Görüş Bildir
Haberler
Rum Sinemacıların İstanbul Macerası

Rum Sinemacıların İstanbul Macerası

Ulaş
24.03.2014 - 17:34

Rum Sinemacıların İstanbul Macerası

İstanbul’a sinemayı getiren Rum sinemacıların hikayesi 'Paris'ten Pera'ya Sinema ve Rum Sinemacılar' adlı kitapta anlatılıyor.

Sinemanın İstanbul’a, o zamanki adıyla Pera bölgesine gelme hikayesi 1900’lü yılların başına denk geliyor. Bu hikayenin mimarları, Paris’ten İstanbul’a gelen ve sinema makinelerini, filmleri taşıyan Rum sinemacılar. ‘Paris’ten Pera’ya Sinema ve Rum Sinemacılar’ adlı kitapta sinemanın İstanbul yolculuğu bu doğrultuda anlatılıyor.

Sula ve Yorgo Bozis’in aynı isimle yazdığı ve Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap, 15 yıllık kapsamlı bir araştırmanın sonucu. Dünya sinema tarihinde de önemli bir döneme ışık tutan ‘Paris’ten Pera’ya Sinema ve Rum Sinemacılar’ kitabı, Türk, Balkan ve Yunan sinema tarihini de belgeleri ve örnekleriyle açıklıyor.

Kitabın giriş yazısından alıntı:

'Rumlar, 19. yüzyılın sonlarından 20. yüzyılın ilk çeyreğine kadar Pera’daki sinemaların izleyici kitlesini oluşturdu. Ayrıca yabancı film ithalatı ve temsilciliği ile sinema (gösterim) makineleri ithalatı ve sinema yöneticiliği gibi birçok alanda çok başarılı çalışmalar ortaya koydular.' (Yorgo Bozis)

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/rum...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın