Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: 'Koronavirüste Can Kaybı 725 Oldu, Vaka Sayısı 34 Bini Aştı'

Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: 'Koronavirüste Can Kaybı 725 Oldu, Vaka Sayısı 34 Bini Aştı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünkü vaka sayıları ve can kayıplarını açıkladı. Koca, bugün 76 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. Toplam can kaybı 725, vaka sayısı 34 bin 109 oldu. Öte yandan Koca, koronavirüsle mücadele için bir aplikasyon geliştirildiğini aktardı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenlediği basın toplantısı ile Kovid-19'a dair son bilgileri paylaştı ve soruları yanıtladı. Virüsün 81 ile yayıldığını anlatan Koca, toplumsal mücadelenin ve izolasyonun önemini vurguladı, alınan önlemleri sıraladı. 

Toplum Bilimleri adında yeni bir kurul oluşturduklarını aktaran Koca, 'Toplumsal öneriler getirecek, bize hayatı kolaylaştıracak tekliflerde bulunacak. Bu salgınla mücadelede dünyada tektir' dedi.  

'Şu an her yaşta olağanüstü bulaşabilen bir virüsle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz' diyen Koca 'Bütün dünyada ağırlıklı risk grubu 65 yaş üstü olarak tanımlanmıştı. Bugün risk grubu tanımı kavramı genişlemiştir. Artık genç yaşlarda hastaların da kaybına tanık oluyoruz. Yaş bir güvence kavramı olarak tanımlanmamalıdır' değerlendirmesinde bulundu.

"Vakaların takibi için aplikasyon geliştirildi"

"Vakaların takibi için aplikasyon geliştirildi"

Test sayısını artırdıklarını belirten Koca, 'Test sayısı arttıkça pozitif vaka sayısı da artmaktadır. Pozitif vakalarla test sayısındaki artış ilişkisi tarama çalışmasındaki çalışmadan kaynaklanmaktadır' dedi.

Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilacı erkenden temin ettiklerini ifade eden Koca, dünyada çok sayıda ülkenin bu ilaca ulaşmasın çabası içinde olduğunu söyledi.

Hasta sayısına göre kayıp oranlarının sınırlı olduğunu kaydeden Koca, 'Sağlık sistemimizin gücü hepimize güven verecek seviyededir. Bakanlığımızın desteğiyle farklı tedavilerin geliştirilmesi için öncülük ediyoruz. Bakanlığımız aşı çalışmalarına da öncülük etmektedir' dedi.

İzole olması gereken kişileri dijital yöntemle takip edeceklerini aktaran Koca, bunun için bir aplikasyon geliştirdikleri bilgisini verdi. Koca, 'Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerekli görüldüğünde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımızda açıklamalar yapılmış olacak' dedi.

Bugüne ait veriler:

Bugüne ait veriler:

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19'da bugüne ait verileri paylaştı. Bugün 20 bin 23 kişiye test yapıldı, 3 bin 892 kişinin sonucu pozitif çıktı. 76 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 725'e yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 34 bin 109'a yükseldi. Bugün iyileşen sayısı 256, yoğun bakımda tedavisi sürenlerin sayısı bin 474.

"Maskeler parayla satılamaz"

"Maskeler parayla satılamaz"

Koca daha sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Sağlık Bakanı, İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye yapılacak hastanelerin kalıcı olacağı bilgisini verdi. Koca, Türkiye'deki yoğun bakım ünitelerindeki dolululuk oranının yüzde 62-63 seviyesinde olduğunu belirtti. 

Özel hastanelerde yoğun bakımda yatan hiçbir hastadan ücret alınamayacağını vurgulayan Koca, 'Eğer böyle bir durum olursa gerekeni yapmış oluruz' dedi.  

İş yeri ve toplu alanlarda maske takmanın zorunlu olduğunu ve yer yer denetimler yapılacağını belirti. 

Maskelerin parayla satılamayacağını söyleyen Koca, 'Eczanelerde maske satışı parayla asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler. Biz vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımı için önemli bir uğraş içindeyiz. Biz çok rahatlıkla sentetik olmayan pamuklu bezden bu maskeyi yapabiliriz. Sitemizden de bunu takip edebilirsiniz' açıklamasında bulundu. 

Sağlık çalışanları için yeni bir atama sürecini başlattıklarını ifade eden Koca, önümüzdeki birkaç gün içinde bu sürecin sonlanmış olacağını kaydetti.

Öte yandan Kovid-19 vakalarına ilişkin yoğunluk haritaları yayımandı.

Türkiye geneli

Türkiye geneli

İstanbul

İstanbul

Ankara

Ankara

İzmir

İzmir
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Bir çok şey gibi buna da 'alışmaya başlamak' düşüncesi korkutuyor. Tıpkı taciz tecavüz haberleri gibi, Şehit haberleri gibi, kadın ve çocuk cinayetleri gibi.... Devamını Gör

Beyza

Bunun ekonomik getirileri de çok fazla ve eksi yönde bu nedenle haberlere alışsak da ( ben alıştım mesela) ekonomik anlamda eksi tablo devam ettikçe alışılac... Devamını Gör

ufukdiyoki

Eskiden gündem farklı farklı şeylerle tıka basa dolu olurdu. Artık sadece tek konu var ve o da artık normal gelmeye başladı. 76 ocağa daha ateş düştü. Allah ... Devamını Gör

rustemketum

ben 77 bekliyordum, 76 çıkmış hayret! (73-75-76-yarın 78/79 bekliyorum, tımım bıbıcım!)