Görüş Bildir
Haberler
Rize'de ‘Laz Ralli’

Rize'de ‘Laz Ralli’

ATKN
18.07.2015 - 21:31 Son Güncelleme: 18.07.2015 - 22:41

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyünde önce bayramlaşan köylüler, daha sonra da 'Laz Ralli' adını verdikleri etkinlikte tahta arabalarla yarıştı. Saatte 70 kilometre hıza ulaşan araçların bazıları takla attı, bazılarının da direksiyonu ve tekeri yerinden çıktı. Yarışlarda 3 kişi yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dikkaya köyünde bayramlaşan köylüler, tekerlekli tahta arabalarla düzenlenen Laz Ralli yarışlarını izlemek için köy meydanında toplandı. Kadın, erkek, genç, yaşlı yaklaşık bin kişinin izlediği yarışlar için parkurunu daha iyi görmek isteyenler evlerinin balkon ve çatılarına çıktı. 

'Kaza yapmak, birbirine çarpmak yasaktır'

Minikler 250 metre, büyükler 500 metre ve gençler 1 kilometre yarışlarında, dik ve virajlı pistte 35 araç yarıştı. Yarış öncesi sürücülere, 'Kaza yapmak, birbirine çarpmak yasaktır' uyarısı yapıldı. Görevlinin kuru sıkı tabanca ile başlattığı yarışlarda ahşap araçlar saatte 70 kilometre hıza ulaştı. El yapması tahta arabaların bazıları takla attı, bazılarının da direksiyonu ve tekeri yerinden çıktı.

Heyecanlı geçen yarışlarda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan Hayrettin Karaman'a ambulansta müdahale edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birinciye kupa ve saman balyası

Gün boyu süren yarışlarda dereceye girenlere ödül olarak kupa ve saman balyası verildi. Bu yıl düzenlenen etkinlikte, Laz Ralli Ağası da seçildi. Ankara Barosu avukatlarından Mustafa Karaman, okul alanının düzenlenmesi için 10 bin lira bağışlayınca 'Ağa' ilan edildi. Yarış ağası Karaman, zeminden 3 metre yükseklikte bir ağacın üzerine inşa edilen oturma alanından yarışlar izledi.

'Laztang' ilgi odağı oldu

'Laztang' ilgi odağı oldu

Bu yılki Laz Ralli yarışlarında Laztang adı verilen tahta araba ilgi odağı oldu. Şener Korkut'un, Ford'un Mustang modelinden esinlenerek dizayn ettiği ve 'Laztang' adını verdiği tahta araba ile fotoğraf çektirmek isteyenler 10'ar lira ödedi. Şener Korkut, 'Çocukluğumun hayali arabayı tahtadan yaptım. Çok güzel oldu' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0