Görüş Bildir
Haberler
Saatinize Emir Verin, Arabanız Ayağınıza Gelsin!

Saatinize Emir Verin, Arabanız Ayağınıza Gelsin!

Onedio Teknoloji
20.12.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 20.12.2014 - 20:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

BMW belki de arabalarda görebileceğimiz en ilginç teknolojiyi önümüzdeki ay CES fuarında sunmaya hazırlanıyor. Artık araçlarımız kendi kendini kullanarak katlı otoparkta boş yer bulup kendini park edebilecek ve sürücüsü akıllı saatindeki uygulama yardımıyla çağırdığı zaman yine kendi kendine onun yanına gidebilecek. Üstelik bir GPS’e ihtiyaç duymayacak.

İki sene önce Audi de benzer bir teknolojiyi görücüye çıkarmıştı. Ancak kendi kendini park eden A7, otoparkın içinde yönünü bulmak için sensorlar ve beacon’ları kullanıyordu. BMW bu teknolojiyi bir adım daha ileri götürmüş gözüküyor.

BMW’nin dört lazer sensoru ile donattığı i3 aracı, 360 derecelik görüş açısı sağlıyor ve kendi kendine diğer araçların, kolonların ve yayaların yanından geçerek kendine boş park yeri arayabiliyor. Bir yer bulduğunda park ederek kendini kilitliyor ve sahibinin akıllı saatinden gelecek olan komutu bekliyor.

Kapalı alanda güvenilirliği azalan GPS’leri sistemin dışında bırakmayı başaran BMW’nin sistemi, maalesef bunun yerine otoparkların dijital bir haritasına gereksinim duyuyor. Kurulumu oldukça zor hale getiren bu gereksinime sahip olsa bile eğer hayatlarımıza girebilirse oldukça faydalı bir teknoloji olacağı aşikar.

Kaynak: http://jalopnik.com/bmw-made-a-car-th...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0