Görüş Bildir
Haberler
Rusya’dan Ukrayna Sınırında Tatbikat

Rusya’dan Ukrayna Sınırında Tatbikat

yelda kahveci
26.02.2014 - 15:44 Son Güncelleme: 26.02.2014 - 18:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'da Acil Tatbikat!

Rusya'nın bazı haber ajansları, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkenin batısında bulunan silahlı kuvvetlerin savaşa hazır olma durumunun test edilmesi için acil tatbikat emri verdiğini duyurdu. Rusya ile Batılı ülkeler arasında Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle gerginilik yaşanıyor.

Interfax'ta yer alan haberde Savunma Bakanı Sergei Shoigu'nun, 'Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın emrine uygun olarak Batı Askeri Bölgesi'nde bulunan kuvvetler bugün (TSİ) 12.00 itibarıyla alarm durumuna geçirilmiştir' dediği belirtildi.

dünya

Kaynak: http://www.dunya.com/mobi/news_detail...

Rus Ordusu Alarma Geçti

MOSKOVARusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile komşu olunan kuzey sınırındaki bir bölgede birliklerin savaşa hazırlıklı olmaları için emir verdi.

Rusya, Ukrayna'da 80'den fazla kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan Avrupa yanlısı protestocuların Rusya'ya yakınlığı ile bilinen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i devirmesinin ardından böyle bir karar kaldı. Yanukoviç için tutuklama kararı bu hafta çıkarıldı. Ancak halen kaçak olan eski devlet başkanının Kırım'da olduğu düşünülüyor.

Interfax Haber Ajansı'na göre Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu, bugün TSİ 14:00 itibariyle birliklerin alarma geçirildiğini söyledi.

Yanukoviç'in devrilmesi, Batı ülkelerinde Rusya'nın Ukrayna'nın Rusya yanlısı bölgelerine askeri müdahalede bulunma ihtimaline ilişkin endişeleri artırmıştı ancak Rus yetkililer, böylesi bir harekete geçmelerinin olasılık dışı olduğunu açıklamıştı.

Rus parlamentosunun üst kurulu Çarşamba günü askeri müdahale ihtimalini ortadan kaldırmıştı. Interfax, Valentina Matvienko'nun 'Böylesi bir senaryo mümkün değil,' dediğini ve Rusya'nın Ukrayna'nın iç işlerine karışma niyetinde olmadığını söylediğini geçmişti.

Ukrayna'da başkanlık seçimlerinin 25 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. Perşembe günü ise yeni bir hükümetin kurulmuş olması bekleniyor. Geçici hükümette en çok sandalyeye sahip olan Vatan Partisi Çarşamba akşamı Bağımsızlık Meydanı'ndaki insanlara adayları açıklayacak.

wsj

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0