Görüş Bildir
Haberler
'Düşürülen İHA Rus Yapımı Değil Ayrıca Uçakla Vurulmamış'

etiket 'Düşürülen İHA Rus Yapımı Değil Ayrıca Uçakla Vurulmamış'

Onedio Medya
17.10.2015 - 16:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin Suriye sınırında dün vurulan insansız hava aracının (İHA) Rus yapımı olmadığı ve aracın uçakla vurulmadığı iddia edildi. 

Ria Novosti Ajansı'na bilgi veren Orlan tip İHA’ların üreticisi firmanın yetkilisi: 'Türkiye Genelkurmay Başkanlığı'nı kaynak göstererek sosyal medyada yer alan düşen İHA fotoğrafları daha çok hazırlanmış bir bilgi provokasyonuna benziyor. Yayınlanan fotoğraflardaki kesinlikle Orlan değil. Rusya'da böyle planörlü insansız hava aracı üretilmiyor. Ayrıca resimdeki İHA kesinlikle uçakla vurulmamış. Zira cephane fırlatılması halinde paramparça olurdu' dedi.

Öte yandan Rus TASS Ajansı'na konuşan Rusya İHA askeri teknoloji uzmanı Denis Fedutinov ise fotoğraflardan anlaşıldığına göre İHA’nın düşürülmediğini, büyük bir ihtimalle teknik nedenlerden aracın düşmüş olabileceğini iddia etti.

'Türk pilotlar İHA'yı nasıl uyardı?'

Şirket temsilcisi, insansız hava aracını vurmadan önce Türk savaş uçaklarının pilotlarının kimi ve nasıl şekilde üç kere uyardıklarını merak ettiğine de dikkat çekerek; 'Bizim Genelkurmay Başkanlığımız Suriye'de uçak ve insansız hava aracının kaybolduğuna dair tüm haberleri yalanladı. Bu açıklama en üst düzeyde, Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı tarafından yapıldı' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri dün, Türk hava sahasında tespit edilen milliyeti belirsiz bir hava aracının düşürüldüğünü açıklarken, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da, İHA'nın sınırın 3 kilometre içinde vurulduğunu söylemişti.

ABD’den aracın Rusya’ya ait olma ihtimalinin yüksek olduğu yönünde açıklama gelmişti.

Bunun üzerine Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Rus İHA'ların planlandığı gibi görevlerine devam ettiğini söylerken, Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov'dan İHA'nın Rusya'ya ait olmadığı açıklaması gelmişti. Kartapolov, ''Tüm insansız hava araçlarımız üslerinde ya da kendi görev alanlarında' demişti.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
342
67
46
26
14
11
0