Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Saçlar İçin 4 Sağlıklı Besin

Sağlıklı Saçlar İçin 4 Sağlıklı Besin

Pegarose
06.02.2014 - 01:15 Son Güncelleme: 06.02.2014 - 01:37

Sağlıklı Saçlar İçin 4 Sağlıklı Besin

Sağlıklı saçlar istiyorsanız beslenmenize özen göstermelisiniz.

Sağlıklı beslenme, saç sağlığı için uygulanması gereken en önemli adımların başında gelir.

Özellikle K ve C vitaminleri, protein ile kalsiyum açısından zengin olan besinler tüketildiğinde, saçlar daha güçlü parlak oluyor.

Beslenme ve diyet programlarınıza bu sebze-meyve ve baklagilleri mutlaka ekleyin.

Karalahana ve Ispanak

Karalahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, K ve C vitaminleri ve kalsiyum içerirler. Bu da saçların sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olur. Ayrıca yüksek oranda su içeren bu sebzeler, saça nem kazandırarak daha yumuşak olmasına katkı sağlar.

Tatlı patates

Ülkemizde çok yaygın olmasa da yeni yeni yetiştirilmeye başlanılan tatlı patates, A vitamini ve beta karoten kaynağıdır. A vitamini ve beta karoten hücrelerin gelişmesine katkıda bulunur. Ayrıca antioksidan deposu olan bu sebze, yaşlanmayı da geciktiriyor.

Yeşil mercimek

Protein zengini bir baklagil olan yeşil mercimek, saç sağlığı için tüketilmesi gereken en önemli besinlerin başında geliyor. Çünkü içeriğindeki yüksek protein saçların sağlıklı uzaması ve kırılmaması için adeta kalkan görevi görüyor.

Avokado

Avokado, E, C ve B6 vitaminlerini içerir. Güçlü bir antioksidan kaynağı da olan bu meyve, hücrelerin zarar görmesini engelliyor ve yaşlanmayı da geciktiriyor.

Kaynak: http://www.pegarose.com/saglikli-sacl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın