Görüş Bildir
Haberler
Sabri Sarıoğlu: "Yapılan Eleştirileri Umursamıyorum"

Sabri Sarıoğlu: "Yapılan Eleştirileri Umursamıyorum"

Batuhan
09.07.2015 - 16:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın kaptanlarından Sabri Sarıoğlu, Avusturya kampında basının sorularını yanıtladı.

Galatasaray'ın deneyimli futbolcusu Sabri Sarıoğlu, Avusturya kampında soruları yanıtladı.

Basın toplantısında gazatecilerin sorularını yanıtlayan Sabri Sarıoğlu, yeni sözleşmesine yapılan eleştirilerden, Arda Turan'ın Barcelona'ya transferine kadar pek çok konuda açıklama yaptı.

Takımın gündeminde sağ bek transferi var. Ayrıca yeni sözleşmen çok konuşuldu. Düşüncelerin neler?

Yeni bir sağ bek transferini ben de isterim. Örneğin Maxi Pereira, gelsin ve burada antrenmanda çalışalım. Hocamız kime görev verirse o sahaya çıksın. Ben Galatasaray'a gelen hiçbir oyuncudan çekinmedim. İyi bir sezon geçirdikten sonra yönetim beni çağırdı. Dursun başkan ve kardeşi Mehmet Bey de yanımızdaydı. 5 dakika konuştuk ve ben imzayı attım, çıktım. Neden bu kadar büyütüldü bilmiyorum. Kulübüm bana bu miktarı uygun görmüş. Yapılan eleştiriler sanki ben kötü bir sezon geçirmişim de takım da şampiyon olmamış gibi. Ama her görüşe saygımız var.

Sana yöneltilen eleştiriler hakkında ne düşünyorsun?

Basının bir kısmında ve sosyal medyada yapılan eleştirileri çok önemsemiyorum. Yıllardır ben bunları çektim. Ama umursamıyorum söylenenleri. Siz bile haber yaptınız. Cirit attı da omzumu çıkardı diye. Ne cirit attım ne de omzumu çıkardım. Omzumda bir ağrı var bu doğru. Geçen seneden kalma bu ağrının tedavisi sürüyor. Ama idmanlara çıkmama engel değil. Kimileri için bir fotoğraf haber yazmaya yetiyor.

Futbol sonrası planın neler?

Futboldan sonra ne yapacağımı düşünmedim. Antrenörlük ya da yorumculuk yapar mıyım bilmiyorum. Ben futbol oynamak istiyorum. Burada başladığım kariyeri burada bitirmek istiyorum. Anı yaşamak istiyorum. Sonrasını bilmiyorum.

Felipe Melo ile Bursaspor maçından bu yana sorunun var mı?

Melo ile Bursaspor maçında bir tartışma yaşadık ama bunlar saha içinde olacak şeyler. Melo ile bir sorunumuz yok. Ben ona sakin olması gerektiğini söyledim. O hırslı yapısından dolayı yanıma geldi ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıktı. Ama sahadan da beraber sarılarak çıktık.

Melo takıma dönecek mi?

Melo geldiği günden beri takıma büyük katkısı var. Melo'nun takımda kalmasını herkes ister. Kendisi bizle devam etmek isterse gelir. Olmazsa yöneticilerimiz bu konuda gerekli adımları atarlar. Profesyonel futbolda sadece 'Ben gelmiyorum' diyemiyorsunuz. Bunun kuralları var.

Arda Turan Barcelona'ya gitti. Sen Avrupa'ya gitmediğin için pişman mısın?

Arda Turan'ın Barcelona'ya transferine çok sevindim. Kendisine de tebriklerimi ilettim. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Önünde 6 aylık zorlu bir süreç var ama o bunu atlatacaktır. Tek eksiği olan Şampiyonlar Ligi kupasını da kaldıracaktır. Ben kendi adıma bir pişmanlık yaşamadım. Sonuçta Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinde oynuyorum. Avrupa'ya gitme düşüncem vardı ama şartlar oluşmayınca burada kaldım. Burada olmaktan memnunum.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri sizi korkutuyor mu?

Fenerbahçe'nin pek çok transfer yapması bizi korkutmuyor. Sonuçta ne kadar dünya yıldızı da getirseniz de takım olma olgusu her şeyden önemli. Biz de şampiyon takımız ve takımımızın bir iskeleti var. Buna göre yönetmimiz transfer çalışması yapıyor. İlla dünya yıldızları gelecek diye bir şey yok. Ribery buraya geldiğinde hiç kimse tanımıyordu. Ben bile futbolcu olduğunu anlayamamıştım ilk başta.

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0