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bu doğrudan doğruya halka yapılan bir şantaj' dediği hatırlatıldı. Şahin bunun üzerine şunları söyledi:

'Biz AK Parti olarak 2019'a kadar artık Türkiye'de bir seçimin gündeme gelmemesini istiyoruz. Bu anlamda kullandığım ifademi Sayın Kılıçdaroğlu maksadından saptırarak şantaj yaptığımı ileri sürmüştür. Bunu şiddetle reddediyorum. Söylemek isteğim şudur; Geçtiğimiz yıl iki seçim yaşadık, bu sene de iki seçim yaşıyoruz. Artık halkımız seçim değil geçim istiyor. O bakımdan 2019'a kadar Türkiye'yi istikrarla götürecek olan bir iktidarın 1 Kasım'da sandıktan çıkması gerekir.'

'Birileri yeniden seçimden bahsetmeye başlayabilir'

Tek başına bir siyasi partinin iktidara gelmesinin 2019'a kadar Türkiye'yi rahatlatacağını düşündüğünü söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

“7 Haziran seçimlerine benzer bir sonuç 1 Kasım'da sandıktan çıkarsa birileri 7 Haziran akşamı olduğu gibi yeniden seçimden bahsetmeye başlayabilir. Kamuoyu hatırlayacaktır, Sayın Devlet Bahçeli 7 Haziran akşamı 15 Kasım'da seçim çağrısında bulunmuştur. Benim ifade etmek istediğim, bu tür açıklamalarla Türkiye'de yeniden seçimi hatırlatılan beyanların endişesini taşıdığım için 'korkarım' ifadesini kullandım”.

'Onların söyledikleri şantaj olmuyor'

AK Parti olarak yeniden seçim istemediklerini tekrarlayan Şahin, '2019'a kadar siyasi istikrar devam etmeli. Bunun da yolu tek başına bir iktidara gelmesinin siyasi istikrarı sağlayacağı düşüncesidir. CHP sözcüleri de Kılıçdaroğlu da açıklamalarında tek başına iktidar vadetmektedir. Onların söyledikleri şantaj olmuyor, benim AK Parti tek başına iktidara gelmelidir derken ifademi niye şantaj olarak değerlendiriyorsunuz. Her siyasi parti tek başına iktidara gelmek ister, bundan doğal bir şey olamaz' dedi.

HDP'den bazı milletvekillerinin CHP'ye geçirilerek…”

Şahin, 'Seçim sonunda tek başına iktidar çıkmazsa HDP'li bazı milletvekillerinin CHP'ye geçerek CHP-MHP koalisyonu kurulacak' dediğinin de hatırlatılması üzerine, sözlerini şöyle tamamladı:

'Ankara kulislerinde ve özel banka çevrelerinde böyle bir senaryonun görüşüldüğüne ve konuşulduğuna dair duyumlar almıştım. AK Parti tek başına iktidarı yakalayamazsa bir şekilde HDP'den bazı milletvekillerinin CHP'ye geçirilerek CHP-MHP koalisyonu niyetlerini olduğunu ifade etmiştim. Millet sandıkta bütün bu hesap ve hayalleri oylarıyla ortadan kaldıracaktır. 1 Kasım seçimleri Türkiye için son derece önemlidir. 2019'a kadar Türkiye'yi tek başına götürecek bir iktidar çıkmalı. Bununda  AK Parti olacağına inanıyoruz. Bir daha 1 Kasım'dan 2019'a kadar Türkiye'de seçim gündeme gelmemelidir.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
6
2
1
1
0
0