Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Kilo Almak için Ne Yapmalı?

Sağlıklı Kilo Almak için Ne Yapmalı?

Yusuf Şahin
10.06.2015 - 14:49 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 17:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı bir şekilde Kilo vermek isteyenler kadar kilo almak isteyenlerin varlığı da önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir çok insan ne yaparsa yapsın kilo alamaz. Ayrıca bazıları da kilo almak isterken sağlıklarını bozabilmektedir. 

Sağlıklı bir şekilde kilo almak için ne yapmalı? Öncelikle beslenmede bazı hususlara dikkat edilmelidir. Sabırlı olmak da sağlıklı kilo almanın en önemli adımları arasındadır.

Doğru hedefler konulduğunda, aylık 500 gram ile bir kilo bile alınsa başarı olarak görülmelidir. Kilo almak izin küçük miktarda ancak kalori değeri yüksek ola gıdaların tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Küçük olmasının nedeni, genellikle midelerinin küçük olmasıdır. Mide hacimleri küçük olan bu insanlar, çok ak gıda aldıklarında doyabilmektedir. O nedenle fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kuruyemişlerden gün boyunca avuç avuç yemeleri doğru bir yöntem olarak önerilmektedir.

Zayıf olan kişilerin vücutlarındaki yağ oranları düşüktür. Bu nedenle de yağlı yemeye özen göstermelidirler. Örneğin salata yerken ekstradan 2 yemek kaşığı yağ ile birlikte bir avuç ceviz yararlı olmaktadır. Yemeklere de ekstra yağ konulabilmektedir. Ayrıca yemeklere soslarla krema da eklenmesi tavsiye edilmektedir. Kahvaltıda da bal, kaymak, tereyağı, zeytin, zeytinyağı, zahter, reçel, fıstık ezmesi, kruvasan ve börek gibi yüksek kalorili besinler tercih edilmesi, kilo alımını kolaylaştırmaktadır.

Kaynak: http://www.haberfilo.com/saglik/kilo-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın