Görüş Bildir
Haberler
Rusya Türkiye'ye Tahıl Gönderecek

Rusya Türkiye'ye Tahıl Gönderecek

adem kara
14.08.2014 - 14:08

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Rosselhoznadzor’un Türkiye Tarım Bakanlığı ile yaptığı görüşmeden sonra Rosselhoznadzor yetkilisinin Ria Haber’e yaptığı açıklamalara göre, Rusya Türkiye’ye tahıl göndermeye başlayacak.

Rosselhoznadzor Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseenko önderliğinde üst düzey yetkililerinden oluşan heyet dün Ankara’da Türkiye Tarım Bakanlığı yetkilileriyle görüştü.

Yapılan açıklamalarda, şöyle denildi:

“Toplantı sırasında Türkiye’ye tahıl gönderilmesi konusu görüşüldü. Öte yandan, Türk meslektaşlarımıza Rusya’nın güneyinden her türlü et gönderilmesi teklifinde bulunduk.”

İki taraf bu konuyu Moskova’da 15-16 Eylül 2014′de düzenlenecek 23. World Food fuarında görüşmeye devam etmek için anlaştılar.

Rosselhoznadzor yetkilisi Rusya ve Türkiye’nin ciddi şekilde çalıştıklarını ve iki tarafın işbirliği yapmaya olumlu baktığını belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye bu konuda çok ciddi. Çok sıkı çalışıyoruz. Rosselhoznadzor ve Türkiye Tarım Bakanlığı yüksek düzeyde ilişki içerisinde. Aramızda hiçbir anlaşmazlık yok, profesyoneller görüşüyorlar.”

Rus hükümeti bir yıl süreyle kendine yaptırım uygulayan Avustralya, AB, ABD, Norveç ve Kanada’dan sığır eti, domuz eti, tavuk, balık, peynir, süt ve meyve sebze ithalatını tamamen yasakladığını açıkladı. Rusya’ya yaptırım uygulamayan Türkiye bu yasaklar sebebiyle ihracat hacmini artırma şansı buldu. 

REUTERS | Zete

Kaynak: http://zete.com/rusya-turkiyeye-tahil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0