Görüş Bildir
Haberler
Rusya, Küba'nın 35,2 Milyar Dolarlık Borcunu Sildi

Rusya, Küba'nın 35,2 Milyar Dolarlık Borcunu Sildi

Rusya, Küba'nın 35,2 Milyar Dolarlık Borcunu Sildi

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi, Küba'nın Sovyetler Birliği döneminden kalan 35,2 milyar dolarlık borcun silinmesi ile ilgili kararı onayladı.

Rusya, Sovyetler Birliği döneminden kalan Küba'nın borcunun yüzde 90'ını silerken, yüzde 10'luk kısım 3,5 milyar dolar için de 10 yıllık ödeme takvimi belirledi. 2014 sonunda başlayacak ödemeler 2024'de sona erecek.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra tek mirasçı olan Rusya, Küba'dan borçlarını ödemesini istemişti. Ancak Küba yönetimi kur farkı ve diğer gerekçelerle bugüne kadar ödeme yapmayı reddetti.

Rusya'nın ABD'nin ekonomik ambargosu altında alan Küba ekonomisine destek için borçlarını sildiği belirtiliyor. Anlaşma ile Rusya ve Küba arasında ticari ilişkiler ve yatırımların geliştirilmesi planlanıyor. İki ülke arasında toplam ticaret hacmi 200 milyon dolarla en düşük seviyede seyrederken, Rus enerji şirketleri Küba'da yatırıma ilgi duyuyor.

Kremlin basın merkezi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Küba, Arjantin ve Brezilya'ya ay sonunda bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Rus lider gelişmekte olan ülkeler BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) zirvesi için 11-16 Temmuz tarihlerinde Brezilya'da olacak.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_rusya-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0