Görüş Bildir
Haberler
Ripple Davasında Son Durum. Ünlü Avukat Net Konuştu

etiket Ripple Davasında Son Durum. Ünlü Avukat Net Konuştu

Ali Aydemir
05.08.2021 - 15:30

SEC ve Ripple arasında sular durulmuyor. İşte yaşanan son gelişmelerle birlikte dava süreci hakkında önemli detaylar.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sular durulmuyor...

srv.onedio.com

Ripple'ın XRP satışları esnasında yolsuzlukla suçlandığı ve SEC ile davalık olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Dava süreci iki taraf arasında hukuki anlaşmazlıklar ve karşılıklı atılan adımlarla ilerlemeye devam ediyor. En sonki gelişme ise Ripple tarafından geldi. İddialara göre Ripple, SEC'in menkul kıymetler konusunda yaptığı düzenlemeleri net çizgilerle belirlememiş olması. Ardından yayınlanan savunmalar ile iki tarafın dava süreci tüm hızıyla devam ediyor.

İşte dava sürecinin arka planında yaşanan gelişmeler

İşte dava sürecinin arka planında yaşanan gelişmeler

Olarların başında Ripple'ı kayıt dışı menkul kıymet oluşturmakla suçlayan SEC, bu suçlamaların ardından soruşturma için istenen belgelerin gün yüzüne çıkarılması talep edildi. Ripple lideri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen'in bu yasa dışı satışlara peşkeş çektiği iddia edildi. Ay başında Ripple şirketinin hukuk ekibi düzenlemeler konusundaki belirsizlikleri öne sürerek tüm suçlamalara itiraz etti. SEC tarafından da bu suçlamalar 'alakasız' olarak nitelendirilerek davada yeni bir sürece girilmiş oldu.

SEC, sanıkların tüm yasal sonuçları bilerek göz ardı ettiğini savunuyor.

SEC, sanıkların tüm yasal sonuçları bilerek göz ardı ettiğini savunuyor.

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından SEC, Ripple'ın savunduğu tüm argümanların suçu bilerek geri adım atmama şeklinde lanse edildiğini iddia ederken 23 Temmuz tarihli Ripple tarafından yayınlanan bir mektupta 'kararlı bir netlik olmadığı' şeklinde açıklamalar yapıldı. Ripple ekibi mektupta, “SEC, XRP satışı konusunda bu satışların menkul kıymet olarak SEC’e kayıt gerektirdiği iddiası dışında uygunsuz bir şey iddia etmediğini belirtti. Bunların ardından SEC, XRP’nin menkul kıymet olarak iddia edilen sınıflandırmasını “bildiklerini veya pervasızca göz ardı ettiğini” göstermesi gerektiğini söylüyor.

Avukat net konuştu: İki taraf da pes etmeyecek.

Avukat net konuştu: İki taraf da pes etmeyecek.

Riplle şirketi avukatı James Filan davanın sonuçlanmasının zor ve zaman alıcı bir süreç olarak bilinmesi gerektiğini açıkladı. İki tarafın da yakın zamanda uzalaşmasının beklenmemesi gerektiğini de belirtti. Ripple’ın eski SEC üyesi William Hinman’ın ifadesini başarıyla öne sürdüğünü de ekledi.

Davanın sonucu için ise en erken tarih 2022.

srv.onedio.com

Ripple avukatları XRP’nin BTC ve ETH gibi bir kripto varlık olduğunu savunurken XRP'nin bir menkul kıymet olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunuyor. Son dönemde ise bu fikre ek olarak ellerini güçlendirmek için satışların önemli kısmının yurt dışında yapıldığını dillendirmeye başladılar. Elbette mahkeme tarafından bunun teyit edilmesi Ripple tarafının elini güçlendirecek. Davanın keşif süreci her ne kadar uzamış olsa da 15 Ekime kadar bu aşamanın geçilmesi hedefleniyor. Elbette bu tarihten önce mahkemelerin global borsalardan bilgi istemesi Ripple’ın davayı kazanma ihtimalini de olumlu etkileyecek. Bazı tahminler, davanın 2022’nin başlarında sonuçlanacağını gösteriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın