Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Rakamlara Ulaşmak Amacıyla Kilo Vermeniz İçin Sizi Gazlayacak 20 Harika Neden

Sağlıklı Rakamlara Ulaşmak Amacıyla Kilo Vermeniz İçin Sizi Gazlayacak 20 Harika Neden

Fazla kilolardan kurtulmanın ne kadar zorlu olduğunu biliyoruz. Yaşam telaşı içinde spor yapmayı, sağlıklı beslenmeyi göz ardı edebiliyoruz. Ancak sağlıklı kiloya indiğinizde muhtemelen yaşayacağınız 20 harika neden var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Koyunları saymayı bırakabilirsiniz.

1. Koyunları saymayı bırakabilirsiniz.

Kötü bir beslenmeyle tüketmiş olduğunuz gıdalar aslında uykunuzu da etkiliyor. Geceleri rahat uykuya dalamamanıza ya da kaliteli bir uyku uyuyamamanıza sebep olabiliyor.

2. Eklem ağrılarınıza çare belki de kilo vermekten geçiyor olabilir.

2. Eklem ağrılarınıza çare belki de kilo vermekten geçiyor olabilir.

Fazla kilolu olmak, özellikle dizlerinizdeki eklemlerinize ciddi baskılar verebilir. Ayrıca, kilo alımıyla ilişkili enflamatuar faktörler, elleriniz gibi küçük eklemlerde sorunlara neden olabilir. Bu nedenle anti-enflamatuar ağırlıklı bir beslenmenin artrit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.

3. Terfi alma ihtimaliniz artar.

Yapılan bir araştırmaya göre obez insanlar, özellikle de kadınlar, normal kilolu çalışanlarından yüzde 2,5 daha az kazanıyor.

4. Hayalinizdeki işe kavuşma ihtimaliniz artar.

Göründüğü kadar etik olmadığı gibi çalışmalar, kilonun bir iş bulma şansınızı olumsuz yönde etkileyebileceğini buldu.Uluslararası Obezite Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, araştırmacılar, iş verenlerin kilo kaybı ameliyatı sonrası aynı kişinin fotoğrafına bakarak aşırı kilolu olan fotoğrafla işe alım kararlarının olumsuz etkilendiğini tespit ettiler.

5. Kronik stresinizin azaldığını fark edeceksiniz.

5. Kronik stresinizin azaldığını fark edeceksiniz.

Zorlu iş ve hayat koşulları kronik stres düzeyine katkıda bulunabilir elbette ancak beslenmeniz de bir suçlu olabilir. Stres düzeyini kötüleştiren yiyeceklerin çoğu, kilo verme sürecinizi engelleyen yiyeceklerle aynıdır. Stresi hafifleten yiyecekler ise zayıflama yolculuğunuz sırasında yiyeceğiniz yiyeceklerdir.Örneğin, rafine şeker içeriği yüksek  gıdalar, kortizol gibi stres hormonu seviyelerini artırabilir. Bu besinler kan şekerinizi yükseltir ve ardından yok olur. Sonuç olarak, beyniniz bu düşük glikoz seviyelerini hayati tehlike arz eden bir durum olarak algılar, açlığı tekrar tetiklemek için daha fazla kortizol salgılar ve buna bağlı olarak stresli hissetmeye devam etmenize neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mevsimsel alerji semptomlarını azaltabilirsiniz.

Anlaşılıyor ki kilonuz bazı belirtileriniz için suçlu olabilir. Bunun nedeni aşırı kilonun, astım ve alerji semptomlarını kötüleştirebilecek olan adrenal bezleri ve solunum sistemini zorlamasıdır.

7. Gıdaların tadını daha iyi alırsınız.

Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar, fazla kilolu insanların sağlıklı kilodaki kişilere göre daha az lezzet duyarlılığına sahip olduklarını, hatta tad duyularının aşırı derecede donuklaştığını keşfetti. Başka bir teori, kilo kaybı sırasında meydana gelen hormonal kaymaların, tat duyularının beyin ile iletişim şeklini değiştirebileceğini gösteriyor.

8. Ve daha fazla haz...

Vücut yağını yakmakla gelen testosteron seviyelerindeki artış sayesinde yatak odasında harikalar yaratabilirsiniz (K). Ayrıca göbek yağ birikimi olan kadınların, stres hormonu olan kortizol salgılarının arttığı tespit edildi. Daha fazla kortizol ve dolayısıyla daha yüksek stres seviyelerinin cinsel uyarılmayı engellediği bulundu.

Değişken ağırlıktaki 1.210 kişiden oluşan bir araştırma, obez insanların yaşadığı ilişkide zayıf olanlara göre memnuniyetsizliklerini rapor etme ihtimalinin 25 kat daha fazla olduğunu buldu.

