Görüş Bildir
Haberler
Rui Vitoria: "Benfica Tarih Yazacak"

Rui Vitoria: "Benfica Tarih Yazacak"

Enver K.
20.10.2015 - 14:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Galatasaray maçı öncesi konuştu

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, yarın oynayacakları Galatasaray maçına ilişkin yaptığı açıklamada, çok ciddi bir rakibe karşı oynayacaklarını belirterek, 'Saygı duyarak maça çıkacağız. Bu 3 puan sonunda isimler değil, Benfica tarih yazacak' dedi. 

Vitoria ayrıca, Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Pereira ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, 'Hoca ile görüşmedim. Bizim analizlerimizi yapan ve maçları takip eden çok iyi bir ekibimiz var' şeklinde konuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Galatasaray, yarın Benfica'yı ağırlayacak. Mücadele öncesi Portekiz ekibinin teknik direktörü Rui Vitoria, maçın oynanacağı Türk Telekom Arena Stadyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'Yarınki maçta nasıl bir Galatasaray bekliyorsunuz?' sorusunu yanıtlayan deneyimli teknik adam, 'Çok ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. İsim isim baktığımız da önemli bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Saygı duyarak maça çıkacağız. Amacımız elimizden geleni yapıp galip ayrılmak' dedi.

'KADRODA ÇOK FAZLA DEĞİŞİKLİK YAPMAYACAĞIZ'

'Kadroda değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz? Madrid maçında ki kadrodan farklı olacak mı?' sorusuna ise tecrübeli teknik adam, 'Çok fazla değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Beni bilenler de karakterini öne koyan, gösteren, oyuncular devam ettiği zaman, değiştirmeyeceğimi bileceklerdir. Genel anlamda çok büyük bir değişiklik olmayacak' diye konuştu.

'ÖNCELİĞİMİZ GALATASARAY MAÇI'

Galatasaray maçının ardından ligde Sporting Lisbon ile derbi mücadelesine çıkacaklarını hatırlatılması üzerine tecrübeli çalıştırıcı, 'Oyuncularda diğer maçı düşünerek konsantre kaybı olacağını düşünmüyorum. Galatasaray maçına odaklanmış durumdayız. Tüm amacımız bu maçı galip bitirmek. Oynayacağımız maça odaklanmak, karakterimizi sahaya yansıtmak ve o maç bittikten sonra diğer maçlara bakmak istiyoruz. Oyuncularım da bunu düşünüyor. Benfica olarak Avrupa geleneğimiz var ve iyi de başladık. Önceliğimiz Galatasaray maçı ardından Sporting maçı olacaktır' dedi.

'3 PUAN SONUNDA BENFICA TARİH YAZACAK'

'Yarın alınacak galibiyet ile Şampiyonlar Ligi'nde 3 maç art arda kazanmış olacaksınız. Bunu başarmanın sizin için önemi var mı?' sorusuna ise Rui Vitoria, 'İlk olarak benim için herhangi bir rekor ve farklı bir deneme olmayacak. Bu 3 puan sonunda isimler değil, Benfica tarih yazacak. Yarın ki maça rakibe saygı göstererek, herhangi bir farklı düşünce olmadan maçı geçirmek istiyoruz' dedi.

UEFA tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası aldıklarını ve bu cezanın 2 yıl süreyle ertelendiğinin hatırlatılması üzerine deneyimli çalıştırıcı, 'Benfica'da takıma karşı sevgi çok büyük. Kapalı kapılar ardından maç oynama kararının gözden geçirileceğini düşünüyorum' şeklinde konuştu.

'ATMOSFERİN ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM'

Yarınki maçta olacak atmosferin kendilerini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Portekizli teknik adam, şöyle konuştu:

'Bu seviyede maçlar oynadığımız için atmosferlere alışığız. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yarın sahada 11'e 11 oynayan oyuncular olacak. Toplamda 11 oyuncu ile iki kale arasında oynanacak. Güzel ve heyecanlı bir atmosfer olacak ama saha içinde olduktan sonra bizi etkileyeceğini düşünmüyorum.'

'PEREIRA İLE GÖRÜŞMEDİM'

Fenerbahçe'nin Portekizli çalıştırıcısı Vitor Pereira'dan Galatasaray hakkında bilgi alıp almadığının sorulması üzerine Rui Vitoria, 'Hoca ile görüşmedim. Bizim analizlerimizi yapan ve maçları takip eden çok iyi bir ekibimiz var. Gerekli raporları yapıp bilgi veriyor. Aldığımız raporlar neticesinde değerlendirmemizi yapıyoruz' diye konuştu.

'MANTIKLI BİR SORU DEĞİL'

'Daha önceki açıklamanızda oyuncularınızın tamamından memnun olduğunuzu söylediniz. Memnun olmadığınız oyuncu var mı?' sorusuna ise Rui, 'Bu mantıklı bir soru değil. Bazı zamanlarda oyuncuların da formsuzluk durumu olabilir. Bundan dolayı kişi olarak konuşmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Oyuncularımın tamamının çalışma prensiplerinden memnunum' dedi.

HTSpor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın