Görüş Bildir
Haberler
Romanya'da 23 TL Olan 100 Mbps Kotasız Simetrik İnternet Türkiye'de 5610 TL!

Romanya'da 23 TL Olan 100 Mbps Kotasız Simetrik İnternet Türkiye'de 5610 TL!

Ülkemizde 'adil kullanım kotası' adı verilen, adil olma iddiasındaki garip bir uygulama ile internet kullanımımız sınırlandırılmakta. Ayrıca indirme (download) hızlarımızın yanında gönderme (upload) hızlarımız oldukça düşük kalmakta. Gerçekten sınırsız ve yüksek hızlı internet satın almak istediğimizde ise bir servet ödememiz gerekmekte. Peki dünyada da durum böyle mi? Gelin bunu somut örneklerle görelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa'nın en fakir ülkelerinden biri olan Romanya, son birkaç yılda yaptığı altyapı yatırımları sonucu internet konusunda büyük bir atılım gerçekleştirerek vatandaşlarına kotasız, simetrik (download ve upload hızı eşit), hızlı ve ucuz internet hizmeti veren öncü ülkelerden biri haline geldi.

İşin garip tarafı ise bizim hayallerimizde görebildiğimiz internet paketlerine sahip olan Romanya vatandaşları bu internet paketlerini beğenmeyip eski olarak niteliyorlar. İnsan gerçekten hayret ediyor.

Peki, Romanya bu konuda istisna olan bir ülke mi? Elbette değil.

Yine küçük bir ülke olan Moldova'da kotasız, simetrik, hızlı ve ucuz internet alınabiliyor.

Önceki üç ülkenin küçük ülkeler olması sizi yanıltmasın. Ülke nüfusuyla yatırımlar ters orantılı değildir. Yaklaşık 145 milyon nüfusa sahip Rusya buna güzel bir örnek oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son olarak kotanızdan azalttığımız her MB için özür dileriz.

Bize destek olmak, bizimle iletişime geçmek ve çalışmalarımızı takip etmek için aşağıdaki adreslerden yararlanabilirsiniz:

Change.org

İnternette Kotaya Hayır | Facebook

Kotaya Hayır! (@kotayahayir) | Twitter

İnternette Kotaya Hayır

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın