Görüş Bildir
Haberler
Rıfat Kamaşak Yazio: Gene Dış Güçler, Emperyalist Oyunlar ve Küresel Senaryolar (mı)?

etiket Rıfat Kamaşak Yazio: Gene Dış Güçler, Emperyalist Oyunlar ve Küresel Senaryolar (mı)?

Prof.Dr.Rıfat Kamaşak
30.07.2021 - 14:20 Son Güncelleme: 30.07.2021 - 14:37

Ormanlarımız yanıyor, yol geçen hanına dönen ülkemde demografik yapı değişiyor, enflasyon ve faizde dünya rekorları kırıyoruz… Hayırlı bir şey yok… Neyse ki hepsinin sebebi belli: Küreselciler, Amerika’nın tehlikeli oyunu, AB’nin Türkiye düşmanlığı ve diğer dış güçler. Bütün dünya bizimle uğraşıyor, herkesin gözü bizim üzerimizde, niye ki ola?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halbuki bu millet hep orman ve yeşil düşkünü olmuştur, betondan nefret eder. Tarihini korur, ülkesinden parayla satılmış (!) eserleri bile geri getirmeye çalışır.

Halbuki bu millet hep orman ve yeşil düşkünü olmuştur, betondan nefret eder. Tarihini korur, ülkesinden parayla satılmış (!) eserleri bile geri getirmeye çalışır.

Dış mihraklar bizi bir bıraksa din, mezhep ayrımı gözetmeden birbirimizi kucaklarız, birbirimize olan saygımız dillere destandır. Bu Amerika olmasa var ya senelerdir yan yana yaşayan insanlar farklı fikirleri yüzünden de ötekileştirilmezdi. İnanmıyor musunuz? Bunu anlamak için kahin mi olmalıyız kardeşim? Bizim binlerce kilometre öteden gelip sınırlarımızdan elini kolunu sallaya sallaya giren kayıtsız, ne yaptığı belirsiz (hem de hepsi bıçkın erkek, delikanlı) insanları Yüzük Kardeş’i ilan edebilecek kadar geniş gönlümüz var. Asla sefalet, cehalet ve terör ithal etmedik biz. En tehlikeli ithalatımız yabancı otomobildi ama o da dünyadaki en yüksek vergiler sayesinde ulaşılmaz hale geldi. 

Hele iki balığı nehirde kavga ettiren o uzun bacaklı İngiliz zamanında bu ülkeden geçmese yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, hemşehricilik, nepotizm, fırsatçılık falan olur muydu? Güneydoğu Anadolu zamanında Fransızlar tarafından işgal edilmeseydi Suriyeli sığınmacılar için bizim tertemiz toplumumuz içerisinden “ucuza çalışıyorlar onlar giderse ekonomimiz çöker” diyen zihniyetler çıkar mıydı?

Yazık, dünyanın en ahlaklı ve yüksek nitelikli toplumu dış güçler yüzünden ne hale geldi…

Ah bir de şu Çin olmasa tarih boyunca yüksek teknoloji üretimine yaptığımız yatırımın karşılığını alacaktık ama dünyadaki tüm teknolojiyi Çin ithal edince bize kalmadı. Zaten Marmara Denizi’ni de Galata Köprüsü altında “Rakı güzeeel, şiş kebap güzeeeel, ben gene geleceeek” diye yemek yerken balık kılçıklarını denize atan turistler kirletti. 

Bu yazı bu kadar! Devamını benim de midem kaldırmıyor. 

Sağlığınıza dikkat edin...

Linkedln

Instagram

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın