Görüş Bildir
Haberler
Sadece Delilik Derecesinde Dâhi Olan Kişilerin İzlerken Beyin Orgazmı Yaşayacağı 23 Dizi

Sadece Delilik Derecesinde Dâhi Olan Kişilerin İzlerken Beyin Orgazmı Yaşayacağı 23 Dizi

Yalnızca zeki kişilerin her bölümde zevkten dört köşe olacağı garanti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

NOT: Dizi yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır ve sıralamada dizilerin IMDb puanları esas alınmıştır.

23. Elementary (2012 – 2019)

23. Elementary (2012 – 2019)

IMDb: 7.9

Londra’da itibarını yitirdikten sonra rehabilitasyondan kaçan Sherlock zengin babasının en kötü kabusuyla –ciddi bir arkadaş olan Dr. Watson ile- yaşamaya zorladığı Manhattan’a geliyor. Üç yıl önce bir hastasını ve lisansını kaybedene dek başarılı bir cerrah olan Watson yeni işini insanlara yardım edebileceği ve cezasını ödeyebileceği bir fırsat olarak görmektedir. Ancak, huzursuz Sherlock eski müşterileri gibi değildir.

22. Da Vinci's Demons (2013 – 2015)

22. Da Vinci's Demons (2013 – 2015)

IMDb: 8.0

Tarihsel Fantezi türündeki dizi 25 yaşındaki Leonardo'nun, daha önce anlatılmamış hikayesini araştırıyor. Dizi, Leonardo'nun birçok gerçek buluşunu ve önce Milano Dükü için ve daha sonra Borgia'lar için bir askeri mühendis olarak çalışmalarını içeriyor. Ayrıca, Orta Çağ arka planında, Leonardo'nun yoğun hayal gücünü ve bu hayal gücünü görselleştirmek için kullanılan yüksek teknolojiyi, nesneleri önceden algılamayla ilgili hafıza ve düşünce süreçlerini bazen ağır çekim ve rotoscoping planları ile eşleştirilmiş adım adım bilimsel süreçleri birleştiriyor.

21. The Blacklist (2013 – )

21. The Blacklist (2013 – )

IMDb: 8.0

Eski bir hükümet ajanı ve FBI'ın en çok aranan kaçaklarından biri Raymond “Red” Reddington, Washington, DC'deki FBI Karargahı'na gizemli bir şekilde teslim olur. Ardından FBI'a reddedemeyeceği bir teklif yapar ve tek şartının çaylak FBI ajanı Keen Elizabeth ile iş yapmak olduğunu söyler.

20. Lie to Me (2009 – 2011)

20. Lie to Me (2009 – 2011)

IMDb: 8.0

Dr. Cal Lightman, 20 yıl boyunca insanların yalan söylemeleri sırasında verdiği tepkiler, mimikler ve hareketler üzerinde çalışmıştır. Bu tecrübesiyle beraber 'The Lightman Group' adı altında bir ekip kurmuştur. Bu ekip, insanların doğru mu yoksa yalan mı söylediklerini tespit ederek FBI, emniyet teşkilatı, askeri birimler, hukuk firmaları, özel şirketler vs. yardım ediyor. Yalan makinasının bile yetersiz kaldığı durumlarda devreye giren Lightman ve ekibi, gerçekleri gün ışığına çıkarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Almost Human (2013 – 2014)

19. Almost Human (2013 – 2014)

IMDb: 8.0

Aksiyon dolu bir polisiye bilim kurgusu olan Almost Human, günümüzün 35 yıl sonrasında geçiyor. LAPD polis memurlarının onlarla ile birlikte çalışan görev partnerleri, son derece gelişmiş, neredeyse insan diyebileceğiniz Androidlerdir...

18. Humans (2015 – 2018)

18. Humans (2015 – 2018)

IMDb: 8.0

Evinizin her ihtiyacını gideren robot-insanlar (Synth denilen androidler)  hayatınızın bir parçası olsaydı nasıl olurdu? Teknolojik ilerlemeyle robotlara bağımlı yaşamımızı, robotların gözünden izlemeye davet eden yeni bilim kurgu dizisi Humans'ın başrollerinde Eva-Jane Willis, Emily Berrington, Gemma Chan gibi isimler yer alıyor.

