Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan Cerablus Açıklaması: 'Endişeliyiz'

Rusya'dan Cerablus Açıklaması: 'Endişeliyiz'

Emre Ordu
24.08.2016 - 17:44 Son Güncelleme: 24.08.2016 - 20:26

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fırat Kalkanı operasyonu hakkında yaptığı açıklamada, 'Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gelişmelerin Moskova'da derin bir endişeye neden olduğunu' belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin bu sabaha karşı Suriye'nin IŞİD kontrolündeki Cerablus kentine yönelik operasyona ilişkin Rusya'dan resmi açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Suriye krizi Kürtler de dahil olmak üzere tüm etnik grupların katılımıyla diyalog üzerinden çözülmeli"

"Suriye krizi Kürtler de dahil olmak üzere tüm etnik grupların katılımıyla diyalog üzerinden çözülmeli"

'24 Ağustos tarihinde sabah saatlerinde Türkiye Suriye topraklarında operasyona başladığını açıkladı. Basında yer  alan haberlere göre, Türk tankları müttefik Suriye muhalefet birlikleriyle Suriye sınırına girdiler.

Ankara, hedefinin IŞİD ile mücadele olduğunu açıkladı.

Moskova, Suriye-Türkiye sınırında yaşananlardan çok endişeli… Her şeyden önce, sivil halk arasında hayatını kaybedenler dikkate alınınca kriz bölgesinde durumun daha da kötüleşme ihtimali endişe uyandırıyor. 

Suriye krizinin uluslararası hakların temelinde Kürtler de dahil olmak üzere tüm etnik grupların katılımıyla 30 Haziran 2012 tarihli Cenevre anlaşması ve BM Güvenlik Konseyi'nin kararı çerçevesinde geniş çaplı Suriye diyaloğu üzerinden çözülmesinden eminiz. '

"Türkiye Şam ile işbirliği yapmalı"

"Türkiye Şam ile işbirliği yapmalı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca Türkiye'nin Cerablus'a yönelik operasyonuna ilişkin olarak İnterfax haber ajansına değerlendirmelerde  bulunan Rus Dışileri'nden resmi bir kaynak, Türkiye'nin Cerablus'taki operasyonları Suriye hükümeti ile koordineli olarak yürütmesinin önemi olduğunu söyledi.

Yetkili, 'Terör karşıtı eylemler hiç olmadığı kadar gerekli, özellikle de Suriye-Türkiye sınırında. Bu eylemlerin etkili olması için önemli olan faktörse Şam ile işbirliği yapılması' ifadelerini kullandı.

Cerablus operasyonu Rus basınında

Cerablus operasyonu Rus basınında

Cerablus operasyonu Rus basınında da geniş yankı buldu.

Rus haber ajansları sabah saatlerinden itibaren gelişmeleri abonelerine duyururken, harekatla ilgili görseller de internet medyasında sıcak gelişme başlığı altında aktarıldı.

Haberlerini Türk basınına dayandırarak duyuran Rus ajansı RİA, 'Türk Ordusu IŞİD'e ait hedefleri vurmak için Suriye'ye girdi', 'Türk tankçıları IŞİD hedeflerini vurdu', 'Türk özel kuvvetleri Suriye'ye girdi' gibi başlıkları kullandı.

TASS haber ajansı, 'Türk ordusu Cerablus'ta 80'in üzerinde DAEŞ hedefini vurdu' başlığını kullandığı haberinde, operasyonun ayrıntılarını abonelerine duyurdu. İnterfax haber ajansı, 'Türk ordusu ve koalisyon güçleri IŞİD'e karşı operasyona başladı' üst başlığını tercih etti.

Rus haber kanalı 'Rossiya-24', İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 'Türkiye DAEŞ tehlikesi ortadan kalkana kadar Suriye'de savaşmaya devam edecek' sözlerini ekrana taşıdı.

İzvestiya gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, 'Türkiye, IŞİD tehlikesi bitene kadar operasyona devam edecek' başlığı kullanıldı. Lenta.ru sitesi, 'Türk özel kuvvetleri Suriye'ye girdi' derken, Ekho Moskvı radyosu, 'Türk ordusu Suriye'de kara operasyonuna başladı' başlığıyla haberlere yer verdi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
36
21
12
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yağmur Peker

Diyalogla halledilmeli demiş...Rus uçağından atılan bombalarda ses kaydı olsa gerek...ilginç bi kafa yapısı.

Mehmet Cepik

Bizler, yani henüz aklini peynire katik edip yememisler ile, fetullah in degil de Mustafa Kemal'in askeri olarak kalmayi yegleyenler, hicbir zaman ve hicbir ... Devamını Gör

Can Özdemir

Bunlarla arayı düzelttiğimiz iyi oldu yoksa engellemek için her şeyi yaparlardı.. Şimdi sadece endişeleniyolar

karaelmaslı

Rusya ve Suriye bu operasyondan haberdardır ve destek vermiştir. Yaptıkları basın açıklamaları süsten ibaret.