Görüş Bildir
Haberler
Rojava'da İkinci Özerklik

Rojava'da İkinci Özerklik

adem kara
27.01.2014 - 17:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rojava'da İkinci Özerklik

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Kürtler arasında Rojava olarak adlandırılan bölgede ikinci özerk yönetim ilan edildi. Cizîre Kantonu Özerk Yönetimi'nden bir hafta sonra Kobani Kantonu özerk yönetim ilan etti. Kanton; Yürütme Meclisi Başkanı, 2 yardımcısı ve 22 bakanla yönetilecek.

Cenevre 2'de Esad yönetimi ile muhalif güçler arasında ülkenin kaderine yönelik tartışmalar sürerken dışarıda bırakılan PYD ve diğer oluşumlar, Cenevre'ye Kürt bölgesinde özerk yönetim ilanı ile mesaj verdi.

Yönetim merkezi Kamışlı olan Cizire kantonundan bir hafta sonra bu kez Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısındaki Kürt kenti Kobane'de dün özerklik ilan edildi. Dün toplanan Kobane Kantonu, 'Demokratik Özerk Yönetimi', Yasama Meclisi'ni topladı. Bölgedeki gelişmelere dikkat çekilen toplantıda, oy birliği ile özerk yönetim ilan edildi.

Kantonun Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslüm tarafından açıklanan karar sonrası, kantonun yürütmesinde yer alan 22 bakan yemin etti. Cizire ve Kobane'den sonra Kürtlerin üçüncü büyük merkezi olan Afrin'de de yarın özerklik ilan edilmesi bekleniyor.

NAMIK DURUKAN Ankara | Milliyet

Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/rojava-d...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0