Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Makarna Kilo Aldırır mı?

Sağlıklı Makarna Kilo Aldırır mı?

Kadınon.com
02.09.2014 - 15:17 Son Güncelleme: 02.09.2014 - 17:48

Sağlıklı Makarna Kilo Aldırır Mı?

Bu durumda hafif yiyecekler yemeyi tercih eden kişilerin özellikle makarnadan uzak durduklarını görebilmeniz mümkündür. Çünkü pek çok kişi makarna kilo aldırır mı endişesi yaşamaktadır. Makarnanın karbonhidrat içermesi böyle bir yanlış olgu oluşmasına neden olabilmektedir. Ancak bu gereksiz bir endişe olduğu gibi içerdiği B vitamini sebebiyle makarnayı sağlıklı besinler arasına alabilmemiz mümkündür.

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak için bir kişinin kendini bir yemek türünden tamamen uzak tutması yanlış olacaktır. Besinleri süt grubu, et grubu, ekmek yerine geçenler ve ekmek grubu, sebze grubu, meyve grubu ve yağ grubu olmak üzere 6 grupta incelemekteyiz. Bunlardan birini hayatınızdan tamamen çıkarmanız durumunda sağlıklı bir beslenmeden söz edebilmemiz mümkün olmayacaktır. Sağlıklı beslenme için makarnadan vazgeçmeniz de yanlıştır. Kilo aldırır endişesi yaşayanların daha çok tabaklar dolusu makarna yediği düşünülecek olduğunda elbette böyle bir beslenmenin hatalı olduğu görülecektir. Nasıl ki bir besin grubunu hayatınızdan çıkarmak yanlışsa bir besin grubunu aşırı şekilde tüketmek de yanlıştır.

Kepekli makarna tüketmeniz durumunda porsiyonunuzun büyüklüğünü daha rahat şekilde ayarlayabilmeniz mümkündür. Aksi takdirde porsiyonunuzu küçültmeniz gerekebilmektedir. Ayrıca makarna için kullanılan sosların aşırı yağlı olması da aslında kilo aldırıcı özelliğe sahip olanın makarna değil makarna sosu olduğunu görebilmenizi sağlayacaktır. Sos tercihinizi de doğru yaptıktan sonra makarnanın tok tutma özelliği sebebiyle diğer besin gruplarına göre özellikle yaz aylarında daha fazla tercih edilmesinin herhangi bir olumsuz etkisini görmezsiniz.

Kaynak: http://www.kadinon.com/yemek/saglikli...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın