Görüş Bildir
Haberler
Sağlığımızı Bozan Kilolardan Kurtulmak İçin Obezite Cerrahisinde Karar Kıldıysak Kafamızın İçinde Dönüp Dolaşan 9 Şey

Sağlığımızı Bozan Kilolardan Kurtulmak İçin Obezite Cerrahisinde Karar Kıldıysak Kafamızın İçinde Dönüp Dolaşan 9 Şey

Ciddi sağlık sorunlarımızın sebebi olarak gördüğümüz obeziteyle başa çıkmak için en etkili yol olan obezite cerrahisine yani tüp mide ameliyatına karar verdiniz ama kafanızın içindeki sorular hiç susmak bilmiyor değil mi? :)

Sizi çok iyi anlıyoruz ve biraz olsun ışık tutmak için sizi bu soruların cevaplarıyla baş başa bırakıyoruz.

1. Ameliyat olduktan sonraki sıvı beslenme dönemi beni kesin çok zorlayacak diye endişelenmek.

Oysaki aç olma hormonunuzun büyük bir bölümü alındığı için içtiğiniz çorbayla bile uzun uzun tok kalabilmenin keyfini sürmeniz olasıdır. :)

2. Hızlı yemek yemeye alışmış birileri olarak bu yeni beslenme düzenine nasıl ayak uyduracağımızı bilememek.

Hacim olarak eski midemizin çok büyük bir bölümüyle vedalaştığımızı unutmayalım. :) Hızlı yemek yeme ihtiyacını yaşatan o iştaha artık sahip olmadığımız için bu kısmı da sağlıkla geçebiliriz.

3. Bu operasyonların güvenilirliğiyle ilgili okuduğumuz her şeyi kafaya takmış olmamız.

Her sağlık sorununun üzerinde yıldızlaşmış hekimler olduğu gibi obezite tedavisinde de bu böyledir. Ülkemize Almanya ve İngiltere'den gelip bu ameliyatı Türk hekimlerle gerçekleştiren büyük bir kitle mevcuttur. Üstelik Obezite Cerrahisi ve Mide botoksu alanlarında tüm Avrupa ülkeleri çapında en fazla sayıda obezite cerrahisi uygulayan ve başarı oranı en yüksek doktorlar da yine ülkemizde hizmet vermektedir.

4. Artık hayatımızda tatlı olarak uzun bir süre sadece meyveler olması bizi ürkütüyor olabilir.

Ama zaman içinde tam da damak zevkinize özel sağlıklı ve eskisine göre çok daha lezzetli şeyler yapabilmenin tadını alırsanız, geri dönüp o eski yediğiniz pastalara bakmazdınız bile.

5. Ameliyat ardından süt ve kahveyle vedalaşmak acaba nasıl olacak?

Tüp mideniz sayesinde vedalaştığınız birçok sağlık sorunu ve isteyerek veremediğiniz tüm kiloları düşündüğünüzde, sütü laktozsuz içmenin ve kahveyi de bir süre hayatınızdan çıkartmanın pek bir sorun yaratmayacağına inanabilirsiniz.

6. Ya ameliyattan sonra böyle yemeye devam edersem ve bu risk teşkil ederse?

Bu ameliyatı bir nevi yeniden doğduğunuz bir operasyon gibi düşünebilirsiniz. Nasıl beslenmeniz gerektiğini ve yemek yerken vücudunuzu doyurmak yerine hücrelerinizi besleyecek gıdaları öğrenerek aslında en başından beri yapmanız gereken beslenme düzenine geçmenizi sağlar. Yemek yemek isteseniz bile eskisi gibi yemeniz mümkün değildir.

7. Bu operasyondan ne kadar süre sonra normal hayatıma devam edebileceğim / işe başlayabileceğim?

Taburcu olduktan sonra en geç 1 hafta istirahatin ardından normal hayatınıza geri dönebilmeniz söz konusudur. Bu 1 haftalık süreç kimi hastalarda çok daha kısa sürebiliyor.

8. Ameliyatın ardından artık düzenli spor mu yapmak zorundayım?

Bu sorunun kesin bir cevabı olmamakla birlikte eğer sağlıklı bir hayata merhaba dediyseniz bu en önemli kısmı da hayatınıza almanız mükemmel bir değişimi yanında getirir. İlk aylarda spor yapmanız çok önerilmez fakat operasyonun ardından vücudunuzda yoğun kilo vermeye bağlı deformasyonlardan çekiniyorsanız ve kilolarınızı daha hızlı verebilmek istiyorsanız spor sizinle olmalı.

9. Operasyonun ardından saç dökülmeleri olduğunu duydum, acaba bu gerçek mi?

Doğru vitamin takviyeleri ve doğru beslenme reçeteleriyle vücudunuzda istemediğiniz bir yan etki oluşması engellenebilmektedir. Bu konuda doktorunuz sizin için en iyisini düşünecektir.

Aklınızda daha birçok soru olduğunu biliyoruz ve bu yüzden sizi işi en iyi bilenlerden biriyle, tüm Avrupa ülkeleri çapında en fazla sayıda obezite cerrahisi uygulamış ve başarı oranı en yüksek doktorlardan biri olan; Doç. Dr. Cemal Kara ile baş başa bırakıyoruz.

"Yeni bir bedende yepyeni bir ben" demek isteyen herkesin aklındaki tüm soruları biz sorduk Doç. Dr. Cemal Kara da en doğru şekilde cevapladı;