Görüş Bildir
Haberler
RTÜK'ten 'Yabancı Fon' Açıklaması: 'Milli Güvenlik Sorunu Olabilir'

RTÜK'ten 'Yabancı Fon' Açıklaması: 'Milli Güvenlik Sorunu Olabilir'

Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarının yabancı vakıflardan fon desteği almasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da konuyla ilgili bir açıklama yaparak yabancı fonların 'milli güvenlik sorunlarına yol açabileceğini' belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Medyascope, 140journos gibi bazı medya kuruluşlarının yabancı vakıflardan fon aldığına dair haberler üzerine İletişim Başkanlığı'ndan 'yasal düzenleme' sinyali gelmişti.

👇

Konuyla ilgili bir açıklama da bugün RTÜK'ten geldi 👇

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler var:

'Türkiye'yi dışarıdan dizayn etme çabasında olanların kullandığı en önemli argümanların başında da maalesef medya gelmektedir. Basın özgürlüğü adı ve görüntüsü altında Türkiye düşmanlığı şifreleri üretilmekte ve algı operasyonlarıyla negatif propagandalar topluma pompalanmaktadır.

'Yabancı kurum ve kuruluşların fonlarıyla Türkiye'de faaliyet gösteren medyanın olası milli güvenlik sorunlarına yol açabileceği gerçeğiyle hareket ederek Üst Kurul olarak gerekli tüm düzenleme ve denetleme faaliyetlerini titizlikle ele almaktayız. Yerli ve milli medyamız yalnız ve sahipsiz değildir. Ülkemiz kendi milli yayın kuruluşlarının her zaman yanındadır.'

Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
11
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Size göre.... ..... Reis'in yanında olmayan herkes... .... Milli "güvenlik " sorunu.... .... Asıl sorun sizin zihniyetiniz.... .... 🤪😡😠

yobaz-hoplatan

Ulan 10 milyondan fazla multeci var en buyuk guvenlik sorunu budur ve devletin basindaki adam da milli guvenlik sorunudur.

Bozkurt

Osman Öcalan, mülteciler, Evet oyu için halkı bomba ile tehdit...?