Görüş Bildir
Haberler
Şahan Gökbakar'dan Demokrasi Dersi

Şahan Gökbakar'dan Demokrasi Dersi

Mert Kabak
17.07.2014 - 20:14 Son Güncelleme: 18.07.2014 - 12:00

Şahan Gökbakar'dan Demokrasi Dersi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyon toplantısına katıldığı için sosyal medyada hakarete uğrayan ve hatta tehdit edilen ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Twitter’da sessizliğini bozdu.

10 tweette takipçilerine adeta demokrasi dersi veren Şahan Gökbakar’ın yazdıklarından ara başlıklar…

1- Bir tehditler, bir tehditler. ‘Bittin sen, filmini izlemeyeceğiz, yazdık kara listeye’ falan. Daha da ileri gidip ‘Yargılanacaksın bir gün’ falan… Geçen sene bu zamanlarda yine aynı tehditler vardı. Sebep? Gezi olaylarında insanları aklı selime çağırdığım için. ‘İzlemeyeceğiz, bittin sen’ ama sonuç 7.3 milyon seyirci.

2- Benim işim komedi. Seyircilerim AKP’li mi, CHP’li mi, HDP’li mi, dindar mı, başörtülü mü, açık mı, Alevi mi, Sünni mi; beni hiç ilgilendirmez. Beraber kahkaha atarız biz. Milyonlarca farklı insanla, farklı görüşle, sadece kahkaha…

3- İstediğim yere giderim, istediğim insanlarla görüşürüm, istediğim kıyafeti giyerim, istediğim hayatı yaşarım… Hesap mı vereceğim size? Unfollow et.

4- En güzeli insan olmak, yanındakine sadece insan olduğu için kıymet vermektir. Bu nefret ortamının, bu kutuplaşmanın kimseye faydası yok.

5- Bazı sualler gelmiş, cevaplayayım. Evet, Atatürk’ü çok seviyorum. Hayır, siyasi kimliğim yok. Film çekmeyi bırakmayacağım, ülkeyi terk etmeyeceğim. Hayır, bir gün bu yaptığımın hesabını verip yargılanmayacağım çünkü bir şey yapmadım. Evet, insanım, adamım. Tarih beni not edecekse gişe rekorlarımla ve inşallah gelecek yıllardaki başarılarımla not edecek, hiç merak etmeyin.

6- Resme daha büyük bakın. Baskı, ayrımcılık, ötekileştirme 40 yıldır kimlere yapıldı bu ülkede? Bu sorunun cevabını bir düşünün. Bu yıllardır yapılan bir zihniyetti ve yanlıştı. Aksi de yanlış.

7- Kimse, kimseye baskı yapamaz, hakaret edemez ve aşağılayamaz. Senin görüşünden olmayanı, senin gibi giyinmeyeni, düşünmeyeni aşağılamak, yok saymak en büyük sorun.

8- Rahatça “Recep İvedik’ izledim ve güldüm” diyememek bile bu zihniyetin yarattığı baskıdandır. Gerçekten sevmeyene lafım yok ama ya çok gülüp de inkar edenler? Belki “İvedik’e gülüyorum” deyince seni kültürsüz ve cahil ilan edecek özgürlükçü arkadaşlar… Rahatla biraz, gülmenin nesinden utandın?

9- Oturduğunuz yerden başta kendinize ve hayatınıza, sonra topluma duyduğunuz nefreti kusmayın klavyelerinize. Anlamak için çaba sarf edin biraz.

10- Beni bu nefret dolu dünyanıza alet etmeyin. Benim dünyam gülmek. Yaptığım işlere benimle gülen herkes ama herkes başımın tacıdır. Bu kadar!

Kaynak: http://www.magazinturkey.com/sahan-go...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın