Görüş Bildir
Haberler
Robinson Crusoe Kitabevi 24 Haziran'da Yeniden Açılıyor

Robinson Crusoe Kitabevi 24 Haziran'da Yeniden Açılıyor

Ulaş
21.06.2014 - 15:09

Temmuz ve Ağustos 2013 kiralarının gecikmesini fırsat bilen mülk sahibi tarafından İstiklal Caddesi Numara 389'daki 20 yıllık dükkanından tahliye edilen Robinson Crusoe 389, 24 Haziran'da SALT Beyoğlu'nun dördüncü katındaki yeni yerinde okurunu bekliyor olacak.

15 Haziran Pazar günü okurlarının yardımıyla raflardaki kitapları elden ele SALT Beyoğlu'na taşıyan ekip, depodaki kitapları da kendi imkanlarıyla üç günde aktardı. SALT Beyoğlu'nun üçüncü katına depoladıkları kitapları sınıflama işlemini tamamlayan Robinson Crusoe çalışanları, dördüncü kattaki dükkanlarına rafların kurulmasıyla birlikte dün yerleşmeye başladılar bile. Kitabevinin yöneticisi Seda Ateş, taşınma işinin bu kadar kısa süreceğine ihtimal vermediklerini, aldıkları yardımlar sayesinde 24 Haziran günü kapılarını açabileceklerini söyledi.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Temmuz ve Ağustos 2013 kiralarını geciktiren Robinson Crusoe 389, bu süreci 'RobKart Okur Katkısı' etkinliğiyle aşmıştı. Tahliye davasının o günlerde açılmadığını, daha sonra gecikmenin bahane edildiğini belirten Seda Ateş, 'Beyoğlu'ndaki dönüşümü yanlış kentleşme politiklarının bir sonucu olarak okumak lazım ama eninde sonunda Beyoğlu'ndan da sıkılıp başka yere göç edeceklerdir,' dedi.

Ayda 25 bin TL kira ödeyen fakat kiranın 35 bin dolara çıkarılması istenince pes eden kitabevinden daha önce yapılan açıklamada da şu ifadeler yer almıştı:

'Bugün akıl almaz kiralarla tektipleşme uçurumuna kilitlenmiş bir caddenin koltuklarındayız. Üstelik 2013 Temmuz ve Ağustos kiralarının gecikmesini fırsat bilerek yapılan tahliye başvurusunu -19 yıl boyunca bir kere bile geç ödenmiş kira olmadığı halde- 'adalet' dağıtan mahkeme onayladı. Üstelik bu düzeyde bir kirayı ödemek mümkün de değil, 'adil' de.'

  • Gökçe Gündüç | Sabit Fikir
Kaynak: http://www.sabitfikir.com/haber/robin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0