Görüş Bildir
Haberler
Roboski'ye Sabah Baskını: 90'lara mı Döndük?

Roboski'ye Sabah Baskını: 90'lara mı Döndük?

adem kara
20.01.2014 - 09:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Roboski'ye Sabah Baskını: 90'lara mı Döndük?

Sabaha karşı evleri basan jandarma, aralarında katliamdan yaralı kurtulan Servet Encü'nün de bulunduğu yedi kişiyi gözaltına alıp götürdü.

Türkiye - Irak sınırına tel örgü çekilmesini protesto eden Roboskili (Uludere) köylülere sabah baskını yapıldı. 

Gülyazı ve Ortasu köylerini çeviren jandarma, saat 04.00’te evlere girerek arama yaptı. İddiaya göre, Roboski’de hayatını kaybeden 34 köylünün olduğu resimleri kıran jandarmalar, aralarında katliamdan kurtulan Servet Encü’nün de olduğu yedi köylüyü gözaltına aldı. 90’ları andıran baskın, büyük tepki topladı. 

Geçen çarşamba günü Türkiye-Irak sınır hattına tel örgü çekilmesini protesto için yapılan gösteride bazı askeri araçlar ile silahların tahrip edildiği ve bir kişinin ağır yaralandığı olay nedeniyle dün sabah Uludere’ye bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri jandarma tarafından basıldı. Gülyazı Taktik Alay Komutanlığı’na bağlı çok sayıda asker, sabah saat 04.00’te iki köye operasyon düzenleyerek, çok sayıda evi aradı. Dört saat süren arama işlemi sonunda Kerem Enç, Yılmaz Enç, Hikmet Alma, Cehver Üren, Celal Encü, Faruk Encü ve katliamdan sağ kurtulan Servet Encü gözaltına alınarak helikopterle Uludere’ye götürüldü. Uludere Jandarma Komutanlığı’na getirilen şüpheliler sorguya alındı. 

Servet Encü’nün eşi Sevim Encü, sabah askerler kapıyı çalınca çocukların çok korktuğunu belirterek baskın anını şöyle anlattı: 

“Askerler kapıyı çaldı. Çocuklarla uyuyorduk. Önce kapıyı açmak istemedim. Çocuklar korkunca kapıyı açmak zorunda kaldım. ‘Daha ne istiyorsunuz, 34 kişiyi öldürdünüz’ dedim. Arama yaptılar. Her tarafı aradılar, darmadağın ettiler. Evi ararken, ‘Onlara 34 canımızı öldürdünüz, bizi rahat bırakmayacak mısınız?’ dedim. İki öz kardeşim hayatını kaybetti. Eşim sürekli televizyona çıkıp konuştuğu için bize baskı kuruyorlar. Devletin bize bunu yapmaya ne hakkı var?” 

‘Babamı ve beni dövdüler’ 

Operasyonda babası Kerem ve kardeşi Yılmaz’ın gözaltına alındığını belirten Ahmet Enç de bombardımanda ölen 34 köylünün bulunduğu çerçeveli fotoğrafların askerlerce kırıldığını öne sürdü: 

“Sabah erken saatlerde askerler kapıyı çaldı, arama yapacaklarını söyledi. Babam o ara dışardaydı. Dışarda babamı görüp gözaltına aldılar. Babamı ve beni dövdüler. Panik yaşandı. Çok büyük şiddet gördük. Üçümüzü gözaltına aldılar, son anda askeri arabanın içinden atlayarak çıktım. Evimizi darmadağın ettiler. Şehitlerimizin fotoğraflarını kırıp, ayakla bastılar.” 

Ahmet Enç, askerler tarafından dövüldüğünü öne sürerken vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan morlukları gösterdi. 

 Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/?gclid=CIWa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0