Görüş Bildir
Haberler
Ruhun Şad Olsun Mühendis Oktay

Ruhun Şad Olsun Mühendis Oktay

Zafer Özeren
14.12.2014 - 01:51 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 17:48

Ruhun Şad Olsun Mühendis Oktay

Tribün (Dergi)

Kasım 2001 Say : 3 

çArşı röpartajı

o röpartajdan bi-iki bölüm..

İnci Baba'ya (Selim Abi) soruyor..

-Unutamadığın bir olay var mı o dönemlerden ?

Unutmadığım , keşke olmasaydı diyeceğim tek olay Oktay'ın öldürülmesidir herhalde. Yılını hatırlamıyorum, 1992'ydi galiba. Biz galatasaraylılarla ali sami yendeki maçtan sonra şişli camiinin karşısındaki sokakta randevulaşmıştık. Biz gittik , nereden baksanız 200-300 kişiyiz. 45 dakika falan bekledik galatasaraylıları. Polisler geldi bizi dağıtmaya çalıştı, aşağı yolladı bizi. Biz aşağıya indik ama hemen geri döndük. Bir yarım saat 45 dakika da öyle bekledik. Çünkü hesaplıyoruz, o saate kadar gelmeleri lazım. Ali sami yenin çok yakınındayız çünkü. Baktık gelen yok, ayrıldık. Meğer galatasaraylılar grup halinde stattan çıkmışlar, durakta otobüs bekleyen bir kardeşimizi boynunda kaşkol var diye dövmeye başlamışlar. Öyle bir iki kişi değil yani, 25-30 kişi girişmişler arkadaşa. Kardeşimizi orada kaybetmişiz. Yanlış yapıldı, kahpelik yapıldı. Tek başına duran adama o kadar adam girişilmez.

Tek adamı azat et , bir işin varsa gel şişliye paylaşalım kozlarımızı. O çok gücüme gitti. Keşke olmasaydı. Hala çok üzülürüm. Ama haber gelmemişti bize. Gelseydi başka olurdu.

Daha sonra konuştunuz mu galatasaraylılarla bunu ? 

Özür olsa ne olur ki ? Cinayet işlenmiş. O çocuğun annesine ve ailesine yazık. Kahpece gitti. Galatasaraylılar daha sonra inönüdeki bir kaç maça korkarak geldiler. İstesek misilleme yapardık, biz de tek başına maça gelenin üzerine saldırırdık. Ama bize yakışmaz. Bizim kitabımızda yazmaz öyle şey...

***

*Barış Tutun FUTBOL NEDİRKİ

kitabından alıntıdır...

Bir cinayeti bütün ayrıntılarıyla izledikten sonra yaşamınız eskisi gibi kalamaz. Hele bu cinayet bir futbol karşılaşmasının sonrasında gerçekleşmişse, siz farkına varmasanız da, futbol tutkunuz bu başkalaşmadan payını fazlasıyla alır. Birkaç adım ötenizde, birkaç dakikada olup biten dehşetengiz bir şiddet gösterisi, insanlığınızdan utandırır. Duyduğunuz çaresizlik tüm kâinatı sarsacak denli uçsuzdur.'

Beşiktaşlı mühendis Oktay Akdemir'in bir grup Galatasaraylılar tarafindan 1991 yilinin Aralık ayinda öldürülmesinin tek tanığı olarak mahkemeye çıkmaktan kaçınmayan Baris Tut boyle anlatir olayi. Ve ekler:

'Bir anda binlerce insan doluştu Mecidiyeköy caddelerine. Önce Beşiktaş taraftarı çıktı dışarıya. Kalabalığın arasına karışarak buluşma noktasına gittim. Epey sonra Galatasaray taraftarları göründü. Süreyya erken davrananların arasında, çabucak geldi sözleştiğimiz yere. 

Geldiğimiz gibi, yürüyerek dönmeye karar verdik. Biraz arkamızda yaklaşık elli kişilik bir gurup, ellerinde sopalar ve demir çubuklarla küfürler ederek ilerliyordu. Gurubun liderliğini uzun boylu, sarışın ve yüzünü atkıyla örtmüş bir genç yapıyordu. 

Elinde kalas gibi kalın bir sopa vardı. Arkamızdan geldiklerini bilerek, ama hızlanmadan, dikkatle yürüyüşümüzü sürdürdük. Şişli yolu üzerindeki bir durakta, demirlere yaslanmış sessizce duran genç bir adama şöyle bir gözümüz takılmıştı ama hemen arkamızdan gelen ve artık yoldan geçen araçları taciz etmeye başlayan gurup ona vahşi hayvanlar gibi saldırdı. Sopalar çoktan yere serilmiş adamın üzerine inip kalkıyordu. 

Adamın hareketsiz duran bedenine sayamadığımız kadar çok tekme indirdikten sonra çemberi genişlettiler. Sarışın genç, elindeki sopayla son darbeyi vurduktan sonra, izlendiğinin bütünüyle bilincinde olarak, başını kaldırdı ve çevresini süzdü. O nefretle bakan gaddar gözleri unutmak kolay olmayacaktı...'

Barış Tut 

'Futbol Nedir ki' , Shf 102.

0Beğen Kötü

Kaynak: http://www.tribundergi.com/forum/view...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın