Görüş Bildir
Haberler
Saadet Öğretmen, Çocuğa İstismardan Yargılanan İmamın Tutuklanmamasına Gözyaşlarıyla İsyan Etti

Saadet Öğretmen, Çocuğa İstismardan Yargılanan İmamın Tutuklanmamasına Gözyaşlarıyla İsyan Etti

Emre Ordu
22.03.2019 - 23:20 Son Güncelleme: 23.03.2019 - 09:13

Cami imamı M.D'nin, 4 yıl önce E.S. isimli kız çocuğuna Adana Pozantı'daki Kuran kursunda istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada yeni duruşma görüldü. Savcı yeterli delil bulunduğuna işaret ederek, önceki duruşmada olduğu gibi sanığın tutuklanmasını talep etti, ancak hakim reddetti. Mahkemenin bu kararı başta aile olmak üzere mağdur çocuğa destek verenleri isyan ettirdi. Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan da karara tepkisini sosyal medyada paylaştığı videoda gözyaşları içinde gösterdi. Özkan, bunalıma giren ve üç kez intihara teşebbüste bulunduğu bildirilen çocuğun adalet arayışına yardımcı olmak için duyarlı vatandaşları desteğe çağırdı.

Mersin'in Tarsus İlçesinde yaşayan ve yaz tatilinde babasının kasap dükkânının bulunması nedeniyle Adana'nın Pozantı İlçesi'ne bağlı Akçatekir Mahallesine giden E.S.'nin, camideki kuran kursunda imam M.D. tarafından taciz edildiği iddiasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi.

İstismarın ardından gözlerini otoban kenarında açmış

İstismarın ardından gözlerini otoban kenarında açmış

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in aktardığına göre, imam M.D.‘nin tutuksuz sanık olarak yargılandığı duruşmada savcı, mütalaasında yaşananları anlatırken, “mağdurenin cami imamı tarafından malzeme getirmek bahanesiyle caminin altındaki ışıklandırması olmayan depoya gönderdiğini arkasından gelerek kendisine elle ve öperek tacizde bulunduğunu, giysilerini çıkardığını, bu sırada bayılan kızın kendisini daha sonra otoyol kenarına terk edilmiş olarak bulduğunu ve aradan geçen sürede ne olduğunu bilemediğini, ancak çamaşırında kan izleri gördüğünü söylediğini” belirtti. 

Savcı mütalaasında, beyanlardaki ve adli incelemelerdeki tutarlılık nedeniyle sanığın tutuklanmasını talep etti. Ancak mahkemeye heyeti, geçen duruşmada olduğunu gibi tutuklama talebini yine reddetti. Duruşma 29 Mart 2019 tarihine ertelendi.

"Herkese sesleniyorum; gelin çocuklarımızı hep birlikte koruyalım”

Tacizle suçlanan imamın serbest bırakılması başta mağdur E.S.'nin ailesi olmak üzere, duruşmaya katılan Mersin Barosu avukatları ile Çocuk İstismarı Derneği Başkanı Saadet Özkan'ı isyan ettirdi. Daha önce İzmir'de bir okulda ortaya çıkardığı taciz olayı nedeniyle Uluslararası Cesaret Ödülüne layık görülen ve bu ödülü ABD Başkanı Donald Trump'ım eşi Melane Trump'ın elinden alan Saadet Özkan, sosyal medyadan paylaştığı videodan karara tepki gösterirken gözyaşlarını tutamadı. Özkan “Herkesi duyarlı olmaya, bu davayı takip etmeye ve çocuğumuza sahip çıkmaya çağırıyorum. 12 yaşında, derslerinde çok başarılı bir çocuk şu an okula gidemiyor, hayata küsmüş durumda, bu ülkede herkese sesleniyorum, gelin çocuklarımızı hep birlikte koruyalım” dedi.

"Kızım üç defa intihara kalkıştı"

"Kızım üç defa intihara kalkıştı"

Mahkeme safhasında ailenin avukatları, E.S.'nin ailesinin 30 yıldır tanıdıkları imama güvenerek kızlarını Kuran kursuna gönderdiklerini belirtti. E.S.'nin annesi A.S ise “Kızımız 3 defa intihara kalkıştı. Sabaha kadar başında beklemekteyim. Geceleri çığlıklarla uyanmaktadır. ‘Yapma' diye bağırmaktadır. Adalet istiyorum ve ceza almasını istiyorum” diye konuştu. Duruşmanın ardından sinirlerine hakim olamayan anne A.S. adliye koridorlarında tepkisini bağırarak dile getirdi.

"Mahkeme bir yaptırım uygulamaktansa, kızımıza 'sus, konuşma' gibi cümleler kurabildi"

"Mahkeme bir yaptırım uygulamaktansa, kızımıza 'sus, konuşma' gibi cümleler kurabildi"

Duruşmayı takip eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

“Kadınlarımız 'adalet' diye haykırıyordu. Daha önemlisi bir anne ‘adalet yok’ diye bağırıyordu. 4 yıl önce tecavüze uğrayan bir kızımızın dramı Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekteydi. Herkes adalet istiyordu, sanığın tutuklanmasını istiyordu. Savcı da sanığın tutuklanmasını istiyordu. Ama mahkeme bir yaptırım uygulamaktansa, kızımıza bağırıp ‘yerine otur, sus, konuşma’ gibi cümleler kurabildi.”

"Neden korunuyor, kimler koruyor?"

"Neden korunuyor, kimler koruyor?"

Gelecek duruşmanın 29 Mart tarihinde yapılacağını hatırlatan Başarır, tüm kadınları duruşmaya çağırdı. Başarır, 'Kızımızın yanında olalım, bu olayı kapatmayalım' dedi.

Olayda ciddi bir şüphe bulunduğunu kaydeden Başarır, 'Ama Kuran kursunda görevli bu şahıs korunmakta. Neden korunuyor, kim koruyor, kimler koruyor? Eee malum, Çukurova AKP İlçe Başkanı avukatlığını yapıyor. Kızımız geliyor adalet istiyor, anne adalet istiyor. Şüpheli şahıs mahkemeye bile gelmiyor' dedi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

İmam ve istismarın içinde bulunduğu bir davanın mağdur lehine neticelenmesi çok zayıf ihtimal.

mak

kuran kursları ve imam hatipler kapatılmalı. iyice terör yuvası oldu.

Jander Sunstar

Amaç o olmasın sakın? Dikkat edersen camilere yazılı metin gidiyor imamlar okusun ahaliye diye. Kur'an kursları ve imam hatipler de bu aynı amaca hizmet ediy... Devamını Gör

Esthetician

Ülkede her taşın altında her adaletsizligin altında tipik bir AKP li var. Adalet sadece iktidar partisinin çıkarlarını ve yandaşlarını korumak için çalışıyor... Devamını Gör