Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüsün İllere Göre Dağılımı Açıklandı, Toplam Can Kaybı 277 Oldu

Koronavirüsün İllere Göre Dağılımı Açıklandı, Toplam Can Kaybı 277 Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Sağlık Bakanı, bugün tespit edilen koronavirüslü vaka sayısını 2 bin 148, can kaybını 63 olarak açıkladı. Toplam can kaybı 277 oldu. Koca uzun zamandır merak edilen, vakaların ve can kayıplarının illere göre dağılımını açıkladı. Vakaların yaklaşık yüzde 60'ının İstanbul'da olduğunu bildiren Koca, onu İzmir ve Ankara'nın takip ettiğini söyledi. Koca, 39 ilde can kaybı olduğunu, en fazla kaybın da yine İstanbul'da olduğunu kaydetti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.Çin'de başlayan hastalığın bütün hayatı belirlediğini ifade eden Koca, 'Hiçbirimiz bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz. 24 saat içinde bile yaşam tarzı radikal değişiklikler gösterebiliyor. Dünya, bütün ulusları birleşmiş olarak ortak bir düşmana karşı savaşıyor. Dünya koronavirüse karşı ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Biz hastalığın ülkemize girmesini bu yolla öteledik' dedi. 

Salgına ilişkin son 24 saat bilgilerini paylaşan Bakan Koca, Son 24 saatte yapılan test sayısı 14 bin 396, vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybedenlerin sayısı 63. Toplam 333 hastamız iyileşti. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 277 oldu' dedi.

Koronavirüste son tablo:

Koronavirüste son tablo:

İllere göre vaka sayıları ve can kayıpları

İllere göre vaka sayıları ve can kayıpları

Vaka sayılarının illere göre dağılımını açıklayan Koca, 'Sayılarımız artıyor ama vakalarımız içindeki ölüm oranı 1.58. Bu anlamda birçok ülkeden aşağıda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hedefimiz burada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını azaltmak. Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik. İtalya'da bir bölgeden bütün İtalya'ya virüsün yayılmasına sebep oldu. Biz de o hatayı işlemek istemedik. Artık bütün illerimizde bu vakanın olduğunu biliyoruz. Daha çok vaka İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8 852. %60'lara yakın. 853 vaka İzmir, 752 vaka Ankara, 410 vaka ise KocaeliKonya 584 vaka.' dedi.

Bakanın paylaştığı tabloda Kocaeli'de 410, Isparta'da 268, Sakarya'da 207, Adana'da 197, Bursa'da 195 ve Samsun'da 112 vaka olduğu görüldü.

Toplam 39 ilimizde can kaybı olduğunu bildiren Koca, '42 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Burada ağırlıklı olarak İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Balıkesir, Zonguldak, Adana'' açıklamasında bulundu.

Can kayıplarının illere göre dağılımına bakıldığında İstanbul'da 117, İzmir'de 18, Kocaeli'de 8, Ankara'da 7, Konya'da 7, Zonguldak'ta 5, Trabzon'da 5, Balıkesir'de 5, Adana'da 3, Sakarya'da 3 kişinin hayatını kaybettiği görüldü.

"Hayatını kaybedenlerin yüzde 69’u tansiyon hastası"

"Hayatını kaybedenlerin yüzde 69’u tansiyon hastası"

Yaşamını kaybedenlerin yaklaşık yüzde 80'inin 60 yaş üstü olduğunu açıklayan Koca,'Yoğun bakımda olanların yüzde 74,7’si 60 yaşın üzerinde. Ayrıca risk grubunu hep söylüyoruz, kronik hastalığı olanlar için hipertansiyonu örnek olarak gösteriyorum. Hayatını kaybedenlerin yüzde 69’u tansiyon hastası olan. Şu an yoğun bakımda olanların yüzde 63,3’ü tansiyon hastası. Özellikle gördüğünüz gibi hayatını kaybedenlerin yzüde 80’i 60 yaş üstü, kronik hastalıklarla da eşlik ediyor. Özellikle gördüğünüz gibi hayatını kaybedenlerin yzüde 80’i 60 yaş üstü, kronik hastalıklarla da eşlik ediyor' dedi.

Yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranı yüzde 63 olarak Anadolu'da yatak doluluk oranı yüzde 40'larda. Hastanelerde herhangi bir sorun yok.' dedi.

"601 sağlık çalışanına virüs bulaştı"

"601 sağlık çalışanına virüs bulaştı"

'DSÖ ile konuştuğumda, Avrupa'da görülen vakaların çoğunluğunun sağlık çalışanları olduğunu söyledi' diyen Koca 'Bizde böyle bir rakam yok. Hastalığa yakalanan sağlık çalışanı sayısı 601 kişi. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzunda. Dolayasıyla koruyucu malzeme konusunda her türlü gayret içerisinde olduğundan eminim. Herhangi biri ben malzeme bulamıyorum diyorsa tüm yetkileri aşsın bize ulaşsın. Son bir haftada dağıttığımız N95 maske sayısı 4 milyona yakın oldu. Bütün imalatı ülkemize, sağlık çalışanları öncelikli olarak bu ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz' açıklamasında bulundu. 

Bakan Koca, koronavirüs tespiti için test merkez sayısının 89'a çıkarılacağını söyledi.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Çapa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için başsağlığı dileyen Koca, 'Sayın Hocam için Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük bir acı. Çok iyi bir insandı ve görevinin başında son güne kadar çalışarak hayatını kaybetti. Yakınlarına ailesine ve bütün camiamıza başsağlığı diliyorum' dedi.

"Seyahat kısıtlaması genişletilecek"

"Seyahat kısıtlaması genişletilecek"

Koca, 'Başından beri birlik ve beraberlik içince mücadelenin oluşması için gayret gösteriyoruz. Biz imkanlarımızı olabildiğince arttırmaya ve B-C-D planı gibi hangi durumda planlarımızı yapıyoruz' dedi. Yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranı yüzde 63, olarak açıklayan Sağlık Bakanı 'Anadolu'da yatak doluluk oranı yüzde 40'larda. Hastanelerde herhangi bir sorun yok' ifadelerini kullandı.

Seyahat kısıtlamasının daha yoğun yapılması gerektiğini belirten Koca, 'İçişleri Bakanlığımıza da ilettik. İlerleyen günlerde bunu da daha sıkılaştıracaklarını biliyoruz' dedi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
HAZEL LiFE

Gönüllü karantina... Bundan vazgeçilmiyor çünkü sokağa çıkma yasağı gelirse şu an çalışmak durumunda olanlar da çalışamayacak. Devlet tüm bu iş yerlerin ve k... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bilmediğimiz bişey söyle.

Twenty Eight

Millet evinin izolasyonunu bile yapamıyor kendini nasıl izole etsin sokağa çıkma yasağı getirin artık dilimizde tüy bitti

dilekdagyaran0

herhalde dunya tarihinde ilk kez bir millet karantina istiyo ve devlet hayır diyo