17. The Big Bang Theory (2007 – 2019)

17. The Big Bang Theory (2007 – 2019)

IMDb: 8.1

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde görevli iki zeki fizikçi Leonard ve Sheldon aynı evde yaşamaktadırlar. Hayatlarını bilime adamışlardır bu yüzden ikisi de fazlasıyla asosyaldir. Yeni karşı komşuları Penny ise güzel ve alımlı bir kızdır ve iki arkadaşın tam zıttı bir karakterdedir. Penny, Leonard ve Sheldon'ın olaylara bakış açılarını gördükçe şaşkına dönmektedir. Henüz Howard ve Rajesh'i tanımamıştır.

16. The Mentalist (2008 – 2015)

16. The Mentalist (2008 – 2015)

IMDb: 8.1

Patrick Jane, geçmişte insanları kendisinin bir medyum olduğuna inandırarak para kazanan bir sahtekârdır. Katıldığı bir televizyon programında, dönemin ünlü seri katili Red John hakkında küçümseyici yorumlarda bulunur ve düşüncesizliğinin karşılığını da eşi ve kızının Red John tarafından öldürülmesi olarak alır. Yaşadığı bu travmanın ardından Patrick Jane umutsuzca eşi ve kızının ölümlerini araştırmak üzere Kaliforniya Araştırma Bürosu (CBI) 'nun kapılarını aşındırır. Dikkatli duyuları sayesinde bir olayı çözen Jane, CBI'a danışman olarak katılır. CBI Ajanı Teresa Lisbon ve ekibi ile cinayet vakalarını çözmeye çalışan Jane'in yine de tek bir arzusu vardır, Red John'u öldürmek...

15. Altered Carbon (2018 – )

15. Altered Carbon (2018 – )

IMDb: 8.1

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlararası savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni “buz içerisinde” hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Criminal Minds (2005– )

14. Criminal Minds (2005– )

IMDb: 8.1

Bir suçluyu en kestirme yoldan nasıl yakalarsınız? Tabii ki bir suçlu gibi düşünerek, onun psikolojisine göre hareket edip, ipuçlarını birleştirerek. Virginia Quantico'daki Davranış Analizi ünitesinde çalışan özel bir ekibin uzmanlık alanı 'suçlu beyinleri' analiz etmek. Onların işi, suç mahalli ya da laboratuvar deneyleri ile bitmiyor. Suçluların yaşadıkları çevre, çalışma ortamları, davranış pratikleri… Her biri karmaşık bir davayı çözerken birleştirdikleri yapboz parçaları gibi…

13. Genius (2017– )

13. Genius (2017– )

IMDb: 8.4

Einstein’ın başarılarını ve hayatının bilinmeyen yönlerini anlatan “Deha”, öğretim görevlisi pozisyonlarında yer almayı başaramayan, doktoraya kabul edilmeyen fakat hayal gücü kuvvetli ve isyankar olan bir patent görevlisinin nasıl evrenin ve atomun sırlarını gün yüzüne çıkardığını anlatıyor. Her bölüm Einstein’in olağanüstü bilimsel başarıları ile beraber bu güne kadar çok fazla konuşulmamış karmaşık ve tutkulu kişisel hayatına da ışık tutuyor.

12. Person of Interest (2011 – 2016)

12. Person of Interest (2011 – 2016)

IMDb: 8.4

Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir iş adamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner iş adamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.

11. Fringe (2008–2013)

11. Fringe (2008–2013)

IMDb: 8.4

Hamburg-Boston seferini yapan 627 no'lu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI özel ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir. Bir zamanlar hükümetin gizli deneyleri için çalıştıktan sonra, 17 yıl boyunca bir akıl hastanesine kapatılan Walter Bishop'a ulaşan Dunham, yıllar önce üstü örtülen bir dizi doğaüstü ve paranormal deneyin de yeniden canlanmasına aracı olacaktır. Bu sayede geleneksel bilimin açıklayamadığı vakaları incelemek üzere, İç Güvenlik Teşkilatı'nın üst düzey ajanlarından Phillip Broyles'ın yetkisi dahilinde FBI'a bağlı Fringe ekibi kurulmuş olur.

10. Luther (2010 – )

10. Luther (2010 – )

IMDb: 8.5

John Luther, ilk sezonda Ciddi Suçlar Biriminde (DCI) bir dedektif baş müfettişidir. ikinci ve üçüncü sezonda ise Ciddi ve Seri Suçlar Biriminde yer almaktadır. Luther için iş her zaman önce gelir. Onun bu kendini adamışlığı kendisine ve yakınlarına hem nimet hem de bir lanettir. İlk bölümde Alice Morgan isimli katili yakalamayı başaramaz ve serinin geri kalan bölümlerinde, onu diğer suçluları yakalamak için bir motivasyon kaynağı ve sırdaşı olarak görecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Doctor Who (2005 – )

9. Doctor Who (2005 – )

IMDb: 8.6

Dizi, Gallifrey gezegeninden olan ve 'Doktor' olarak bilinen bir zaman lordunun (time lord) maceralarını konu almaktadır. Doktor, belirli dönemlerde hücre yenilenmesi dediği bir yöntemle kendini baştan aşağı yenileyerek, başka bir görünüş ve hatta kişilikle yaşamına devam etmektedir. Dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bir uzay/zaman gemisi ile yolculuk yapan Doktor, yardımcıları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, problemleri çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.

8. Sons of Anarchy (2008 – 2014)

8. Sons of Anarchy (2008 – 2014)

IMDb: 8.6

Motorsikilet Kulübü MC, Kaliforniya'nın küçük kasabasında, kanun adamlarına karşı kendi yasa dışı varlığını korumaya çalışır. Kulüp, bir yandan içinde bulunduğu kuralsız yaşamını sürdürmeye çalışırken, diğer taraftan da bölgenin suç ve uyuşturucu ağına karşı direnç göstermek zorunda kalır.Şimdi zaman, Haley Davidosnlar, Night Trainler ve Road Kingler'in zamanı.Sons of Anarchy, Amerika'da uzun yıllardan bu yana varlığını sürdüren motorsiklet çetelerinin yaşamlarını gözler önüne seriyor.Para, kan ve gücün çekiciliğine dair sürükleyici bir dizi.

7. Hannibal (2013 – 2015)

7. Hannibal (2013 – 2015)

IMDb: 8.6

Thomas Harris'in ünlü serisi Hannibal'dan uyarlanan dizi Red Dragon'a odaklanıyor. Hepimizin bildiği bu seri katil hikayesinde bu kez Bryan Fuller merkeze FBI Ajanı Will Graham ve onun akıl hocası Hannibal Lecter'ı alıyor.

6. Mr. Robot (2015 – )

6. Mr. Robot (2015 – )

IMDb: 8.6

Elliot gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan bir programcı, geceleri ise siber intikam peşinde koşan bir hackerdır. Bu asosyal ve sorunlu görünen gencin yolu bir gün bir yeraltı hack grubunun gizemli lideri ile kesişir.

5. House M.D. (2004 – 2012)

5. House M.D. (2004 – 2012)

IMDb: 8.7

Dr. Gregory House, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nın başındaki doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, takıntılı davranışları, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen ünü dört bir yana yayılmış biridir. Uzmanlık alanı, bulaşıcı hastalıklardır . Hiç kimsenin tanı koyamadığı hastalara bir bakışta tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Black Mirror (2011 – )

4. Black Mirror (2011 – )

IMDb: 8.8

3 bölümden oluşan mini dizinin her bir bölümü bir başka hikayeyi anlatıyor. İlk bölüm, sosyal medyanın başa bela olabileceğini gösterirken, ikinci bölüm televizyondaki yarışmaların bir gün varabileceği noktaya parmak basıyor. Üçüncü bölüm ise; yakın bir gelecekte insanlar taktırdıkları hafıza çipleri sayesinde tüm hayatlarını depolayabilmektedirler. Hiçbir şey unutulmuyor, hiçbir ayrıntı atlanmıyordur. Peki ya bu, iyi bir şey midir?

3. Westworld (2016 – )

3. Westworld (2016 – )

IMDb: 8.9

Karanlık bir gelecekte geçen dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını sergiliyor. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

2. True Detective (2014 – )

2. True Detective (2014 – )

IMDb: 9.0

Çoklu zaman çizelgelerinin kullanıldığı birinci sezonda, Louisiana'da 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren Louisiana Eyalet Polisi Kriminal Soruşturma Şubesi'nden iki cinayet masası dedektifinin öyküsü konu alındı. Dizinin ilk sezonunda başrollerde Matthew McConaughey ve Woody Harrelson var.

1. Sherlock (2010 – )

1. Sherlock (2010 – )

IMDb: 9.1

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.. 

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
48
22
10
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
şafak şimşek

atacağınız başlığa tüküreyim

Mastani

Sherlock 2010- zaman sınırı yok

telephone-tough-guy

TBBT önerilmiş. Arttırıyorum Pepe.