Görüş Bildir
Haberler
Saçları Doğal Yollarla Nasıl Düzleştireğim diyenlere özel haber

Saçları Doğal Yollarla Nasıl Düzleştireğim diyenlere özel haber

Hep böyle midir bilmiyorum ama, insan kendinde olmayanı istiyor. Özellikle biz kadınlar, mutlaka vücudumuzla ilgili bir şeye takılıp kalıyoruz. En basiti de saçlarımız. Düzse kıvırcık ya da dalgalı saçları beğenir ve saçlarımız öyle olsun isteriz, ya da tam tersi kıvırcık veya dalgalı saçlarımız varsa düz saçlar hayalini kuruyoruz. Bu elbette, her saç tipinin kendisine has zorlukları olmasından kaynaklanıyor birazda. Öbür türlü olursa hiçbir sorunumuz kalmayacakmış gibi hissederiz çünkü. Saç tipi ne olursa olsun aslında, istediğimiz sağlıklı, parlak, pürüzsüz saçlara sahip olmaktır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hindistan Cevizi Sütü

Saç Düzleştiren Doğal Yöntemler, Hindistan cevizi sütü : Saç düzleştirme pratik yollarıarasında ilk olarak Hindistan cevizi sütünden söz etmek gerekiyor sanırım. Saç düzleştirmenin bitkisel yolu olarak hindistan cevizi sütünü, denemek için, bir bardakHindistan cevizi sütü içerisine 1/4 bardak limon suyu ilave edin. Bu karışımı, soğuması için buzdolabında bir süre bekletin. Soğuyan karışımı buzdolabından çıkardıktan sonra, krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza iyice yedirmeli, daha sonra da saçlarınızı, sıcak suya batırılmış bir havlu ile sararak bir süre beklemeniz gerekiyor. Ardından kendi saç tipinize uygun olan bir bitkisel şampuan ile saçlarınızı yıkayarak durulamanız gerekecek. Saç düzleştirmenin bitkisel yolları arasında yer alan bu uygulamayı gerçekleştirdiğinizde, haftada bir sefer olmak kaydı ile en az üç sefer uygulamanız gerektiğini de bilmelisiniz… Gerçekleştirdiğiniz bu uygulama ile saçlarınız yumuşaklık, ve parlaklık kazanacak, saçlarınıza kolaylıkla şekil verebileceksiniz…

Süt

Süt

Saç Düzleştiren Doğal Yöntemler, Süt : Özellikle kıvırcık saça sahip olanlar, saçların kurumasından, elektriklenmesinden ve saç düzleştirme için fön çekme ve maşa yapma işlemlerinin zor olmasından şikayetçidir. İşte, süt uzunca bir süredir saçları nemlendirmekte kullanılmaktadır. Özellikle de kıvırcık saçlardaki buklelerin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.

Sütle Saç Bakımı Nasıl Yapılır ?

Yarım bardak sütü, bir tencereye koyun ve kaynayana kadar ısıtın. Ardından soğuyana kadar bekleyin. Soğumasının ardından aynı miktarda su ile karıştırın ve bu karışımı bir sprey şişesinin içine koyun. Bu karışımı saçınıza püskürterek uygulayın ve şampuanlamadan önce 30 dakika bekleyin. Bu sadece saçların düzleşmesine yardımcı olmayacak aynı zamanda hem saçı nemlendirir, hem saç kabarıklığı önler, hemde saça pürüzsüzlük kazandırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıcak Yağ

Sıcak Yağ

Saç Düzleştiren Doğal Yöntemler, Sıcak Yağ : Saç düzleştirmenin kolay yollarından biri de, saçlarınıza sıcak yağ ile masaj yapmakSaç bakımında kullanılan doğal yağlarıkullanabilirsiniz ancak özellikle zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve jojoba yağı tavsiye ediliyor. Bu yağlardan bir tanesini uygun sıcaklığa kadar ısıtmak gerekiyor ancak bunu şöyle yapmalısınız. Kaynayan bir suyun içerisine, ağzı kapalı bir plastik torbaya koyduğunuz 2 yemek kaşığı yağı sokun. Yağ yeterince ısındıktan sonra, parmak uçlarınızla saçlarınıza masaj yaparak yağı yedirin. Bunun ardından, saçlarınızı bir havlu ile sarın, ve yaklaşık  yarım saat bu şekilde bekletin. Son olarak ise saçlarınızı bitkisel şampuan ile yıkayarak durulayın. Saç düzleştirmenin doğal yolları arasında yer alan bu uygulama sayesinde saçlarınız hem parlak, ve de yumuşak, hem de sağlıklı olacaktır.

Zeytinyağı ve Yumurta

Saç Düzleştiren Doğal Yöntemler, Zeytinyağı ve yumurta : Küçük bir kapta, iki orta boy çiğ yumurta içine 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyin. Saçınızı bölümlere ayırın. Her parçaya bu karışımı bir fırça yardımıyla sürün ve gümüş bir folyo ile sarın. Tıpkı kuaförlerin balyaj ya da röfle yaparken yaptıkları gibi. Bu şekilde 1 saat bekledikten sonra yumuşak bir şampuan yardımıyla saçınızı durulayın. Böylelikle ısıya ihtiyaç duymadan düz saçlara sahip olacaksınız

Eski Hal:

Eski Hal:

Sonrası:

Sonrası:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın