Görüş Bildir
Haberler
Rögar Kapağı Açılışı Törenle Yapıldı!

Rögar Kapağı Açılışı Törenle Yapıldı!

adem kara
14.01.2014 - 17:25

Fotoğraf: Evrensel

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rögar Kapağı Açılışı Törenle Yapıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışını gerçekleştireceği 214 tesisi protesto etmek amacıyla toplanan 'Başkent Dayanışması' adlı grup, temsili rögar kapağı açılışı yaptı. Ankara Güvenpark'ta toplanan Başkent Dayanışması grup üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in projelerinden olan 214 tesisin açılışını, temsili rögar kapağı açarak protesto etti. Rögar kapağının 215'inci tesis olduğunu ve Melih Gökçek'in bunun açılışını yapmayı unuttuğunu söyleyen grup, Melih Gökçek'in 20 yıldır Ankara'yı yok etmek için uğraştığını belirtti. 

(DHA)

Başkent Dayanışması Rögar Kapağı Açtı

Başkent Dayanışması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “214 eserin açılış töreni”yle eşzamanlı olarak Kızılay Güven Park’ta temsili rögar kapağı açılışı yaptı.

Başkent Dayanışması adına yapılan konuşmada Başbakan Erdoğan kastedilerek “Açtığı tesislerin bir kısmını burada görüyorsunuz. Cephe yenilemelerini, saat kulelerini, üst geçitleri, cephe yenilemelerini bize ‘tesis’ olarak yutturmaya çalışıyor. Unuttuğu 215. tesis Başkent Dayanışması olarak biz açıyoruz. Bunun da çok önemli bir tesis olduğunu düşünüyoruz ve rögar kapağı açılışı yapıyoruz. Bugün yapılacak açılışlara paralel olarak düzenlediğimiz paralel açılışımıza hoş geldiniz” denildi.

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/kent/152...

Ankara'da 'Paralel' Açılış

Arena Spor Salonu'nda yapılan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aralarında taksi durağı, şehir saati, park gibi projelerin bulunduğu 214 proje açılışına, 215.sini Mimarlar Odası ekledi. Başbakan Erdoğan da katıldığı belediye açılış törenine alternatif olarak gerçekleşen açılışta Mimarlar Odası, rögar kapağı açtı.

‘PROJELERDEN PİS KOKULAR GELİYOR’ 

Açılışta kapağın altından Başkan Melih Gökçek’in hayata geçirdiği projeler hakkında dosyalar çıktı. Kapağın açılmasıyla, “Gökçek’in projelerinden lağım kokuları geliyor” denildi. Ankaralılar da eyleme destek vererek, tencere ve tava çaldılar. “Yar saçların lüle, lüle Gökçek sana güle, güle” diye şarkı söylediler.

Eylemde konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, 20 yıldır Başkan Gökçek’in halkın katılımı olmadan projeler hayata geçirerek Ankara’yı yok etmeye çalıştığını söyledi. Gökçek’in uygulamalarında meslek örgütlerinin görüşlerini almadığının altını çizen Candan, “Kurumlarla kavgalı olan Gökçek, bu kurumları aşağılamayı alışkanlık haline getirdi. Kurumların açtığı davalarda, aleyhinde karar çıkmasına rağmen hukuk dışı olarak projelerini durdurmamıştır” diye konuştu.

 (Ankara\EVRENSEL)

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/76327/a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0