Görüş Bildir
Haberler
Rüştü Reçber: 'Alex'i Değer Vermeden Gönderdik'

Rüştü Reçber: 'Alex'i Değer Vermeden Gönderdik'

ATKN
09.12.2014 - 13:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın eski oyuncusu Rüştü Reçber, Alex de Souza'nın futbolu bırakmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Eski takım arkadaşı Alex de Souza’nın jubilesine değinen Reçber, “Maalesef Alex’i değer vermeden gönderdik. Hakan Şükür’e, Tugay Kerimoğlu’na ve Rüştü Reçber’e de aynısını yaptık” dedi.

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Reçber, “ Türk futbolunun içerisinde yönetici olarak yer alacağım. Bu anlayışı değiştirmek gerekir. Türk futbolunun düştüğü durum ortada… Bunu düzeltmek için gereken anlayış ve çalışma biçimini getirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ BİREYLERE ENDEKSLİ BİR TAKIM DEĞİL, BİR SİSTEM TAKIMI OLDU

 Reçber, “Beşiktaş artık bireylerin değil, bir sistem takımı. Kim girerse o sisteme adapte oluyor ve görevini yapıyor. Vodofone Arena bittiği zaman, ki bu takımın ve hocanın değişeceğini hiç sanmıyorum. Oturmuş bir sistem var. Bu sezonu Beşiktaş şampiyon tamamlayabilirse, yeni stadı ve taraftarıyla birlikte Beşiktaş lige 3-4 sezon damga vurur” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ, BİR ADIM ÖNDE

Tecrübeli futbol adamı, “Hamza Hamzaoğlu ile birlikte Galatasaray futbol takımında değişim oldu. 16. haftadaki Beşiktaş derbisine kadar, puan kaybetmedikleri sürece iki takım arasında çok çekişmeli bir maç olur. Ama ağırlığın Beşiktaş’tan yana olduğunu düşünüyorum. Çünkü her geçen gün üstüne koyarak giden bir takım. Oyuncular birbirlerine alışmışlar. Oynarken zevk alıyorlar. Yaptıkları iş onlara zevk veriyor. 16. haftadaki  derbide Beşiktaş’ın bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Ama şöyle bir handikap var. Bilic, geldiğinden bu yana derbi kazanamadı. Belki bu bir stres, baskı oluşturabilir. Ayrıca 3 maçta Galatasaray’ın nasıl değiştiğini de görmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Reçber, “Şu ana kadar şampiyonluğu hak eden futbolu Beşiktaş oynuyor.  Ama Beşiktaş’ın rakiplerinin yaşadığı sorunlar var. Ama ligin son haftalarına kadar Galatasaray ve Fenerbahçe yarışın içerisinde olacak. Trabzonspor’un bu süreçte alacağı puanlar çok önemli. Ayrıca Şenol Güneş ile çok güçlü gelen bir Bursaspor var. Bu da şampiyonluğu etkileyecek” dedi.  

ALEX’E TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİR

Fenerbahçe’de birlikte forma giydiği Alex de Souza’nın futbolu bırakma kararına da değinen Rüştü Reçber, “Alex ile Fenerbahçe’de birlikte oynadık. Fenerbahçe’ye çok büyük katkı ve emekleri oldu. Her şeyden önce kendisine teşekkür etmek gerekir. Hem futboluyla hem de saha dışı yaşantısıyla örnek bir profesyoneldi. Bence çok güzel bir kariyer geçirdi. Çok fazla milli takımda olmadı; ama Türkiye ve Brezilya’da önemli anılar bıraktı. Kendisine bundan sonrası için de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

'ALEX, HAKAN ŞÜKÜR, TUGAY KERİMOĞLU VE RÜŞTÜ REÇBER’İ DEĞER VERMEDEN GÖNDERDİK'

 Reçber, “Alex gibi çok değerli futbolcular geldi, Türk ya da yabancı. Maalesef çoğunu biz değer vermeden gönderdik ya da gitmelerine neden olduk. Alex de bunlardan bir tanesi, Hakan Şükür de bunlardan bir tanesi, Tugay Kerimoğlu da bir tanesi, Rüştü Reçber de bunlardan bir tanesi. Değerlerimize sahip çıkmayı daha öğrenememiş durumdayız. Emek veren bu futbolcular değerli bir şekilde uğurlanmayı hak ediyorlar. Yeni yönetim anlayışı ve profilleri futbolumuza yerleştiği sürece bu sorun ortadan kalkacak” dedi.  

TÜRK FUTBOLU İÇERİSİNDE YÖNETİCİ OLARAK YER ALACAĞIM

 Eski milli kaleci, “Türk futbolunun içerisinde yönetici kimliğimle olacağım. Bu belki en tepeye de gidebilir. Hep mücadele ettiğim bir nokta var. Bir çok yöneticiye saygı duyuyorum. Emek veriyorlar. Ama bazı şeylerdin bu ülkede değişmesi gerekiyor. Zaten değişmediği için Türk futbolunun ne hale geldiğini görüyoruz. Ben profesyonel olarak değil. Yönetici olarak görev alacağım. Türk futbolunu değiştirmek ve düzeltmek gerekir. Bu idealle Türk futbolunda yönetici olarak yer alacağım” ifadelerini kullandı. 

Fanatik

Kaynak: http://www.fanatik.com.tr/2014/12/09/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0