Görüş Bildir
Haberler
Rusya Savunma Bakanı: 'IŞİD'e Hazar Denizi'nden 26 Füze Fırlattık'

Rusya Savunma Bakanı: 'IŞİD'e Hazar Denizi'nden 26 Füze Fırlattık'

FreiGeist
07.10.2015 - 15:35 Son Güncelleme: 07.10.2015 - 17:42

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Hazar Denizi’ndeki Rus savaş gemilerinin Suriye’deki IŞİD mevzilerine 26 füze fırlattığını söyledi. Putin ise, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı bir görüşmeden bahsetti: Ona göre, Esad güçleriyle, ÖSO'nun çabalarını bir araya getirmeye çalışmak mümkün olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesinin devlet başkanı Vladimir Putin’le Soçi’de görüştü. Televizyonda yayınlanan görüşmede Şoygu, IŞİD’e düzenledikleri operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Şoygu, Hazar Denizi’ndeki 4 Rus savaş gemisinin Suriye’deki 11 IŞİD hedefine 26 füze fırlattığını söyledi. Bu aradaki mesafe bin 500 kilometre. Şoygu, 30 Eylül’den bu yana Suriye’de düzenledikleri operasyonlarda 112 hedefe saldırdıklarını belirterek, “Saldırılarımızın kuvveti artıyor” ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, hava kuvvetlerinin Esad güçlerinin kara operasyonlarını destekleyeceğini söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yaptığı görüşmeden bahseden Putin, “Paris’e son ziyaretimde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ilginç bir fikirden bahsetti. Onun düşüncesine göre; Devlet Başkanı Esed’in hükümet güçleriyle, Özgür Suriye Ordusu olarak anılan oluşumun çabalarını bir araya getirmeye çalışmak mümkün olabilir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarının sonuçları hakkında konuşmak için erken olduğunu belirtti. Şoygu’ya Suriye konusunda ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Irak’la işbirliği talimatı verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus hava saldırılarının IŞİD'e karşı olmadığını söylemiş; '57 hava akımından 55'i ılımlı muhalefete karşı' demişti.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters ve AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0