Görüş Bildir
Haberler
Rusya: Türkiye - Irak Sınırında 12 Bin Petrol Tankeri Tespit Ettik

Rusya: Türkiye - Irak Sınırında 12 Bin Petrol Tankeri Tespit Ettik

rexho
25.12.2015 - 15:03

Rusya: Türkiye - Irak Sınırında 12 Bin Petrol Tankeri Tespit Ettik

Rus hava güçlerinin Suriye'deki terörle mücadele operasyonlarına dair bir basın toplantısı düzenleyen Rudskoy'un verdiği bilgiye göre, Rus savaş uçakları Suriye'de dün de terörist mevzilerine 189 saldırı düzenledi. Rudskoy, Rus hava saldırıları nedeniyle militanların petrol kaçırdıkları yolları değiştirdiğini ancak petrolün vardığı ana noktanın hâlâ Türkiye olduğunu söyledi. Nitekim Rudskoy'un verdiği bilgiye göre petrol tankerleri önce Deyr ez Zor'dan 'kısa yoldan' Irak'ın Musul ve Zaho kentlerine götürülüyor. Petrol, buradan da Türkiye'ye sokuluyor.

Rudkoy'un basın toplantısında yaptığı diğer açıklamalar da şöyle:

  • Rusya, Suriye'de militanların yerlerini belirlemek için çok katmanlı bir istihbarat sistemi kurdu.

  • Suriye'deki terörist mevzilerinin koordinatları konusunda Suriye ordusundan ve vatansever muhalif güçlerden düzenli olarak bilgi alıyoruz.

  • Suriyeli hükümet güçleri Rus hava güçlerinin desteğiyle Halep'te sivillerin yaşadığı beş bölgeyi teröristlerin elinden geri aldı.

  • Suriye ordusu yine Rus hava güçlerinin desteğiyle Lazkiye'deki Jebel Noba Tepesi ve Kepir'de kontrolü yeniden ele geçirdi.

'IŞİD'DEN PETROL TAŞIYAN TIRLAR HALA SINIRDAN GEÇİŞ YAPIYOR'

  • Rus istihbaratı Türkiye-Irak sınırında, Zaho yakınlarında yaklaşık 12 bin petrol tankeri tespit etti. Petrol taşıyan tırların da hâlâ Suriye-Türkiye sınırından geçiş yaptığını gözlemliyoruz. Rusya'nın hava operasyonları nedeniyle militanlar, petrolü Türkiye'ye, kuzey ve batı yönlerinden gece saatlerinde götürmeye başladı. Bunu yaparken de kendilerini gizlemek için sıradan kamyonları kullanıyorlar.

  • Zaho'da çekilen görüntülerde Türkiye-Irak sınırının her iki yanında 11 bin 775 petrol tankerlerinin bulunduğunu gördük. Bunlardan 4 bin 530'u Türkiye tarafında, 7 bin 245'i Irak tarafındaydı.

  • Rus hava güçleri operasyonların başladığı 30 Eylül'den bu yana Suriye'de militanların elindeki 2 bin petrol tankerini imha etti. Operasyonların son haftasında ise 17 petrol tanker konvoyu ile 37 petrol çıkarma ve işleme tesisini imha ettik.

  • Uydu verilerine göre 'kuzey rotasını' izleyerek Türkiye'nin Batman kentindeki rafineriye giren petrol tankerinin sayısı önemli ölçüde azaldı. 'Batı rotasını' izleyerek Reyhanlı'dan İskenderun'a giden petrol tankerlerinin sayısı ise 265'e kadar düştü.

  • IŞİD petrolünün gittiği Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki petrol tankerlerinin sayısı son zamanlarda 920'ye yükseldi.

Kaynak: http://tr.sputniknews.com/rusya/20151...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0