Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Başkanı Şahin'in Halk Bank Yönetim Kurulu'na Atanması Tepki Çekti: 'Kamu Kaynakları Yağmalanıyor'

RTÜK Başkanı Şahin'in Halk Bank Yönetim Kurulu'na Atanması Tepki Çekti: 'Kamu Kaynakları Yağmalanıyor'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atanması tartışma yarattı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanlığının 'part time yapılacak bir iş olmadığını' belirterek, Şahin'in görevi kabul etmemesi gerektiğini söyledi. RTÜK eski üyesi Faruk Bildirici ise atamayı 'kamu kaynaklarının yağmalanması' olarak nitelendirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk Bank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Yapılan atamaya CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı tepki gösterdi. Taşçı atamanın yasaya aykırı olmadığını ancak kamu vicdanı açısısından sorunlu olduğuna dikkat çekti. Taşçı, RTÜK Başkanlığının 'part time yapılacak bir iş olmadığını' belirtti. Taşçı'nın sosyal meda hesabından paylaştığı mesajlar şöyle:

"Kamu görevlisinin birden fazla yerden gelir elde etmesi doğru değil"

"Kamu görevlisinin birden fazla yerden gelir elde etmesi doğru değil"

'RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk Bankasına da atandı. Üyeler, RTÜK’ün görev alanıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda görev alamazlar. Halkbank’ın RTÜK ile ilgisi olmaması nedeniyle bu atama yasaya aykırı değil. Ancak kamu vicdanı açısından sorunlu ve yaralayıcı bir tablo oluştu.

Bir kamu görevlisinin birden fazla yerde görev yapması ve oradan gelir elde etmesi doğru değildir. RTÜK Başkanlığının part time yapılacak bir iş olmadığını başta Sayın Ebubekir Şahin’in kendisinin ve onu bu göreve getirenlerin biliyor olmaları gerekir.

RTÜK Başkanından beklenti, görevini layıkıyla, tarafsız ve bağımsız yapmasıdır. Kime, ne kredisi verileceğini kararlaştırmak RTÜK Başkanının işleri arasında olmamalı, olamaz. Şahin’in bu görevi kendisine tevdi edenlere teşekkür edip, affını istemesinin uygun olacağını düşünüyorum.'

"Liyakatın önemsenmediğinin yeni göstergesi"

"Liyakatın önemsenmediğinin yeni göstergesi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK üyeliği görevinden alınan Faruk Bildirici de Şahin'in Halkbank Yönetimine getirilmesini eleştirdi. Bildirici şu ifadeleri kullandı: 

'Girişimlerin sonucunda TÜRKSAT’tan istifa etmek zorunda kalan RTÜK Başkanı Şahin’e yeni gelir kapısı bulunmuş. Anlaşılan RTÜK’teki maaşı, Basın İlan’daki huzur hakkı yetmemiş. Halkbank’a atanması -RTÜK ile ilgili olmadığı için- yasal olabilir ama ahlaki değil, vicdani hiç değil.

Bankacılık ile hiçbir ilgisi, bilgisi, birikimi olmayan Şahin’e Halkbank’tan da maaş ödenmesi kamu kaynaklarının yağmalanmasıdır. Seçili bürokratlara üç dört maaş ödemek için liyakatın önemsemediğinin yeni bir göstergesidir.

Ayrıca bu atama RTÜK’ün bağımsızlığının kalmadığının ve siyasi iktidarın arka bahçesi haline geldiğinin de yeni bir kanıtıdır.'

Eski Güreşçi Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi

Öte yandan bir diğer kamu bankası olan Vakıfbank'a yapılan atama da tartışma yarattı. Halihazırda Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüten eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atandı. Yerlikaya'nın tecrübesi olmadığı halde banka yönetim kurulu üyeliğine getirilmesi eleştiri konusu oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
68
11
9
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yetti be. Orospu çocukluğu da bir yere kadar. Ömrümü, geleceğimi, gençliğimi siktiniz. Allah hem siz hırsız köpeklerin hem de size oy atan koyunların belasın... Devamını Gör

egemen mert

sikin amk sikin, devlette sikilmedik hiç bir yer bırakmayın. eskiden bu işler gizli saklı yapılırdı devlet şimdi VPN açmış full porno izlettiriyor halkına

ufukdiyoki

İkinci üçüncü maaşlardan gelir vergisi kaldırıldı iyi oldu. Çok kesinti oluyordu.