Görüş Bildir
Haberler
Sağlıkta Şiddet Yasası Kabul Edildi: Cezalar Yüzde 50 Artıyor

Sağlıkta Şiddet Yasası Kabul Edildi: Cezalar Yüzde 50 Artıyor

Sağlıkta şiddet yasa teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemeyle cezalar yarı yarıya artırıldı. Ayrıca söz konusu suçlarda hapis cezasının ertelenmesi de uygulanmayacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenleme ile Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin düzenlemeyi de içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kanunun maddeleri dünkü oturumda kabul edilmiş, tümünün oylaması bugüne bırakılmıştı.

Cezalar yarı yarıya artırıldı

Cezalar yarı yarıya artırıldı

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personeli ile yardımcı sağlık personeline karşı, görevleri sebebiyle işlenen, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında, ilgili kanunlara göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak.

Hapis cezaları ertelenmeyecek

Hapis cezaları ertelenmeyecek

Söz konusu suçlarda, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

Şiddetin vuku bulduğu sağlık kuruluşunda, faile veya yakınına mağdurun verdiği hizmeti verebilecek başka sağlık personeli ve yardımcı sağlık personeli bulunması halinde, hizmet ilgili diğer personel tarafından verilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
37
13
5
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Özkan

Az ama olsundu..

zafer43471598

karar siyasi ya da degil, saglik calisanlari adina olumlu olmus, cok sevindim. bu zorlu gunlerde en cok kendinden feda edenler onlar. sadece alkisla olmazdi ... Devamını Gör

Resho

Hassas bir meslek grubu olduğunda doğru karar ama keşke bunu bile siyasi malzeme haline getirmeselerdi. Adamlar sırf muhalef teklif etti diye gündeme almadı ... Devamını Gör