Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir Saç Derisine Sahip Olmak İçin Mutlaka Uygulamanız Gereken Bakım Önerileri

Sağlıklı Bir Saç Derisine Sahip Olmak İçin Mutlaka Uygulamanız Gereken Bakım Önerileri

Nurseda Gerek
14.06.2021 - 08:15

Hızlı uzayan, ışıldayan ve gür saçların kaynağı sağlıklı bir saç derisinden geçiyor. Cildinize ya da saçınıza verdiğiniz önemi aynı şekilde saç derinize de göstermeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Hayalinizdeki saçlara kavuşmanız için saç derisi bakımında kullanmanız gereken adımları sizler için bir araya getirdik. Gelin bu yazı daha dolgun ve ışıltılı bir saçlarla karşılamanıza yardımcı olacak maddelere birlikte göz atalım! 😍

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç derisi probleminize uygun bir şampuan seçin.

Saç derisi probleminize uygun bir şampuan seçin.

Saç derinizde kaşınma, pullanma, dökülme ya da kızarıklık gibi sorunlarla başınız dertteyse, öncelikli ihtiyacınız şampuanınızı değiştirmek! Saç derinizin ihtiyacına göre uygun bir şampuanla, saç derinizi onarmaya başlamanız oldukça yararlı bir adım olacaktır. Aynı şekilde saç derinizin temizliği de bu aşamada çok önemli. Gerekli miktarda davranmalı ve ne fazlaya kaçmalı ne de az yıkamalısınız. Saçınızın ihtiyacına yönelik hareket etmek, saçınıza oldukça iyi gelecektir.

Ilık su ile duş alın.

Ilık su ile duş alın.

Yıkama meselesi, saç derisi problemlerinizi derinden etkiliyor. Bu nedenle doğru şampuan seçiminden sonra ikinci olarak dikkat etmeniz gereken konu, suyun derecesi! Onarılmaya ihtiyaç duyan bir saç derisine sahipseniz, çok sıcak suyla duş almak saç derinizi olduğundan da kötüleşmesine neden olacaktır. Bu nedenle ılık ya da soğuk su ile nazik bir şekilde duş almayı denemeniz gerekiyor. Özellikle yıpranmış saç derinizi tırnaklarınızla zorlamamanız gerektiğini de unutmayın. Parmak uçlarınızla nazik bir şekilde masaj yaparak saçlarınızı yıkamanız saç deriniz için yeterli olacaktır.

Saçlarınızı doğal yollarla kurutun.

Saçlarınızı doğal yollarla kurutun.

Saç kurutma makinesi saç derinizin en büyük düşmanı olabilir. Onarıma ihtiyaç duyan saç derinize ısı vermeniz, bölgenin daha da hassaslaşmasına neden olacaktır. 'Yok ben saç kuruma makinesi olmadan yapamam' diyorsanız, kurutma makinenizi en 20 cm uzakta tutacak şekilde kullanmanızı öneririz. Tabii ki de saç derisi bakımına yöneldiğiniz dönemde saçlarınızı doğal yollarla kurutmak, sizin için en iyi yöntemlerden biri olacaktır.

Saç derinizi onaracak serumlar kullanın.

Saç derinizi onaracak serumlar kullanın.

Saç derinizde oluşan çoğu problemin nedeni genel olarak nemsizliktir. Saç derinizi nemlendirmeniz ve onarıcı serumlar kullanmanız bu adımda oldukça önemli. Özellikle kaşıntı, kuruluk, dökülme gibi problemlerle baş etmeye çalışıyorsanız, nemlendirici ve serum kullanarak saç derinizi yatıştırabilirsiniz. Bu adımla nemlendirici kullanarak saç derinizi neme doyururken, aynı zamanda serumların onarıcı etkiyle daha güçlü saçlara sahip olmanızsa çok olası!

Saç peelingi yapın.

Saç peelingi yapın.

Saç derisi problemlerinizden arınmak için uygulayabileceğiniz bir başka yöntem ise saç peelingi uygulamaktır. Özellikle kepek, pullanma ve döküntüleri azaltmaya yardımcı olan saç peelingi, aynı zamanda güçlü saçlara ulaşmanızı sağlar. Uzmanlar kökten uça sağlıklı saçlara kavuşmanızın, saç derisi bakımından geçtiğini çok kez açıkladı. Bu nedenle hem saç derisi problemlerinizden kurtulmak hem de sağlıklı, ışıldayan saçlara kavuşmak istiyorsanız, saç derisi peelingi yapmanız oldukça yararlı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç derinize masaj yapın.

