Görüş Bildir
Haberler
Şafak Vakti Narko-Terör Operasyonu

Şafak Vakti Narko-Terör Operasyonu

Aziz Furkan
18.09.2014 - 10:19 Son Güncelleme: 18.09.2014 - 15:10

Şafak Vakti Narko-Terör Operasyonu

Adana Emniyet Müdürlüğü sık sık korsan gösterilerin yapıldığı ve bu esnada uyuşturucu ticaretinin olduğu Şakirpaşa, Ova, Onur ve Uçak Mahallelerine şafak vakti bin 750 polisle helikopter destekli, uyuşturucu köpekleriyle baskın düzenledi. Adana Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'en uyuşturucu tacirlerini bitirme planından sonra operasyonlarına ara vermeden devam ediyor. İstihbarat çalışması sonucunda merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova, Uçak, Şakirpaşa ve Onur Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine Zeybek yönetiminde toplanan emniyet müdürlüğü ekipleri kısa sürede plan yapıp operasyon kararı aldı. Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle 20 adrese eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı.

Bugün şafak vakti özel harekat, çevik kuvvet, asayiş, terörle mücadele, kaçakçılık ve narkotik ekiplerinden oluşan bin 750 polis harekete geçti. Saat 05:15'de emniyetten çıkış yapan ekipler 05:30'da eş zamanlı olarak 20 adrese girdi. Kritik adreslere özel hareket polisleri koç boynuzu ile demir kapıları kırıp uzun namlulu silahlarla içeri girdi. Evlerde aramalar yapıldı. Bu arada helikopter de yukarıdan polislere destek verdi. Aramalar sırasında Pako ve Koko isimli narkotik köpekleri de kullanıldı. Bu arada mahallede sık sık korsan gösteri yapıldığı için çevik kuvvet ekipleri sokak başlarında TOMA ve akreplerle bekledi.

'SOKAĞA GÜVENLİK KAMERASI'

Şafak vakti yapılan operasyonda polisin girdiği bir sokakta güvenlik kamerası olduğu görüldü. Güvenlik kamerası ne bir evi ne de bir bakkalı görüntülemek için değil tamamen sokağı görüntülemek için kurulduğu tespit edildi. Polis uyuşturucu tacirlerinin bakkal ya da marketlere yakın yerlere güvenlik kamerası kurdurup bu mekanları gözlüyor gibi sokağı takip ederek polisin gelip gelmediğini kontrol ettiği belirlendi.

'UYŞTURUCU TACİRLERİNE BASKIN TERÖRÜ AZALTTI'

Uyuşturucuyu bitirmekte kararlı olan polis yaptığı araştırmada uyuşturucu ile terörün bağlantısını da ortaya çıkardı. Polis yaptığı çalışmada bölücü terör örgütü PKK'nin lehine korsan gösteri yapılan mahalleleri mercek altına aldı. Yapılan incelemede korsan gösterilerin yapıldığı yerleri torbacı diye tabir edilen uyuşturucu tacirlerinin mekan tuttuğunu belirledi. Bu nedenle gösterilerin olduğu Hürriyet, Barbaros, Yenibey, bugünde Ova, Uçak, Onur ve Şakirpaşa Mahallelerine baskın yapıldı. Baskından önce yapılan çalışmada torbacıların mahalledeki çocuklara para vererek korsan gösteri yaptırdığı ve o esnada daha kolay uyuşturucu ticareti yaptığı belirlendi. Polisin torbacılara yönelik özellikle Hürriyet, Yenibey ve Barbaros Mahallesi'nde yaptığı operasyonlardan sonra korsan gösteri de bu mahallelerde bitti. Torbacılıran gözaltına alınıp tutuklanmasıyla terör olayları da bitme noktasına geldi.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0