Görüş Bildir
Haberler
Reza Zarrab'ın Avukatı: 'İddianamedeki Suçlamalar Ticari Konular'

Reza Zarrab'ın Avukatı: 'İddianamedeki Suçlamalar Ticari Konular'

ATKN
22.03.2016 - 10:49 Son Güncelleme: 22.03.2016 - 10:51

Dün ABD'nin Miami kentinde tutuklanan Reza Zarrab'ın Türkiye'deki avukatı Şeyda Yıldırım, iddianamede yer alan suçlamaların ticari konular olduğunu, hepsinin savunmasının yapılabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reza Zarrab, 'İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak suçlamasıyla' dün Miami'de tutuklanmıştı. 

Zarrab'ın cumartesi günü Miami'de yakalandığını, dün ise çıkarıldığı mahkeme tarafından da tutuklandığını bildirilmişti.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'ye konuşan Avukat Şeyda Yıldırım, Zarrab'ın tatil amaçlı eşi ve kızıyla Miami'ye gittiğini söyledi.

İddianamede yer alan suçlamaların ticari konular ve hepsinin izah edilebilir olduğunu belirten Av. Yıldırım, şöyle konuştu:

'Böyle bir karar beklemiyorduk'

'Böyle bir karar beklemiyorduk'

Av. Yıldırım, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Zarrab'ı, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde ziyaret etmişti.

'Eşi ve kızı ile cumartesi günü ABD'ye tatile gitmişti. Orada bir avukat grubumuz var. Rıza Bey'in yanındalar. Ben de birkaç gün içinde onlara bilgi sağlayıcı olarak gideceğim. Burada anı anına trafiği takip ettim. Böyle bir karar beklemiyorduk. Kendisi de (Reza Zarrab) böyle bir şey beklemiyordu. Eşi ve kızı halen orada Miami’deler; süreci takip ediyorlar.

(İddianamede yer alan konular) Hepsi ticari ve izah edilebilir konular. ABD’nin koyduğu ambargo ile ilgili. Kendi koydukları ve kendi kaldırdıkları ambargoyu sorguluyor'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran asıllı Türk vatandaşı Reza ZarrabABD'de New York savcısı Preet Bharara tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
54
15
11
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

erdoğandan şimdide bir "kandırıldık, aldatıldık" açıklaması bekliyoruz :) hadi bakalım

tatlış penguen

güne iyi bir haberle başlamak gibisi yok herkese benden çay :)

Pasif Kullanıcı

Rıza ipnesi almanya'da büyüyen sonra rap albüm yapıp tutturamayan türk göçmenlere benzemiyor mu?