9. Daha az hasta olursunuz.

Başarılı kilo kaybı genellikle yaşam tarzı revizyonuyla gelir; bunlardan biri iyi bir gece uykusu çekmeyi, taze ürünlerle ve tam tahıllı yüksek oranda mikro besin yoğunluğuyla beslenmeyi ve düzenli olarak terlemeyi içerir. Harvard Tıp Fakültesi'ne göre, bu değişikliklerin her biri bağışıklık sisteminizi iyileştirmeye yardımcı olabilir.

10. Daha iyi bir hafızaya bile sahip olabilirsiniz.

10. Daha iyi bir hafızaya bile sahip olabilirsiniz.

Bir çalışmada kadınlar kilo kaybettikten sonra hafıza testlerinde kilo vermeden önce yaptıklarından daha iyi performans gösterdiler (K).

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aşırı terlemeniz azalacak.

Kendinizi sürekli saunadaymış gibi mi hissediyorsunuz? Bunun nedeni, yağın vücudun sıcaklığını sürekli arttırmasıdır. Aynı sebepten dolayı, fazla kilolu bireyler daha fazla terleme eğilimindedir

12. Daha temiz bir cilde sahip olacaksınız.

13. Kendinize güveniniz artar.

Tartıya bastıktan ve 5 kilo daha hafif olduğunuzu gördükten sonra yaşayacağınız his sadece rahatlama değil. Aynı zamanda başarınızın farkında olmanız ve hayatınızın kontrolünü daha iyi bir şekilde ele geçirdiğinizi bilmenizdeki güvendir

14. Daha enerjik hissetmek hayatı daha yaşanır kılar.

Kilo verdikten sonra çok daha fazla enerjiniz olduğunu fark edebilirsiniz. Sadece enerji seviyenizi koruyan daha fazla yiyecek yediğiniz için değil. Ayrıca, sağlıklı kiloda olduğunuzda vücudunuzun sizi hayatta tutması için daha az enerjiye ihtiyacı vardır.

15. Daha iyi nefes alırsınız.

Zayıflamak oksijen verimliliğini arttırdığından merdivenleri daha rahat çıkabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bilişsel becerileriniz artar.

Frontiers in Nutrition dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, fazla kilolu erkekler sağlıklı kiloya sahip meslektaşlarından daha zayıf bilişsel becerilere sahipler (K).

17. Bazı hastalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kilo kaybının bilinen uzun vadeli faydaları vardır ancak biraz kilo vermek bile mevcut hastalıkların semptomlarını hemen hafifleterek hayatınızı iyileştirebilir! Bu, mevcut ilaçlarınızdan daha düşük dozları alabileceğiniz veya bazı ilaçları tamamen bırakabileceğiniz anlamına gelir.

18. Horlamalarınız bitebilir ve daha sessiz, kaliteli bir uyku çekebilirsiniz.

Uyku apnesine ve horlamaya sıklıkla boyun çevresindeki aşırı ağırlık neden olur. Sonuç olarak, Sleep’de yayınlanan bir incelemeyegöre, her iki rahatsız edici durum da sadece yüzde 5’lik bir kilo kaybıyla birlikte yok olabilir.

19. Kanser riskiniz azalır.

19. Kanser riskiniz azalır.

Çoğu insan sigara içmenin ve güneşlenmenin kanser riskinizi artırabileceğini bilir, ancak çok az kişi obezitenin kanserle de bağlantılı olduğunu fark eder. (Uzmanlar kilo alımına neden olan aynı iltihabın DNA hasarına ve bunun sonucunda ortaya çıkan hastalıklara neden olduğuna inanmaktadır.)

20. Ömrünüz uzar.

PLOS Medicine’de yayınlanan 20 çalışmanın meta analizi, aşırı şişmanlığın yaşam süresini 14 yıla kadar uzatabileceğini keşfetti!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı kiloda olmak her şeyin anahtarı değildir tabii ki ancak en azından sağlığınızla ilgili riskleri azaltmak yaşamınız için en iyisidir.

Uzmana danışarak beslenme ve egzersiz düzeninizi ayarlamanız çok daha büyük etki yaratabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
36
15
7
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yağmur Peker

+ daha ucuza kıyafet satın alabilirsiniz. Bana güvenin, sırf indirimden giyinebilmek için 25 kilo verdim. krgjwlfeakm

SyLvanoS

Vay be,azme bak. 25 kilo. Helal olsun.

Bahar Ceylan

Kilo verince terfi olayı da bizim ülkeye mahsus olsa gerek