Görüş Bildir
Haberler
Tatil Severler Toplansın! Deniz Cenneti Mersin'e Ait Birbirinden Güzel Koy ve Plajlar

Tatil Severler Toplansın! Deniz Cenneti Mersin'e Ait Birbirinden Güzel Koy ve Plajlar

ojexso
14.06.2019 - 19:32

Herkes gider tersine siz gelin Mersin'e, Muhteşem koy ve plajları ile Mersinin doğal güzelliklerine bir göz atalım.

Türkiye’deki en ekonomik deniz tatili yerlerinden birisi olarak dikkat çeken Mersin, muhteşem koyları ile misafirlerini bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sultan Koyu

10. Sultan Koyu

Silifke- Mersin yolu üzerinde küçük kumsalı olan bir koydur. Yol üzerinde olan bu koy, oldukça temiz bir denize sahiptir. Ayrıca tertemiz suya sahip bu koyda su hemen derinleşememektedir.

9. Kumkuyu

9. Kumkuyu

Mersin-Silifke yolu üzerinde yer alan Kumkuyu, temiz kumsalı ve derinleşmeyen denizi ile ünlüdür.

8. Akyar

8. Akyar

Mersin Narlıkuyu'nun bitişiğinde yer alan Akyar Türkiye'nin en güzel ve en temiz koylarından birisidir. Deniz ve ormanın iç içe yer aldığı Akyar, kamp tatilcileri

için ideal noktalardan birisi olarak yer almaktadır.

7. Narlıkuyu

7. Narlıkuyu

Mersin-Silifke yolu üzerinde yer almaktadır. Deniz dibinden çıkan tatlı su nedeniyle soğuk ve berrak olan turkuaz denizi, buraya özgü kaya koruğu turşusu, balıkçıları ve emekli bir öğretmene ait lokmacısı ile meşhurdur.

6. Kızlar Hamamı

6. Kızlar Hamamı

Narlıkuyu’nun Akyar bölgesindeki koy, içme suyunun denizle buluştuğu nokta olduğundan buz gibi soğuk ve cam gibi berrak bir denize sahip bir koy. İsminin kızlar hamamı olmasının nedeni mitolojiye dayanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Boğsak

5. Boğsak

Caretta caretta’ların üreme bölgesi, çadır ve karavan sakinlerinin uğrak yeri olan Boğsak Adası, berrak denizi, kumsalı ve sakinliğiyle şehrin en özel yerlerinden biri. Mersin’e 118 kilometre, Silifke’ye 17 kilometre ve Taşucu’na 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

4. Yapraklı Koy

4. Yapraklı Koy

Mersinlilerin bile Mersin’de denize girmek için en çok tercih ettikleri koy. Turkuaz renkli, kumsal, etrafı kayalarla çevrili adeta doğal bir havuz. Suyun içinde bir soğuk su kaynağı da var. Koyun çevresi günü geçirebileceğiniz yeme-içme mekânları gibi tesislerle çevrili.

3. Soğuksu

3. Soğuksu

Aydıncık ilçesinde yer alan Soğuksu Koyu adını koya dökülen Soğuksu Çayı’ndan alır. Bu koy çakıl ve kum olarak iki bölümden oluşur.

2. Akçakıl

2. Akçakıl

Mersin-Taşucu'na bağlı Boğsak Köyü'nün kıyısı olan Akçakıl koyu, kalabalık tatil mekânlarının aksine, huzur ve sakinliği ile ön plana çıkmaktadır. Koy, Silifke ilçe merkezine 12 kilometre, Taşucu'na ise sadece 3 kilometre uzaklıktadır. Sahili ince çakıllarla doludur. Karavan ve çadır tatilcilerinin uğrak yerleri arasındadır.

1. Tisan Yarım Adası

1. Tisan Yarım Adası

Mavi ve yeşilin buluştuğu bir noktada bulunan Tisan Yarımadası, Yunan kolonisi olarak kurulmuş bir antik kent aslında. Tarihi dokunun ve doğal güzelliklerin harmanladığı Akdeniz'in bu cennet koyu, görenleri adeta etkisi altına alıyor. Eski adıyla Aphrodisias Antik Kenti olarak bilinen Tisan, beldenin denize uzanan burnunda yer alıyor. Tisan Yarımadası, Kıbrıs Harekâtında, helikopterle bu bölgeden geçen bir albay tarafından keşfedilmiş. Bembeyaz kumu, turkuaz rengi deniziyle adeta mercan koylarını andıran Tisan Yarımadası, son zamanlarda dalış meraklılarının da ilgi odağı haline geldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın