Görüş Bildir
Haberler
Tanpınar Oprah’ın Okuma Listesinde

Tanpınar Oprah’ın Okuma Listesinde

adem kara
17.01.2014 - 14:03 Son Güncelleme: 17.01.2014 - 16:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saatleri Ayarlama Enstitüsü Oprah’ın Listesinde

TV fenomeni Oprah Winfrey, bu ayki okunacaklar listesinde ABD’de kısa bir süre önce yayımlanan Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ne yer verdi.

Radikal’in haberine göre ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk show programlarından birisi olan The Oprah Winfrey Show’un sunucusu Oprah Winfrey, bu ay internet sitesinde özellikle Türk okurları memnun edecek bir paylaşımda bulundu.

Ocak ayı için kitap önerilerinde bulunan sunucu, on sekiz kitaplık listesinin on dördüncü sırasında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ne yer verdi. İngilizceye Alexander Dawe ve Maureen Freely tarafından The Time Regulation Institute adıyla çevrilen roman, ocak ayı itibariyle Penguin Classics etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Roman şu cümlelerle anlatılıyor: ABD’nin en büyük yayınevlerinden biri tarafından ilk kez İngilizceye çevrilmiş 1954 yılında yazılan bu absürt roman, bir ülkenin saatlerini Batı zaman dilimine göre ayarlaması için görev yapan bir adamın hikâyesi üzerinden gelenekseli ve moderni tartışıyor.

gazeteny.com

Kaynak: http://www.gazeteny.com/2014/01/16/sa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0