Görüş Bildir
Haberler
Sabıkalı Da Olsa Aranmıyorsa TBMM'ye Giriş Serbest !

Sabıkalı Da Olsa Aranmıyorsa TBMM'ye Giriş Serbest !

12.05.2014 - 11:45

TBMM, sabıkaya değil aranma kaydına bakıyor

Sadık Yakut: Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Övet, sabıkası olsa bile arama kaydı bulunmadığı için TBMM'ye girebildi

TBMM'de 11'i müdür olmak üzere toplam 677 emniyet mensubu görev yapıyor

ANKARA

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 8 Nisan 2014 tarihinde Meclis'te saldıran Orhan Övet'in, 3 sabıkası olduğu halde arama kaydı olmadığı için TBMM'ye girebildiğini, TBMM'de 11'i müdür, 47'si amir ve 619'u polis memuru olmak üzere toplam 677 emniyet mensubunun görev yaptığını bildirdi. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın önergesini yanıtlayan Yakut, 'Zamları protesto gösterisine katılan bir vatandaş dahi TBMM'ye girmek istediğinde alarm veren POLNET niçin Orhan Övet için kullanılmadı?' sorusuna ise 'Sadece durumundan şüphelenilen şahısların POLNET Hattından GBT'si (Genel Bilgi Toplaması) yapılmaktadır' demekle yetindi. Yakut'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında TBMM içerisinde dahi olağanüstü güvenlik önlemi uygulanmasına rağmen anamuhalefet partisi lideri hakkında niçin aynı yöntemin uygulanmadığı sorusuna ise 'Salı günleri ek güvenlik tedbirleri alınmakta, grup başkanlarının TBMM'ye girişlerinden çıkışlarına kadar bu tedbirler sürdürülmektedir' yanıtını vermesi dikkat çekti.

Beyaz montlu kişiyle rastlantıyla karşılamış

CHP'li Umut Oran'ın soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet'in 8 Nisan 2014 tarihinde saat 10.31'de Dikmen Ziyaretçi Kapısından TBMM'ye girdiğini, herhangi bir randevusu bulunmadığını bildirdi. Yakut, Dikmen Kapıdan giriş yapan Övet'in Ziyaretçi Kabul Binasında ikinci güvenlik kontrolünden geçerken, kapı detektöründen kendisinden önce beyaz montlu bir şahsın geçtiğini belirtirken, 'Ancak bu şahısla giriş esnasında veya daha sonra kampus içerisinde herhangi bir irtibatının bulunmadığı anlaşılmıştır. İncelenen görüntülerde şahsa yardımcı olan herhangi bir kişi görülmemiştir' dedi.

Kamera kayıtları Ankara Başsavcılığında

Yakut, o güne dair Övet'in güvenlik kamerası kayıtlarının TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir ile birlikte TBMM Koruma Dairesi Başkanlığı kamera izleme odasında incelendiğini ve Övet'le ilgili tüm kayıtların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Özdemir'e verildiğini bildirdi.

Zammı protesto eden dahi giremiyor Övet nasıl girdi?

Umut Oran'ın 'Zamları protesto gösterisine katılan bir vatandaş dahi TBMM'ye girmek istediğinde polislerin kullandığı POLNET üzerinden alarm vererek bu kişinin içeri girişine güçlük çıkartılırken, suç ve sabıka dosyası kabarık Orhan Övet içeri nasıl girebilmiştir?' sorusuna ise Yakut şu yanıtı verdi:

Sadece şüphelenilen şahısların GBT'sine bakılıyor

'TBMM yerleşkesine giriş ve çıkış yapan şahısların POLNET sisteminden takibi yapılmamaktadır. Ancak TBMM Güvenlik Yönetmeliği'nce, durumundan şüphelenilen şahısların TBMM Koruma Daire Başkanlığınca kullanılan POLNET hattından GBT'si yapılmaktadır. Yerleşkeye girmek isteyen şahısların ziyaretçi kartları Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlilerince verilmektedir. Giriş kartı vermek için kullanılan sistemde şahısların daha önce yerleşkeye girme kısıtlaması olup olmadığı görülmekte olup herhangi bir tahdit bulunmayan kişiler ziyaretçi kartı alabilmektedir.

Övet aranan kişilerden değil

TBMM Yerleşkesine giriş yapan şahısların sadece aranıp aranmadığı kaydına bakılmaktadır. Bahsi geçen şansın GBT sorgulamasında üç adet suç kaydı mevcut olup, şahıs aranan kişilerden değildir'

TBMM'de toplam 677 polis, amiri, müdürü görev yapıyor

Yakut, 8 Nisan 2014 itibariyle TBMM koruma Dairesinde merkez kadrosunda Ankara'da 619 memur, 47 amir, 11 müdür olmak üzere toplam 677 polisin görev yaptığını, İstanbul Milli Saraylar Koruma Şube Müdürlüğünde de 179 memur ve 12 amir olmak üzere toplam 191 polisin daha görev yaptığını da bildirdi.

Erdoğan'la aynı güvenlik önlemi alınıyormuş!

Oran'ın 'Grubu bulunan siyasi parti liderleri için TBMM'de aynı güvenlik prosedürü uygulanmıyor mu?' sorusuna ise Yakut, 'TBMM'de güvenlik önlemleri üst düzeyde alınmaktadır. Salı günleri gerçekleştirilen siyasi parti grup toplantılarında ek güvenlik tedbirleri alınmakta, grup başkanlarının TBMM'ye girişlerinden çıkışlarına kadar bu tedbirler sürdürülmektedir' demekle yetindi. Yakut'un, Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de bulunduğu sırada alınan olağanüstü güvenlik önlemlerine hiç değinmemesi ise dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0