Saç derinize masaj yapın.

Saç derinizle ilgilenmeye başladığınız günden itibaren, sık sık saç derinize nazikçe masaj yapmanızı öneririz. Hatta ve hatta uygulayacağınız ürünleri her zaman saç derinize masaj yaparak yedirmeniz, saç derinize oldukça iyi gelecektir. Bu dönemde kullanacağınız şampuan, serum ya da doğal yağları, mutlaka saç derinize yedirerek kullanmanız gerekiyor. Saç derinize yapacağınız masaj sonrası kan dolaşımınızı hızlandıracağınızı ve daha sağlıklı saçlara kavuşacağınızı unutmayın!

Saçlarınızı sıkı bir şekilde toplamamaya özen gösterin.

Saçlarınızı sıkı bir şekilde toplamamaya özen gösterin.

Yıpranmış bir saç derisiyle mücadele ediyorsanız, bu dönem saçlarınızı rahat bırakmanızda fayda var. Sıkı toplanmış topuzlar ya da at kuyrukları, saç derinizi gerginleştirir ve saçlarınızda kopmaların oluşmasına neden olur. Saç derinizi normalleştirene kadar, saçlarınızı rahat bırakmanız ya da bol bir şekilde toplamanız en iyi seçenek olacaktır. Aynı şekilde bu dönemde saçlarınızı sert ve dikkatsiz bir şekilde taramamaya özen gösterin. Onarmaya çalışırken daha kötü bir saç derisine kimse sahip olmak istemez!

Saçınıza ve saç derinize zarar verecek işlemlerden kaçının.

Saçınıza ve saç derinize zarar verecek işlemlerden kaçının.

Kurutma makinesi, sıkı topuzlar, sert tarama işlemi... Tüm bunlar saç derinizi yorar ve yıpratır. Saç derinizi iyileştirmeye çalıştığınız bu dönem yıpratıcı işlemlerden olabildiğince uzak kalmanız gerekiyor. Aynı şekilde bu dönem zarar verecek kalıcı işlemler de yaptırmamalısınız. Örneğin, brezilya fönü ya da perma işlemi saç derinizin daha da yıpranmasına neden olacaktır. Sağlıklı bir saç derisine kavuşana kadar saçlarınızı kendi halinde kullanmanız, sağlığınız açısından en iyi seçenek olacaktır.

Saç derinizi güneşten koruyun.

Saç derinizi güneşten koruyun.

Güneş ışınlarının zararlı etkileri sadece yüzünüze zarar vermekle kalmıyor. Ne yazık ki saç derinize de oldukça hasar veriyor. Bu nedenle güneşten yayılan zararlı ışınları saç derinizden korumak için mutlaka şapka takmalısınız. Özellikle güneşle temas edeceğiniz her an başınızda bir şapka olmalı. Aksi halde yıpranan saç deriniz, güneş ışınlarından olumsuz etkilenir ve kötü sonuçlar doğurabilir.

Sağlıklı beslenin.

Sağlıklı beslenin.

Sağlıklı beslenmek her anlamda vücudunuza gereken önemi vermenize yardımcı olur. Saç, cilt, tırnak ve benzeri her alana etki eder ve güzelleşmenizi sağlar. Saç derinizde sorunlarla karşılaşıyorsanız, beslenmenizi de gözden geçirmenizi öneririz. Düzenli beslenmek ve sağlıklı besinleri tüketmek hem cildinizi hem de saç derinizi iyileştirir. Bu dönem özellikle vitamin ve protein ağırlıklı besinler tüketebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzmandan yardım alın.

Uzmandan yardım alın.

Her ne yapıyorsanız yapın tam anlamıyla saç derisi problemlerinizi gideremiyorsanız, bir uzmandan yardım almanız en iyi seçenek olabilir. Saç derinize yeterli hassasiyeti göstermeyi denemeli ve son olarak bir uzmandan yardım almayı düşünmelisiniz. Uzman tavsiyesi ile daha sağlıklı ve kesin sonuçlara ulaşabileceğinizi de unutmayın. 

Saç derisi bakımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın. 

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
11
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
inci küpeli

ne desen az. stres kardeşim stres. saçı stres mahveder. buraya yüz tane ürün yaz stres oldumu bi b.ka yaramaz. stres saçı da döker, kırar, keçe gibi yapar. s... Devamını Gör