Görüş Bildir
Haberler
Ronaldo Messi'nin Rekorunu Kırdı

Ronaldo Messi'nin Rekorunu Kırdı

Batuhan
30.04.2014 - 10:55

Ronaldo Messi'nin Rekorunu Kırdı

Bu sezon kariyerinde zirve yapma yolunda hızla ilerleyen ve kendini iyice hayran bıraktıran Cristiano Ronaldo, bir büyük rekoru daha kırdı.

Münih deplasmanında final kovalayan Real Madrid'de, Portekizli yıldız Ronaldo da Şampiyonlar Ligi tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Ronaldo, Bayern filelerini 2 kez havalandırarak 16 golle Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu. Portekizli yıldız, 'Dev' arenada son 29 maçta tam 37 gol kaydetti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 10 maçtan 9'unda gol atarak harikalar yaratan Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde elemeli turlarda oynadığı son 9 maçı da boş geçmedi ve önemli maçlardaki başrolü kaptırmadı.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, 2011-2012 sezonunda attığı 14 golle Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu olmuştu.

Messi aynı zamanda, eski adı Şampiyonlar Kulüpler Kupası olan Avrupa'nın 1 numaralı kupasında bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanına da ortak olmuştu. Rekoru egale edilen AC Milan'ın unutulmaz Brezilyalı golcüsü Jose Altafini, 1962-1963 sezonunda kaydettiği 14 golle bu unvanı tek başına elinde bulunduruyordu.

29 yaşındaki Ronaldo, Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 102 maçta kaydettiği 66 golle, Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü futbolcuları arasında Raul (71) ve Messi'nin (67) ardından 3. sırada bulunuyor.

GOAL

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/sampiy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0