Görüş Bildir
Haberler
Sabah: 'PYD IŞİD'den Daha Tehlikeli'

Sabah: 'PYD IŞİD'den Daha Tehlikeli'

FreiGeist
19.06.2015 - 13:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah gazetesi,  PYD’nin uzun vadede Türkiye için IŞİD’den daha çok tehlike taşıyacağını öne sürdü. 

Bugün 'PYD, DAEŞ'ten çok daha tehlikeli' başlığıyla manşete taşınan ve askeri kaynaklara dayandırılan haber, IŞİD'in en fazla 2-3 yıl sonra yok olma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak PYD'nin ise etnik temelli hareket ettiği için sınırda bir tampon kurmasıyla daha uzun süre kalıcı olabileceğine dikkat çekiyor. 

Bu nedenle PYD'nin tampon bölge oluşturmasının zamanla Türkiye'ye tehdit oluşturacağı, hatta içerideki gelişmelere paralellik göstererek sınırın güney kısmından ülkenin hedef alınabileceğine vurgu yapılıyor. 

'PYD, TEL ABYAD'A GEÇİŞİ ENGELLİYOR'

Haberde ayrıca Tel Abyad'ın kontrolünü elinde tutan PYD, kapıyı kapattığı, PYD geçişleri engellediği için ülkelerine dönemeyen Suriyelilerin duruma tepki gösterdiği ifade ediliyor.

Müslim'den iddialara karşı davet: Gelip, kendi gözleriyle görsünler

Müslim'den iddialara karşı davet: Gelip, kendi gözleriyle görsünler

Öte yandan PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim Med Nuçe televizyonunda gündeme dair açıklamalarda bulundu ve Tel Ebyad'daki son gelişmeleri ile iddialarını yanıtladı.

Tel Ebyad'dan IŞİD'in kovulmasının bazı çevrelerin hoşuna gitmediğini söyleyen Müslim, PYD'nin sınır kapısını kapattığı ve geçişleri engellediği iddiası için 'Her gün Kürtler, Araplar yüzlerce insan Tel Ebyad'a dönüyor. Sınır kapısı kapalı değil. Özellikle bizim tarafımızdan hiç kapatılmadı. Ancak dönüşler muhakkak kontrol ediliyor. Çünkü mayınlı çok fazla alan var ve mayınlar temizleniyor. Biz medyanın, insan hakları kuruluşlarının da geçişlerine açığız. Türkiye medyası da gelip bakabilir' dedi.

Müslim, 'etnik temizlik' iddiaları için de 'Hiçbir zaman böyle bir şey olmamıştır. Bizim temsilimiz her zaman için halkların kardeşliğidir, farklı oluşumların beraber yaşamasıdır. Cizire, Kobanê kantonlarında bunun örnekleri var. Ayrıca bu savaşta da YPG'nin yanı sıra Burkan el Fırat, Liwa el Tahrir gibi gruplar en ön safta çatıştılar. Tel Ebyad'da ÖSO bayrakları var. Böylesi hassas bir konuda herkesin daha dürüst davranması gerekiyor' dedi. Müslim bir kez daha söz konusu iddiaların sahiplerini Tel Ebyad'a çağırdı ve 'Gelip ziyaret etsinler. Kendi vicdanlarına göre konuşsunlar' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0