Görüş Bildir
Haberler
Robin Hood'un Yeni Adresi Ataşehir: Gecekondu Mahallesinde, İçinde Bin Lira Olan Zarflar Dağıttı

etiket Robin Hood'un Yeni Adresi Ataşehir: Gecekondu Mahallesinde, İçinde Bin Lira Olan Zarflar Dağıttı

İstanbul'un bazı gecekondu mahallelerinde, içinde yüksek miktarda para bulunan zarflar dağıtan ve 'Robin Hood' olarak adlandırılan hayırsever, bu sefer Ataşehir'de ortaya çıktı. Lüks rezidansların gölgesinde kalan mahalleye gelerek, evlere ve çocuklara para dağıtan kişiler, içinde en az bin lira olan zarflar verdi. 

Bir mahalle sakini, olayla ilgili olarak 'Araçlarla geldiler. 10 kişilerdi. Bir anda sokaklara dağılarak evlere para dağıttılar' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuklara 100 lira ile 300 lira arasında harçlık verdi

Çocuklara 100 lira ile 300 lira arasında harçlık verdi

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, İstanbul'un bazı gecekondu mahallelerinde ortaya çıkan ve Robin Hood olarak adlandırılan hayırsever iş insanı, Ataşehir'de ortaya çıktı. 

Ataşehir'in Yenisahra mahallesinde, yanında 10 kişi ile gelen hayırsever, çocuklara 100 lira ile 300 lira arasında harçlık dağıttı.

Bakkallara giderek borç listesini kapattı

Bakkallara giderek borç listesini kapattı

Kimliği bilinmeyen hayırseverin, bazı bakkallara giderek veresiye defterlerini de kapattığı ifade edildi. 

Mahalle sakinlerinden Aslan Kutluay, olayı şöyle anlattı:

''Ben dükkanımdaydım. Buraya geldiğimde öğrendim. Çocuklar toplanmıştı. Her birinde para vardı. 100 ile 300 TL arasında para vermiş. Okuyan çocukların burslarını karşılamış. Zarflarda bin, bin 500 TL koymuş. Arabanın arkasında çantalarla para doluymuş. Çantaları açarak paraları dağıtmış. Kiracılar ve bakkala borçları olanlara vermiş. Bu devirde halen böyle insanlar var. Gizemli insan. Kimse görmemiş. Merak ediyorum. Böyle insanlar iyi ki var. Bu insanlar olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti’nde sırtımız yere gelmez. Parası olup saklayanlar bence bu adamdan ders almalı. Örnek almalılar''

'Kapımıza geldi, zarf verdi, Allah razı olsun'

'Kapımıza geldi, zarf verdi, Allah razı olsun'

Yenisahra sakinlerinden Selçuk Coşkun ise, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:

''Evimizde oturuyorduk. Geldiler. Zor durumdayız. Bugün bulursak yarın bulamayacak insanlarız. Bizler. Kapıda oturuyordum. 2 kişi geldi. Selamını verdi. Burada mı yaşıyorsunuz dedi. Evet deyince de zarfı verdi. Kendisini Robin Hood diye tanıştırdı. Belki de yanımızda bizi takip ediyor. Bizi gözetliyor. Allah razı olsun ondan''

'Biz Robin Hood'u haberlerde ve sosyal medyada görüyorduk'

'Biz Robin Hood'u haberlerde ve sosyal medyada görüyorduk'

Oktay Korkunç, 'Bu yardımsever abi, 1.5 ay 2 ay önce Gebze de yardım ediyordu. TV’lerde izlemişti. Keşke Yenisahra Barbaros’a gelse diyordum. Dualarım kabul oldu. Kardeşim aradı. Yardım eden biri var dedi. Allah onun gönlüne göre versin. Allah kaza bela vermesin. Hep yükseklere çıksın. Allah onu çoluğuna çocuğuna bağışlasın. Yanında çalışan işçileri de kıymetini bilsin' dedi.

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini ise, 'Biz Robin Hood’u daha önce haberlerde ve sosyal medyada görüyorduk. Bu devirde insanlara yardım etmesi, garibanları düşünmesi bizi mutlu ediyordu. Şimdi bize gelerek bizi de insan yerine koyup yardım etmesi mutlu etti. Benim de hayalim buydu. Ben olamadım ama biri çıktı onu yapıyor. Bizi de buldu yardım elini uzattı. Allah razı olsun' dedi.

Kasım ayında İstanbul'un Tuzla ilçesinde görülen hayırsever, aynı şekilde bakkal borçlarını kapatıp, insanlara zarf içinde para dağıtmıştı.

Robin Hood, Mart ayında ise Beyoğlu ilçesinde bağlı Hasköy'deki gecekondu mahallesinde zarf içinde para dağıtmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
481
180
14
12
10
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Komutan Logar

Ne güzel işte, adam kefenin cebi olmadığını farketmiş. Lüks içinde yaşayan, 10 bin liralık terlik giyip bir tabak yemeğe binlerce lira veren vicdansızlara de... Devamını Gör

mincir

Zekatını dağıtmanın güzel bir yolu bence.Zenginsin diyelim gidip bir derneğe falan 100 bin tl versen bilemiyorsun ki güvenemiyorsun artık hiç kimseye gerçekt... Devamını Gör

Japonbalığı

Valla yüzde gülümseme bırakan bir haber. İnşallah helal yollardan yapıyorlardır yapan kişiler :D

spiritorbs

Eğer adı robin hood ise . Zenginden alıp fakire veriyor olabilir ;) Şu ana kadar şikayetçi olan yok .