Görüş Bildir
Haberler
Sabiha Gökçen'de Pistten Çıkan Uçak Üç Parçaya Ayrıldı: Üç Can Kaybı ve 180 Yaralı Var

Sabiha Gökçen'de Pistten Çıkan Uçak Üç Parçaya Ayrıldı: Üç Can Kaybı ve 180 Yaralı Var

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçak inişten sonra pistten çıktı. Savrulmanın etkisiyle uçak üçe ayrıldı. Uçakta yolcu ve mürettebat toplam 183 kişi olduğu açıklandı. Vali Yerlikaya, “Yaşanan bu elim kazada 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 174 yolcu ve 6 mürettebat yaralanmıştır. Yaralılarımız İl Sağlık Müdürlüğünce  belirlenen hastanelerimizde tedavi altına alınmıştır' dedi.

Alınan bilgiye göre, İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağı, deniz üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaparken piste tutunamadı. Uçak kayarak yola savrulup parçalandı. 

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Uçakta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Hasar oluşan uçaktaki yolcular tahliye ediliyor.

Uçağın pistten çıkma anı güvenlik kameralarına böyle yansıdı 🎥

Üç kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı

Üç kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı

Sabiha Gökçen'deki kaza ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'Uçakta bulunan 175 yolcu, 2 bebek, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi mürettebatın oluşan toplam 183 kazazedenin güvenli bir şekilde tahliyesi için 112 Acil Sağlık, 110 İtfaiye AFAD ve HEAŞ ekiplerimizce anında müdahale edilmiştir. Havayolu şirketi tarafından uçakta 12 ülkeden, 22 yabancı uyruklu yabancı uyruklu yolcu bulunduğu bildirilmiştir. Yaşanan bu elim kazada 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 174 yolcu ve 6 mürettebat yaralanmıştır.' dedi.

"30-40 metre yüksekten düşüyor"

"30-40 metre yüksekten düşüyor"

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu uçağının pistten çıktığı bölgeye geldi. Vali Yerlikaya burada basına bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: 

'Bu akşamüzeri saat 18.30 civarında İzmir-Sabiha Gökçen İstanbul seferini yapan Pegasus yolcu uçağı maalesef kötü hava koşulları sebebiyle piste tutunamıyor. Pistten çıktıktan sonra 50 60 metre sürükleniyor. TEM'den E5'e bağlantı yolunun olduğu mevkide 30 40 metre yüksekten buraya düşüyor.'

Kazanın ardından yaralı bir yolcu otobüsle taşınmalarına tepki gösterdi 🎥

Ulaştırma Bakanından açıklama

Ulaştırma Bakanından açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise kazanın hemen ardından bağlandığı NTV yayınında şunları söyledi:

'Şu anda bize ulaşan bilgilere göre can kaybı yok. Yaralıların şu anda bazıları kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldı. Bazılarını da acil servis birimlerimiz ve ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyorlar yolcuları. Yaralıların tahliyesi devam ediyor. 177 yolcu bunun 2'si çocuk. 6 da mürettebat vardı uçakta. Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor.'

Turhan kazanın oluş şekline ilişkin ise 'Bize gelen bilgiye göre kaza sert bir iniş yapıldığı ve hızını kesemeyip pist başından araziye çıkması sonucu oluştu. Pilotlarla bir irtibat hala kurulamadı. Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32'ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor.'

Uçuşlar İstanbul Havalimanına yönlendirildi

Uçuşlar İstanbul Havalimanına yönlendirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Sabiha Gökçen'de uçağın pistten çıkması nedeniyle uçuşların İstanbul Havalimanı'na yönlendirildiğini bildirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Pilot ile Kule arasındaki görüşme: Rüzgar uyarısı yapılmış 🎥

Pistten çıkan uçağın pilotu ile kule görevlileri arasındaki konuşmalar da ortaya çıktı. Kule görevlisi pistten çıkan uçağın pilotuna, “sizden önce inen trafiğimiz kuvvetli kuyruk rüzgârı (tail-wind) rapor etti' anonsu dikkat çekti. Uçak inmeden önce kule görevlisinin başka bir uçağın pilotuna da yaptığı anons dikkat çekti. Kule görevlisinin, “10 dakikalık operasyonu keseceğiz çünkü yaklaşmadaki rüzgarla yer rüzgarı arasında bir takım tutarsızlıklar var' anonsu yaptı. 

O diyaloglar şöyle: 

Kule: Pist değişecek muhtemel 2,4 pist olacak dinlemede kalın şu an için 10 dakikalık operasyonu keseceğiz. Çünkü yaklaşmadaki rüzgarla yer rüzgarı arasında bir takım tutarsızlıklar var. Pas geçen trafiklerimiz fazla malumat dinlemede kalın arayacağım

Kule pistten çıkan uçağın pilotuna :87R merhabalar, sizden önce inen trafiğimiz kuvvetli kuyruk rüzgârı (tail-wind) rapor etti

Kule: Sizden önceki trafik pas geçti

Kule: inişine müteakiben 2,4 pist başından mevcut rampa üzerine doğru aşağıya indi şu anda göremiyoruz

Ekipler: Anlaşıldı şu anda göremiyorsunuz hızla ilerlemeye devam ediyoruz 

Kule: Ambulanslar da gidiyor mu?

Kule: Pilota anons ediyor: İfadelerim alınabiliyor mu?

Ekipler: Şu anadaki bulunduğumuz mevkide uçağa müdahale etme imkanımız yok. 

Kule: Herhangi bir yangın veya patlama başka bir şey takip edebiliyor musunuz?

Ekipler: Şu anda uçakta alev veya duman gözükmüyor ama parçalanmış uçak

Kule: Bütün ekipler müdahale etsin

THY Sabiha Gökçen seferlerini iptal etti

THY Sabiha Gökçen seferlerini iptal etti

Türk Hava Yolları yaşanan kaza nedeniyle bugünkü Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerini iptal etti.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda özel hava yolu şirketine ait bir uçağın pistten çıkması nedeniyle ilgili meydanda uçuş operasyonlarının havacılık otoritesi tarafından ikinci bir bildirime kadar durdurulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, '5 Şubat tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler. Yaşanan olay nedeniyle derin üzüntü duyuyor; uçakta bulunan yolculara, uçuş ekibine ve Türk sivil havacılığına birlikte katkı sağladığımız hava yolu şirketine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız.' ifadeleri kullanıldı.

Olay yerine giden polisler kaza yaptı

Olay yerine giden polisler kaza yaptı

Olayın ardından kaza mahalline gitmeye çalışan Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri kaza yaptı. Kazada 5 polisin yaralandığı öğrenildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Veli Durak

Bi uzaylı saldırısıyla bi meteor çarpması kaldı herhalde ülkede..

Pasif Kullanıcı

oda Aralik ayinda..

Sedat Yılmaz

Uçak durmadan önce kemerini çözüp ayağa kalkanlar burada mı?

Turgut Özben

Bu uçaktakiler vefat etmiştir de diğerlerini bilmiyorum.

Esra Konya

ülkede kim cenabetse çıksın bi zahmet bu nedir gelmeyen felaket kalmadı

Esra Konya

haklısın