Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Vermek İsteyen Herkesin Mutlaka Uygulaması Gereken Tavsiyeler

Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Vermek İsteyen Herkesin Mutlaka Uygulaması Gereken Tavsiyeler

Rana Şen
17.04.2021 - 06:45

Şok diyetler, detoks suları, bitki çayları... Kilo vermeye çalışırken bazen birçok hataya düşüyoruz. Yapmamamız gerekenleri az çok öğrendik gibi, peki diyete başlarken neler aklımızda bulunmalı? Birkaçını sizler için derledik. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Su en yakın arkadaşınız olsun.

Sporsuz ve egzersiz hareketsiz tek başına içilen suyun bilinen bir kilo verdirici etkisi yoktur. Ancak diyet yaparken en az 1.5 litre suyun vücuttaki toksinleri uzaklaştırması bakımından faydalı olduğu bilinmektedir. Bol miktarda içilen su karnı şişireceğinden dolayı fazla yeme isteğinin de önüne geçecektir.

Acıya yer açın.

Acı biberdeki kapsaisin metabolizmayı hızlandırıp daha çok yağ yakımına yol açıyor.

Posalı yiyecekler tüketin.

Posalı yiyecekler tüketin.

Beslenme planınızda ne kadar çok posalı besin varsa o kadar çabuk doyar, geç acıkırsınız. Posalı besin kanda şeker ve insülin patlamalarına da engel olduğundan kilo kontrolünü kolaylaştırır.

Metabolizma hızlandıran besinler tercih edin.

  • Brokoli

  • Mercimek

  • Ispanak

  • Kereviz

  • Lahana

  • Biber

  • Yeşil Çay

Günlük yeterli fiziksel aktiviteye ulaşın.

Kilo verme sürecinde temel olan şey, kalori açığı yakalamak yani harcadığınızdan fazla enerji almamaktır. Egzersiz yapmadan da kalori açığı oluşturarak kilo verebilirsiniz ancak düzenli egzersiz yapmak kilo kaybının sağlanması ve sürdürülmesinde, enerji sınırlı diyetlerle birlikte ağırlık kaybını artıran önemli faktörlerden biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sık tartılmayın!

Sık tartılmayın!

Ağırlık gün içerisinde değişkenlik gösterir ve kilo verme sürecinde sürekli tartılmak bir an önce sonuç almanızı sağlamaz. Sık tartılıp tüm bunları geri planda bırakmak ise “diyet yapıyorum ancak kilo veremiyorum” diye demoralize olmanıza ve diyetten vazgeçerek kilo verme sürecinin uzamasına neden olabilir. Haftada 1 kere aynı tartıda, sabah aç karnına tartılmanız öneriliyor.

Kahvenin faydalarından istifade edin.

Kahvedeki kafein de tıpkı kateşinler gibi güçlü bir metabolizma aktivatörüdür.

Düzenli uyku uyuyun.

Yapılan çalışmalar, günde 6 saatten az uyumanın gün içerisinde daha fazla kalori almaya sebep olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, az uyumak kadar fazla uyumak da kilo alma açısından risklidir. O yüzden ideal olarak günde en az 6 en fazla 8 saat uyumaya özen göstermelisiniz.

Kararlı olun.

Kararlı olun.

Canınız çikolata istediğinde bir miktar tüketip sonra da diyetin nasılsa bozulduğunu düşünüp pes etmeyin. Kararlı olun, kendinize zaman tanıyın. Onu tüketmiş olsanız dahi kaldığınız yerden devam edebileceğinizi bilin. Sağlıklı beslenme, bir hayat tarzıdır. Tabii ki arada kaçamaklar olacaktır. Önemli olan sizin kararlı olmanızdır.

Şok diyetlerden uzak durun.

Sağlıklı bir şekilde ideal kiloya ulaşmanın yolu uzman yardımı almaktan geçiyor. Şok diyetlerden, bilinçsizce hazırlanan detokslardan uzak durun, bu yollarla vermiş olduğunuz kiloları bir süre sonra fazlasıyla kesinlikle tekrar alırsınız. Unutmayın diyet listesi kişiye özeldir ve diyeti sadece diyetisyen yazar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın